Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » Po─Źinje Novi svjetski poredak – Obama legalizirao naoru┼żane dronove za rat sa stanovni┼ítvom?

Po─Źinje Novi svjetski poredak – Obama legalizirao naoru┼żane dronove za rat sa stanovni┼ítvom?

dronovi ObamaLetjelice su tako─Ĺer okarakterizirane kao ‘naprave za bojno polje’, no zabrinjava ─Źinjenica da je NDAA (Zakon o nacionalnoj obrani) teritorij SAD-a nazvao ‘bojnim poljem’, te se u slu─Źaju terorizma ameri─Źki gra─Ĺani mogu zatvarati bez su─Ĺenja, odvjetnika ili pokretanja optu┼żnice.

Pravnici smatraju kako je sve jako ‘sklizak teren’ i da ima istine u razmi┼íljanjima kriti─Źara jer su zakoni vrlo fleksibilni, nedore─Źeni i hipotetski omogu─çavaju visoku razinu zlouporabe.

Vi┼íe od dvanaest sati monologa Rand Paul-a u Senatu popratili su svi svjetski mediji, no ono ┼íto je zanimljivo – pravi razlog opstrukcije potvrde imenovanja novog direktora CIA-e John Brennan-a nije bilo sprje─Źavanje iste nego fokus javnosti na legislativu o bespilotnim letjelicama u SAD-u.

Paul ‘zadovoljan odgovorom’

Ina─Źe, Brennan je sa 63-34 omjerom potvr─Ĺen kao novi ┼ípijunski ‘poglavar’. Sin Rona Paula je tako prosvjedovao zbog potencijalnog ‘ubijanja terorista na tlu SAD-a’ jer smatra kako ─çe to s vremenom prerasti u borbu protiv stanovnika. ‘Odgovor na takve tvrdnje je ne’, automatski je odgovorio dr┼żavni tu┼żitelj Eric Holder, te je dodao kako ‘kako potencijalni teroristi s ameri─Źkim dr┼żavljanstvom koji ne predstavljaju neposrednu prijetnju ne─çe biti meta letjelica’.

‘Zadovoljan sam s odgovorom, ali sam razo─Źaran zbog ─Źekanja od mjesec i pol dana. Unato─Ź svemu, dobili smo odgovor na na┼ía pitanja’, rekao je Paul. Paulov postupak izazvao je gomilu reakcija pa mu je odgovorio i senator John McCain, biv┼íi Obamin protukandidat. ‘Ako se gospodina Paula ┼żeli smatrati ozbiljnim, morao bi u─Źiniti vi┼íe od obi─Źnih politi─Źkih ‘kaskaderskih’ poteza koji napaljuju djecu libertarijance u koled┼żima.’

Izvr┼íne predsjedni─Źke odredbe put ka tiraniji

Senatorica Lindsey Graham je pak Paulov poku┼íaj nazvala ‘lo┼íim informiranjem’. Poznati radio voditelj Alex Jones pak smatra da je ovaj zakon u budu─çnosti potencijalna prijetnja ‘novinarima, domoljubima i kriti─Źarima pojedinih administracija’. On smatra kako je sporan memorandum Ministarstva pravosu─Ĺa koji predsjedniku pravno omogu─çava izvr┼íne odluke vezane uz naoru┼żane bespilotne letjelice.

Tiranija je despotska vladavina u dr┼żavi ili dru┼ítvu koja nije zasnovana na sustavu zakona ili pravde ve─ç na arbitrarnom ispoljavanju mo─çi tiranina ┼íto pojednostavljeno zna─Źi da ovakav vladar mo┼że izvr┼ínim odredbama bez sankcija kr┼íiti Ustav. Kako je takva praksa posve normalna u ve─çini svjetskih dr┼żava, ne ─Źudi ┼íto je Jones Obamu prozvao ‘tiraninom’.

Nigdje nije definirana zabrana napada na Amerikance

Javno je na ovaj memorandum prvi reagirao sudac Andrew Napolitano za Fox. ‘Ovaj bijeli papir od ┼íesnaest stranica je napisan tako nejasno da bi logikom zaklju─Źio kako omogu─çava predsjedniku ubojstva gra─Ĺana SAD-a u vlastitoj dr┼żavi.’ Dodao je kako bi isklju─Źenje napada na Amerikance u SAD-u bilo jasno napisano kao stavka memoranduma, no tako ┼íto nigdje ne pi┼íe.

