Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » Počinje Novi svjetski poredak – Obama legalizirao naoružane dronove za rat sa stanovništvom?

Počinje Novi svjetski poredak – Obama legalizirao naoružane dronove za rat sa stanovništvom?

dronovi ObamaLetjelice su također okarakterizirane kao ‘naprave za bojno polje’, no zabrinjava činjenica da je NDAA (Zakon o nacionalnoj obrani) teritorij SAD-a nazvao ‘bojnim poljem’, te se u slučaju terorizma američki građani mogu zatvarati bez suđenja, odvjetnika ili pokretanja optužnice.

Pravnici smatraju kako je sve jako ‘sklizak teren’ i da ima istine u razmišljanjima kritičara jer su zakoni vrlo fleksibilni, nedorečeni i hipotetski omogućavaju visoku razinu zlouporabe.

Više od dvanaest sati monologa Rand Paul-a u Senatu popratili su svi svjetski mediji, no ono što je zanimljivo – pravi razlog opstrukcije potvrde imenovanja novog direktora CIA-e John Brennan-a nije bilo sprječavanje iste nego fokus javnosti na legislativu o bespilotnim letjelicama u SAD-u.

Paul ‘zadovoljan odgovorom’

Inače, Brennan je sa 63-34 omjerom potvrđen kao novi špijunski ‘poglavar’. Sin Rona Paula je tako prosvjedovao zbog potencijalnog ‘ubijanja terorista na tlu SAD-a’ jer smatra kako će to s vremenom prerasti u borbu protiv stanovnika. ‘Odgovor na takve tvrdnje je ne’, automatski je odgovorio državni tužitelj Eric Holder, te je dodao kako ‘kako potencijalni teroristi s američkim državljanstvom koji ne predstavljaju neposrednu prijetnju neće biti meta letjelica’.

‘Zadovoljan sam s odgovorom, ali sam razočaran zbog čekanja od mjesec i pol dana. Unatoč svemu, dobili smo odgovor na naša pitanja’, rekao je Paul. Paulov postupak izazvao je gomilu reakcija pa mu je odgovorio i senator John McCain, bivši Obamin protukandidat. ‘Ako se gospodina Paula želi smatrati ozbiljnim, morao bi učiniti više od običnih političkih ‘kaskaderskih’ poteza koji napaljuju djecu libertarijance u koledžima.’

Izvršne predsjedničke odredbe put ka tiraniji

Senatorica Lindsey Graham je pak Paulov pokušaj nazvala ‘lošim informiranjem’. Poznati radio voditelj Alex Jones pak smatra da je ovaj zakon u budućnosti potencijalna prijetnja ‘novinarima, domoljubima i kritičarima pojedinih administracija’. On smatra kako je sporan memorandum Ministarstva pravosuđa koji predsjedniku pravno omogućava izvršne odluke vezane uz naoružane bespilotne letjelice.

Tiranija je despotska vladavina u državi ili društvu koja nije zasnovana na sustavu zakona ili pravde već na arbitrarnom ispoljavanju moći tiranina što pojednostavljeno znači da ovakav vladar može izvršnim odredbama bez sankcija kršiti Ustav. Kako je takva praksa posve normalna u većini svjetskih država, ne čudi što je Jones Obamu prozvao ‘tiraninom’.

Nigdje nije definirana zabrana napada na Amerikance

Javno je na ovaj memorandum prvi reagirao sudac Andrew Napolitano za Fox. ‘Ovaj bijeli papir od šesnaest stranica je napisan tako nejasno da bi logikom zaključio kako omogućava predsjedniku ubojstva građana SAD-a u vlastitoj državi.’ Dodao je kako bi isključenje napada na Amerikance u SAD-u bilo jasno napisano kao stavka memoranduma, no tako što nigdje ne piše.

‘Namjerno ubijanje građana ove države sukladan je autoriziranim operacijama Vlade izvan SAD-a i podiže značajne ustavne i pravne brige’, stoji u pismu demokratskih senatora Patrick Leahyj-a i Charles Grassley-a upućenih Baracku Obami. Iako pravni stručnjaci ističu kako je ‘nemoguće ubijati Amerikance bespilotnim letjelicama’, kritičari apostrofiraju da takva zabrana nigdje ne stoji.

Senatorica Feinstein ZA napade diljem SAD-a

Senatorica Dianne Feinstein najglasnija je u legaliziranju ‘borbe protiv elemenata unutar SAD-a’. Već je od ranije veliki zagovornik zabrane oružja, a sada zagovara ‘legislativu koja će omogućiti bespilotnim letjelicama da manevriraju sukladno američkim vrijednostima i omoguće suđenja koja bi rezultirala takve napade’. Tako bi u svom scenariju željela narod bez oružja i naoružane bespilotne letjelice koje će ga ‘dresirati’.

Big Brother pred vratima – Bespilotne letjelice mijenjaju policiju u SAD-u do 2025?

Pravnici smatraju kako je sve jako ‘sklizak teren’ i da ima istine u razmišljanjima kritičara jer su zakoni vrlo fleksibilni, nedorečeni i hipotetski omogućavaju visoku razinu zlouporabe.

Što zapravo znači pojam ‘terorist’ i tko ga definira?

