Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni » Vladari civilizacija: Pročitajte kojih povijesnih deset obitelji stoljećima upravlja svijetom

Vladari civilizacija: Pročitajte kojih povijesnih deset obitelji stoljećima upravlja svijetom

kraljevska-obitelj-najmoćnija-svijetPortal Listverse je ponovio izbor za najutjecajnije obitelji u povijesti, te je bez većih preinaka potvrdio prošlogodišnji izbor. Koje su obitelji u pitanju pogledajte u sljedećim redovima.

Ovaj odabir je napravljen na osnovu nekih kriterija. Možda vi imate drugačije kriterije, možda ovo neće biti vaš Top 10 obitelji, ali ove obitelji dakako predstavljaju ako ne najpoznatije, onda već najutjecajnije obitelji. Da krenemo…

10. Obitelj Rothschild

Ova zloglasna obitelj najpoznatija je po međunarodnom bankarskom i financijskom poslovanju. Podrijetlom su njemački židovi s prezimenom Bauer (naknadno promijenjeno u Crveni Štit) te su se kroz povijest infiltrirali u gotovo sve novčane transakcije u Europi. Pokrovitelji poslovanja su im bili Austrija i Britanija čime su došli do samog vrha. Mayer Amschel Rothschild je uzdigao obitelj i njegova strategija bila je jednostavna – zadržavanje posla i diskrecije, kao i opsega poslovanja unutar obitelji. To je osiguravao dogovorenim brakovima unutar užeg kruga obitelji. Nathan Mayer započeo je s londonskom filijalom 1811. na adresi St Swithin Lane gdje posluju i danas. Njegovu snagu najbolje opisuje potez iz 1826. kada je Banci Engleske ispostavio dovoljnu količinu kovanica da zaustavi krizu likvidnosti čitave države. Bogatstvo su prvotno osigurali manipuliranjem rezultata Napoleonove bitke u Waterloo čime su strahom sebi osnažili sredstva. Danas je obitelj centar brojnih zavjera koje sežu do toga da upravljaju gotovo svim svjetskim događajima iz sjene.

9. Obitelj Plantagenet

Plantageneti su englesku kulturu i politički sustav skrojili u potpunosti na svoju ideju. Ovu obitelj osnovao je Henrik II, sin Gotfrida Lijepog Anžuvinca. Plantageneti su prvotno vladali engleskim Kraljevstvom još u 12. st. Sveukupno, uz petnaest monarha Plantageneta, vladali su od 1154. do 1485. Engleska kultura u umjetnost procvala je tijekom njihovog razdoblja i to zbog simpatiziranja ‘Oca engleske poezije’ Geoffrey Chaucer-a. Gotički stil gradnje je bio iznimno popularan pa su Westminster Abbey i York Minster preoblikovani na taj način. U društvenom sektoru bilježimo velike pomake, naročito nakon što je John I. potpisao Magna Carta dokument što je pravno jedan od najbitnijih događaja u britanskoj povijesti. Također su ustrojili i Parlament, kao i Sveučilišta na Cambridge-u i Oxfordu.

8. Obitelj Nehru-Gandhi

Obitelj Nehru-Feroz Gandhi je indijska politička obitelj koja je dominirala Indijskim nacionalnim kongresom tijekom rane nezavisne povijesti. Tri člana obitelji - Pandit Jawaharlal Nehru, kćer Indira Gandhi i njezin sin Rajiv Gandhi bili su premijeri Indije, a dvoje (Indira i Rajiv) su stradali u atentatima. Četvrti član obitelji, Sonia, je trenutni predsjednik Kongresa dok je njezin i Rajivov sin Rahul najmlađi član obitelji koji je politički aktivan te djeluje u nižem domu Parlamenta od 2004. Ova obitelj nije u nikakvom srodstvu s velikim Mogandasom (Mahatmom).

7. Obitelj Khan

Džingis Khan je osnivač ove poznate obitelji. Na vlast je došao nakon što je ujedinio brojna nomadska plemena sjeveroistočne Azije. Nakon osnivanja Mongolskog carstva i proglašavanja Džingis Khanom počeo je invazije na Kara-Khitan Kanat, Kavkaz, Kvarezmidsko carstvo te zapadne Xia i Jin dinastije. Tijekom života je okupirao značajan dio centralne Azije. Prije nego je umro izabrao je Ogedei Khana kao nasljednika uz podjelu Carstca na khanate među svojim sinovima i unucima. Umro je 1227. godine nakon pobjede nad Tangucima. Pokopan je u neobilježeni grob negdje u Mongoliji, na nepoznatoj lokaciji. Njegovi nasljednici su dodatno proširili Mongoliju na Kinu, Koreju, Kavkaz, ostale države Azije i dobre dijelove istočne Europe i Bliskog istoka.