‘Namjerno ubijanje gra─Ĺana ove dr┼żave sukladan je autoriziranim operacijama Vlade izvan SAD-a i podi┼że zna─Źajne ustavne i pravne brige’, stoji u pismu demokratskih senatora Patrick Leahyj-a i Charles Grassley-a upu─çenih Baracku Obami. Iako pravni stru─Źnjaci isti─Źu kako je ‘nemogu─çe ubijati Amerikance bespilotnim letjelicama’, kriti─Źari apostrofiraju da takva zabrana nigdje ne stoji.

Senatorica Feinstein ZA napade diljem SAD-a

Senatorica Dianne Feinstein najglasnija je u legaliziranju ‘borbe protiv elemenata unutar SAD-a’. Ve─ç je od ranije veliki zagovornik zabrane oru┼żja, a sada zagovara ‘legislativu koja ─çe omogu─çiti bespilotnim letjelicama da manevriraju sukladno ameri─Źkim vrijednostima i omogu─çe su─Ĺenja koja bi rezultirala takve napade’. Tako bi u svom scenariju ┼żeljela narod bez oru┼żja i naoru┼żane bespilotne letjelice koje ─çe ga ‘dresirati’.

Big Brother pred vratima – Bespilotne letjelice mijenjaju policiju u SAD-u do 2025?

Pravnici smatraju kako je sve jako ‘sklizak teren’ i da ima istine u razmi┼íljanjima kriti─Źara jer su zakoni vrlo fleksibilni, nedore─Źeni i hipotetski omogu─çavaju visoku razinu zlouporabe.

┼áto zapravo zna─Źi pojam ‘terorist’ i tko ga definira?

‘Ima li predsjednik pravo uporabe naoru┼żanih bespilotnih letjelica za ubijanje Amerikanaca koji nisu uklju─Źeni u borbu, na ameri─Źkom tlu? Nema! Naravno, ukoliko je u pitanju Pearl Harbor ili 9/11, predsjednik ima ustavno pravo provesti akciju ili sprije─Źiti takve napade’, slu┼żbeni je stav Bijele ku─çe koji tako─Ĺer ostavlja pravnog prostora za razli─Źite interpretacije ‘sprije─Źavanja napada’. Tako─Ĺer, upitno je tko je zapravo terorist i potencijalni terorist.

Terorizam je po definiciji smi┼íljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usa─Ĺivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastra┼íivanja vlasti i dru┼ítva kako bi se postigli ciljevi koji su op─çenito politi─Źki, vjerski ili ideolo┼íki. Pravna struka smatra kako bi se i primjena naoru┼żanih dronova mogla interpretirati kao ‘terorizam’, ukoliko bi za tako ┼íto bilo politi─Źke volje.


Fleksibilni i nedore─Źeni zakoni podlo┼żni zlouporabi

Dakle, rezime se jasno mo┼że povu─çi – NDAA dopu┼íta uhi─çenje, zadr┼żavanje i mu─Źenje ameri─Źkih dr┼żavljana ukoliko su klasificirani kao ‘teroristi’. Spomenuti memorandum dopu┼íta izvr┼íne odredbe predsjednika vezane uz bespilotne letjelice i ‘borbu protiv terorizma’. Pojam ‘terorist’ iznimno je fleksibilan, pravno nedore─Źen i prepu┼íten osobnoj procjeni ovla┼ítenih osoba. Ukoliko sve to─Źke spojimo, dobivamo vrlo nezgodne mogu─çnosti i zlouporabe, a pravnici isti─Źu kako je previ┼íe toga prepu┼íteno ‘dobroj volji’.