‘Ima li predsjednik pravo uporabe naoružanih bespilotnih letjelica za ubijanje Amerikanaca koji nisu uključeni u borbu, na američkom tlu? Nema! Naravno, ukoliko je u pitanju Pearl Harbor ili 9/11, predsjednik ima ustavno pravo provesti akciju ili spriječiti takve napade’, službeni je stav Bijele kuće koji također ostavlja pravnog prostora za različite interpretacije ‘spriječavanja napada’. Također, upitno je tko je zapravo terorist i potencijalni terorist.

Terorizam je po definiciji smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti i društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki. Pravna struka smatra kako bi se i primjena naoružanih dronova mogla interpretirati kao ‘terorizam’, ukoliko bi za tako što bilo političke volje.

Fleksibilni i nedorečeni zakoni podložni zlouporabi

Dakle, rezime se jasno može povući – NDAA dopušta uhićenje, zadržavanje i mučenje američkih državljana ukoliko su klasificirani kao ‘teroristi’. Spomenuti memorandum dopušta izvršne odredbe predsjednika vezane uz bespilotne letjelice i ‘borbu protiv terorizma’. Pojam ‘terorist’ iznimno je fleksibilan, pravno nedorečen i prepušten osobnoj procjeni ovlaštenih osoba. Ukoliko sve točke spojimo, dobivamo vrlo nezgodne mogućnosti i zlouporabe, a pravnici ističu kako je previše toga prepušteno ‘dobroj volji’.

Sudeći po već viđenoj praksi, najvjerojatniji ne-teroristi koji bi mogli biti pogođeni ovim spletom zakona i odredbi su prosvjednici, aktivisti na društvenim mrežama i forumima, vojni veterani ‘bez dlake na jeziku’, trgovine oružjem, a na posljetku bi na red mogli doći i politički nekorektni novinari. Kako je sve češća praksa donošenja nepotpunih zakona, nije nevjerojatno da bi jednog dana mogli biti zloupotrebljeni, bilo zbog ‘false flag’ optužbi i napada ili pak obračuna s protivnicima.

Big Brother pred vratima – Bespilotne letjelice mijenjaju policiju u SAD-u do 2025?

Američke redarstvene snage, među kojima je i policija, šokirale su javnost s najavom da će u Kaliforniji do 2025. umjesto vozila uvesti bespilotne letjelice, tzv. dronove, radi ‘nadzora i lakše provedbe zakona’, prenosi RT.

Američke redarstvene snage, među kojima je i policija, šokirale su javnost s najavom da će u Kaliforniji do 2025. umjesto vozila uvesti bespilotne letjelice, tzv. dronove, radi ‘nadzora i lakše provedbe zakona’, prenosi RT.

Do 2025. dronovi lete američkim nebom

Policijski automobili bi tako mogli postati stvar prošlosti, a bespilotne letjelice promocija ‘Big brother’ Orwellovog sustava poput već viđenih stavki u Carpenterovom ‘They Live’ ostvarenju ili filmu braće Wachowski ‘V For Vendetta’. Kalifornija, Texas i Washington bi mogli postati testni poligon za ovaj projekt.

Vodeći policijski službenici u tim saveznim državama već tjednima lobiraju i javno komentiraju potrebu za ‘nadzornim dronovima’ koji bi ‘preduhitrili zločine’. FAA (Federal Aviation Administration) bi do 2025. po takvim planovima uvela oko 30.000 bespilotnih policijskih letjelica u zračni prostor SAD-a.

NY Times podržava projekt

Trenutno za ovaj kontroverzni projekt najviše ‘navija’ prometna policija, iako i regularna vidi iskoristivost u ‘nadzoru potencijalnih zločina i sumnjivih radnji’. Prve natruhe ovakvih uređaja viđene su na LA Auto showu gdje su BMW i Honda dali prototipe bespilotnih letjelica, no ne tako sofisticiranih kao ove koje bi se koristile. Zadatak je bio ‘kreacija prototipa koji će pomoći policiji u skladu s novim problemima u budućnosti poput rasta populacije, infrastrukture prijevoza i sl.’

‘Igrom slučaja ili sudbine, dizajneri iz više tvrtki izašli su s konceptom robotskih i automatiziranih vozila na zemlji, vodi ili zraku. Ti futuristički policijski kruzeri nove su zvijezde borbe protiv bunta’, komentirao je New York Times ovu novu inicijativu.

BMW, Honda i Subaru prvi u redu za prototip

BMW je tako razvio ‘ePatrol’, vozilo s tri manja drona koje bi sudjelovalo u brzim potjerama za osumnjičenima. Honda pak osigurava nešto manji prototip s dronom za snimanje i nadzor mogućih bjegunaca. Subaruov SHARC (Subaru Highway Automated Response Concept) će pak snimati 3D video prometnica pomoću kojeg će olakšati nadzor prometa, iliti, logičnije, pisanje kazni svakom prijestupniku.

Kritičari već spominju možebitne restriktivne aplikacije na građanske slobode i kršenje Ustava SAD-a. Kako je ‘Patriot Act’ bio na snazi unatoč takvim problemima, teško je da će borci za ljudske slobode i ovdje uspjeti nešto učiniti. Očito je da je ’1984′ Georgea Orwella sve bliže ka svojoj realizaciji.
 

 

 
 
izvor: dnevno.hr, youtube.com/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=13116"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,