Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » Tri Hrvata kriva za uni┼ítavanje atmosfere – HAARP stoji iza vremenskih neprilika na Balkanu?

Tri Hrvata kriva za uni┼ítavanje atmosfere – HAARP stoji iza vremenskih neprilika na Balkanu?

haarp-balkan-jugoslavija-hrvatska-srbijaTeoreti─Źari zavjera i foruma┼íi u regiji ve─ç tjednima govore o mogu─çnosti da iza velikih vremenskih promjena i neprilika, kako na Balkanu, tako i u cijelom svijetu, jo┼í jedan puta stoji HAARP sustav

┼áto je HAARP sustav i kakva pozadina stoji iza njega odlu─Źili smo provjeriti sukladno dostupnim informacijama i literaturi teoreti─Źara zavjere, poput dr. Nick Begich-a, brata poznatog ameri─Źkog politi─Źara hrvatskih korijena i senatora s Aljaske, Mark Begich-a.

HAARP – Program Aktivnog Auroralnog Istra┼żivanja Visoke Frekvencije

HAARP iliti High Frequency Active Auroral Research Program (Program Aktivnog Auroralnog Istra┼żivanja Visoke Frekvencije) po slu┼żbenom izvje┼í─çu promatra ionosferu sa ┼żeljom manipulacije iste zbog kreacije nove generacije radio signala i nadzora planete. Istra┼żivanje je zapo─Źelo 1993. a prvi slu┼żbeni signal sa svrhom izmjene ionosfere je do┼íao, ┼íto je znakovito, na dan prvog potresa u japanskoj Fukushimi. Cijeli koncept mo┼żemo povezati s tri znanstvenika hrvatskog podrijetla – Nikolom Teslom, Andrijom Puhari─çem i ve─ç spomenutim Nickom Begichem.

Nikola Tesla i ionosfera

Ve─ç najmanje stotinu godina znanstvenici vjeruju da bi otkri─çe prirodnih procesa u zemljinoj ionosferi moglo olak┼íati i unaprijediti komunikaciju, kako me─Ĺudr┼żavnu tako i interplanetarnu putem SETI komunikacijskih sustava. Prvi koji je do┼íao do zaklju─Źka da manipulacija zemljine atmosfere mo┼że dovesti do manipulacije atmosferskih prilika i neograni─Źene energije je svima poznati Nikola Tesla. Projekt Colorado Springs je pionirski uradak manipulacije munjama i prete─Źa dana┼ínjeg HAARP-a, dok je projekt Wardenclyffe trebao biti konkretizacija svega s velikom antenom, be┼żi─Źnom elektri─Źnom energijom i strojem kojeg su Teslini najbli┼żi suradnici nazivali ‘Doomsday machine’ (Aparatura sudnjeg dana).

Iako je prvotni projekt u Coloradu u medijima okarakteriziran velikim neuspjehom Tesla nije tako mislio, a to mi┼íljenje nisu dijelili niti kontroverzni bankar J.P. Morgan i znanstvenik George Westinghouse koji su svim silama ┼żeljeli novu prezentaciju mo─çi. Poput svojih kolega Rothschilda i Rockefellera financirao je obje strane u tzv. elektri─Źnom ratu izme─Ĺu Tesle i Edisona gdje je navijao za drugonavedenog, no isto tako mudro priznao nadmo─ç prvoga. Westinghouse je pak novac vje┼íto zara─Ĺivao konkretizacijom Tesline izmjeni─Źne struje i izgradnjom elektrane na Niagari.

Montauk projekt

Iako pravih dokaza nema, projekt Tesline zrake je zapo─Źeo ve─ç tijekom drugog svjetskog rata, a nastavio se putem tzv. Montauk projekta. Na stotine biv┼íih du┼żnosnika danas svjedo─Źi tome da je Teslina tehnologija atmosferskih signala kori┼ítena kao oru┼żje za manipulaciju ljudskih mo┼żdanih valova. Pranje mozga, kreacija savr┼íenih ubojica i ‘gledanje na daljinu’ su logi─Źno usmjerenje tijekom hladnog rata, no jedan dio skupine je smatrao da je budu─çnost u manipulaciji vremenskih prilika i dizajnu katastrofa koje ─çe mijenjati ekonomsku sliku svijeta, balans mo─çi, kao i centralizaciju kontrole. Montauk baza desetlje─çima je bila skrivana i ignorirana kao stvarna snaga vojske i vlade SAD-a javnosti je potpuno priznata tek sredinom osamdesetih godina, a vrata je otvorila 2002.