Sude─çi po ve─ç vi─Ĺenoj praksi, najvjerojatniji ne-teroristi koji bi mogli biti pogo─Ĺeni ovim spletom zakona i odredbi su prosvjednici, aktivisti na dru┼ítvenim mre┼żama i forumima, vojni veterani ‘bez dlake na jeziku’, trgovine oru┼żjem, a na posljetku bi na red mogli do─çi i politi─Źki nekorektni novinari. Kako je sve ─Źe┼í─ça praksa dono┼íenja nepotpunih zakona, nije nevjerojatno da bi jednog dana mogli biti zloupotrebljeni, bilo zbog ‘false flag’ optu┼żbi i napada ili pak obra─Źuna s protivnicima.

Big Brother pred vratima – Bespilotne letjelice mijenjaju policiju u SAD-u do 2025?

Ameri─Źke redarstvene snage, me─Ĺu kojima je i policija, ┼íokirale su javnost s najavom da ─çe u Kaliforniji do 2025. umjesto vozila uvesti bespilotne letjelice, tzv. dronove, radi ‘nadzora i lak┼íe provedbe zakona’, prenosi RT.

Ameri─Źke redarstvene snage, me─Ĺu kojima je i policija, ┼íokirale su javnost s najavom da ─çe u Kaliforniji do 2025. umjesto vozila uvesti bespilotne letjelice, tzv. dronove, radi ‘nadzora i lak┼íe provedbe zakona’, prenosi RT.

Do 2025. dronovi lete ameri─Źkim nebom

Policijski automobili bi tako mogli postati stvar pro┼ílosti, a bespilotne letjelice promocija ‘Big brother’ Orwellovog sustava poput ve─ç vi─Ĺenih stavki u Carpenterovom ‘They Live’ ostvarenju ili filmu bra─çe Wachowski ‘V For Vendetta’. Kalifornija, Texas i Washington bi mogli postati testni poligon za ovaj projekt.

Vode─çi policijski slu┼żbenici u tim saveznim dr┼żavama ve─ç tjednima lobiraju i javno komentiraju potrebu za ‘nadzornim dronovima’ koji bi ‘preduhitrili zlo─Źine’. FAA (Federal Aviation Administration) bi do 2025. po takvim planovima uvela oko 30.000 bespilotnih policijskih letjelica u zra─Źni prostor SAD-a.

NY Times podr┼żava projekt

Trenutno za ovaj kontroverzni projekt najvi┼íe ‘navija’ prometna policija, iako i regularna vidi iskoristivost u ‘nadzoru potencijalnih zlo─Źina i sumnjivih radnji’. Prve natruhe ovakvih ure─Ĺaja vi─Ĺene su na LA Auto showu gdje su BMW i Honda dali prototipe bespilotnih letjelica, no ne tako sofisticiranih kao ove koje bi se koristile. Zadatak je bio ‘kreacija prototipa koji ─çe pomo─çi policiji u skladu s novim problemima u budu─çnosti poput rasta populacije, infrastrukture prijevoza i sl.’

‘Igrom slu─Źaja ili sudbine, dizajneri iz vi┼íe tvrtki iza┼íli su s konceptom robotskih i automatiziranih vozila na zemlji, vodi ili zraku. Ti futuristi─Źki policijski kruzeri nove su zvijezde borbe protiv bunta’, komentirao je New York Times ovu novu inicijativu.

BMW, Honda i Subaru prvi u redu za prototip

BMW je tako razvio ‘ePatrol’, vozilo s tri manja drona koje bi sudjelovalo u brzim potjerama za osumnji─Źenima. Honda pak osigurava ne┼íto manji prototip s dronom za snimanje i nadzor mogu─çih bjegunaca. Subaruov SHARC (Subaru Highway Automated Response Concept) ─çe pak snimati 3D video prometnica pomo─çu kojeg ─çe olak┼íati nadzor prometa, iliti, logi─Źnije, pisanje kazni svakom prijestupniku.

Kriti─Źari ve─ç spominju mo┼żebitne restriktivne aplikacije na gra─Ĺanske slobode i kr┼íenje Ustava SAD-a. Kako je ‘Patriot Act’ bio na snazi unato─Ź takvim problemima, te┼íko je da ─çe borci za ljudske slobode i ovdje uspjeti ne┼íto u─Źiniti. O─Źito je da je ’1984′ Georgea Orwella sve bli┼że ka svojoj realizaciji.
 

 

 
 
izvor: dnevno.hr, youtube.com/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=13116"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,