Jedno drugo iznimno interesantno istra┼żivanje dolazi u javnost iz samog srca Montauka. Dr. Andrija Puharich, Hrvat po podrijetlu, za ameri─Źku vladu vr┼íi brojne pokuse na mo┼żdanim valovima ljudi, a me─Ĺu njima su najpopularniji Uri Geller i Peter Hurkos koji su ovladali telekinezom. Izme─Ĺu ostalog otkriva da ako ljude izlo┼żimo frekvenciji od 7,83 Hz, frekvenciji kojom prirodno vibrira Zemlja, ljudi dobivaju samo pozitivne osje─çaje. Prepu┼ítanje frekvenciji od 10,8 Hz izaziva nasilje kod subjekata, dok frekvencija od 6,6 Hz stvara depresiju. Te frekvencije se, po njemu, mogu isprovocirati putem atmosferske manipulacije.

1958. savjetnik Bijele ku─çe za vremensku modifikaciju Howard T. Orville prvi puta spominje slu┼żbena nastojanja vlade da ‘elektroni─Źkom zrakom ioniziraju ili deioniziraju odre─Ĺeno podru─Źje’. Osam godina kasnije poznati znanstvenik Gordon MacDonald meteorolo┼íko ratovanje vidi kao ideal budu─çnosti po┼íto se ‘malim energetskim resursima mogu pobuditi veliki energetski izboji za napad’. Od tada pa sve do HAARP-a projekt odlazi ‘iza zavjese’, gubi se svaki trag uklju─Źenim in┼żenjerima i dokumentaciji.


Eastlund i licenca #4.686.605

Znanstvenik Bernard Eastlund se smatra kreatorom HAARP-a jer ga je 1987. patentirao pod brojem licence #4.686.605 i nazivom ‘Metode i aparati za atmosferske promjene’. Isti ─Źovjek je patentirao i fuzijsku baklju koja bi teoretski mogla razdvajati materijale na ‘korisne’ i ‘sme─çe’, ┼íto bi pomoglo u, recimo, razdvajanju urana iz nuklearnog otpada. Takva baklja bi u kombinaciji sa HAARP ma┼íinerijom doslovno mogla poput neutronske bombe uni┼ítavati civilizacije i za sobom ostavljati jedino korisne rude. HAARP slu┼żbeno po─Źinje s radom 1993., globalna mre┼ża je osnovana 2007., dok je prvi signal u svemir slu┼żbeno poslan na dan japanske katastrofe.

Mogu─çnosti koje projekt pru┼ża su gotovo nevjerojatne, kao i implikacije – utjecaj na raspolo┼żenje masa, pranje mozga, sna┼żne seizmi─Źke aktivnosti, superjak radarski signal, nepoznata mogu─çnost komunikacije, stvaranje supermunja, be┼żi─Źna i nepresu┼ína energija, megatsunamiji, tornado i manipulacija meteorolo┼íkih uvjeta, stvaranje superholograma… ─îak niti rukovoditelji projekta ne─çe izbaciti neke optimisti─Źne primjene – bolji nadzor ─Źovje─Źanstva ili bolja komunikacija u vojne svrhe. Primarni cilj projekta HAARP na papiru bio je da ameri─Źkoj mornarici omogu─çi sigurnu komunikaciju s podmornicama na svim krajevima planete jer stvaranjem mlaza elektriciteta koji bi iz ionosfere doveo na polarnu kapu formirala bi se vibriraju─ça umjetna antena za slanje elektromagnetskih zra─Źenja u bilo koji kraj svijeta.

Begich i mutna pozadina HAARP-a

Dr. Nick Begich prvi je ponudio ‘pravi’ smisao HAARP-a uz konkretne dokaze. On smatra da usmjerena zraka iz razli─Źitih postrojenja doslovno prokuhava atmosferu elektromagnetskim svojstvima. Dakle, ovaj stroj ─Źini upravo suprotne funkcije od radio-teleskopa, oda┼íilje signale umjesto da ih prima i time grije ionosferu ─Źime se elektromagnetski valovi odbijaju na odre─Ĺeno usmjereno podru─Źje koje je tada podlo┼żno manipulaciji. Odre─Ĺeni tajni vojni dokumenti do kojih je autor do┼íao otkrivaju ‘da HAARP koristi ionosferu u tajne svrhe za Ministarstvo obrane’. Jedna od bitnih stavki u slu┼żbenim dokumentima o ovom projektu (koju mo┼żete na─çi i na slu┼żbenoj stranici) je ‘(HAARP)… mo┼że poslu┼żiti kao alat za geofizi─Źko sondiranje u potrazi nafte, plina i minerala na velikim podru─Źjima’. Ostali kriti─Źari poput Clare Zickuhr tvrde da su ova stavka i sve ostale slu┼żbene samo izlika za vojno ‘grlom u jagode’ po┼íto po njezinim tvrdnjama niti vojska u startu nije pojma imala koje su sve implikacije ataka na ionosferu.

Sama izgradnja projekta je krenula od strane ARCO Power kompanije koja je kupila patent direktno od Eastlunda. Tada se doga─Ĺa ono ┼íto je zapravo posve normalno u svim bitnijim projektima u SAD-u (facebook, youtube, google…). ARCO prodaje svoj udio kompaniji E-Systems, jednoj od glavnih CIA-inih kooperanata, da bi istu otkupio Raytheon koji je Eastlundovom patentu dodao vlastitih dvanaest, ─Źime je HAARP i fakti─Źki postao sna┼żan instrument ministarstva obrane. Tim posljednjim potezom projekt je u potpunosti napustio privatni sektor i postao isklju─Źivo dio vojne sile te je danas zapravo nemogu─çe ustvrditi potpuni a i pribli┼żni opseg djelovanja. Zanimljivo, pri prvotnoj prodaji, odnosno ustupanju prava na projekt, ARCO je ostao vlasnik mogu─çeg otkri─ça be┼żi─Źne elektri─Źne energije putem projekta na ┼íto treba svakako obratiti pozornost jer smo mo┼żda svjedoci novog monopolista na ─Źelu svjetske energetike. Tako je ARCO od relativno manje poznate niskotarifne naftne kompanije 2004. godine postao dio BP-a (British Petroleum).

Zaklju─Źak

Znanstvenici koji sudjeluju u otvorenoj kritici HAARP-a tvrde da ovaj ure─Ĺaj ima opasno djelovanje po zemljin magnetski omota─Ź i da ─çe sve pokrenuti promjenu polova, a tako─Ĺer su uvjereni da ma┼íinerija ne─çe trajno o┼ítetiti ionosferu ve─ç mu je ona samo medij ili alatka do pravih namjera koje su vi┼íestruke. Ako magnetsko polje promatramo kao paukovu mre┼żu onda je HAARP poput insekta koji je zabijanjem trese ┼íto nedvojbeno ima u─Źinak na povr┼íinu i unutra┼ínje slojeve planeta s kojima je ionosfera u nekoj vrsti simbiotske veze. Dakle, ovako ne bi mijenjali vremenske prilike nego bi stvarali potrese, tsunamije i sli─Źne nepogode.

Manjim signalima poslanima u Van Allenov pojas bi pak mogli kontrolirati vrijeme. Stoji li HAARP sustav iza vremenskih nepogoda u regiji vjerojatno ipak ne─çemo doznati, a analiti─Źari sve ve┼żu uz ‘globalno zatopljenje’. Je li u pitanju zbilja ovaj fenomen, vrijeme ─çe pokazati dok ─çe teoreti─Źari zavjere dr┼żati stranu uz HAARP, chemtrailove i ostale vi┼íe nego kontroverzne vojne i znanstvene projekte.
 
 
(dnevno.hr, youtube.com/uredio:nsp)

banka, banke, krediti, kamata, zajam, otkup zlata, osiguranje, software

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,