6. Julijevsko-klaudijska dinastija

Ove dvije obitelji su spojene u jednu zbog svoje vrijednosti i bitnog statusa, pa je tako oformljena julijevsko-klaudijska dinastija koja je donijela ove careve: Kaligulu, Augusta (na slici), Klaudija, Tiberija i Nerona. Ovih pet careva vladalo je Rimom od 27. pr.Kr. do 68. godine, kada je Neron počinio samoubojstvo. Oni su vezivani uz ovu bitnu obitelj putem braka ili posvajanja. Julije Cezar je nekada navođen kao njezin osnivač iako nije bio imperator i nije imao klaudijske veze, August je prikladniji za tu ulogu. Svi koji su došli na vlast ostvarili su je indirektno ili putem posvajanja. Svaki je dodatno proširio teritorij i potaknuo masivne građevinske projekte. Obožavani su od strane naroda, ali ne i od senatora. Cijela ova loza je više manje luda, seksualno perverzna i tiranskih nauma.

5. Obitelj Zhu

Zhu je ime za careve Ming dinastije. Prvi Ming car Hongwu (Zhu Yuanzhan) upotrebljavao je ime Ming (kin. briljantno) kao općenito. Mingovi su vladali Kinom od 1368. do 1644., nakon kolapsa mongolske Yuan dinastije. Bili su jedna od najvećih vlada u povijesti čovječanstva, kao i posljednja dinastija etničkih Hana. Glavni grad im je bio Peking koji je pao 1644. u ruke pobunjenika vođenih Li Zichengom, a njih je uskoro zamijenila mandžurijska dinastija Qing, oni su bili lojalni Mingovima. Također su izgradili ogromnu pomorsku i pješačku vojsku od preko milijun vojnika. Uz sve to su gradili i nevjerojatne projekte poput popravka Velikog Kanala i Kineskog zida, uz utemeljivanje Zabranjenog Grada u Pekingu tijekom 15 stoljeća. Za vrijeme ove dinastije populacija nije prelazila 160-200 milijuna ljudi. Ukoliko je cijenimo s današnje pozicije možemo je smatrati zaslužnom za nastanak birokracije i kapitalizma.

4. Obitelj Habsburg

Kuća Habsburga vrlo je važna kraljevska kuća u Europi, a najpoznatija je po vladajućim mjestima u Svetom Rimskom Carstvu između 1452 i 1740, kao i u Španjolskoj i Austriji. Dolaze iz Švicarske, prvo su ovladali Austrijom gdje su na vlasti proveli 6 stoljeća, te su zatim putem braka proširili dinastiju i na Burgundiju, Španjolsku, Mađarsku, Mađarsku i druge teritorije (Hrvatsku). Sam naziv Habsburg dolazi od imena istoimenog dvorca u Švicarskom Aarauu. Moto obitelji je ‘Neka ostali plaćaju ratovi, a ti, sretna Austrijo, ćeš se vjenčati’ što označava njihov talent da ženidbama osvajaju teritorije i saveze. Carica Marija Terezija je vjerojatno ‘Prabaka moderne Europe’.

3. Obitelj Ptolomejević

Dinastija Ptolomejevića bila je helenistička makedonska kraljevska loza koja je vladala Ptolomejskim Carstvom u Egiptu skoro 300 godina, od 305 do 30 pr. Kr. Ptolomej, jedan od sedam čuvara generala i zamjenika Aleksandra Velikog postavljen je kao satrap u Egipat nakon Aleksandrove smrti 323. pr. Kr. 305. se proglašava kraljem Ptolomejem I., kasnije poznatijim kao Soter (spasilac). Egipćani prihvaćaju Ptolomejeviće kao nasljednike faraona u nezavisnom Egiptu. Vladali su sve do rimskog pokoravanja. Najpoznatiji Ptolomejević je svakako bila Kleopatra VII, poznata po intrigama između Julija Cezara, Pompeja, Oktavijana i Marka Antonija. Njezino samoubojstvo označilo je kraj Ptolomejevića.

2. Obitelj Medici

Obitelj Medici je moćna i utjecajna florentinska obitelj od 13 do 17 stoljeća. Dali su tri pape (Lea X, Klementa VII i Lea XI), brojne vladare Firenze (Lorenzo Veličanstveni, patron najpoznatijih djela renesanse) i neke kasnije članove francuskog i engleskog plemstva. Kao i druge bitne obitelji dominirali su gradskim parlamentom. Firenzu su podredili obitelji, osiguravajući plodno tlo za umjetnost i humanizam. Potpomogli su rađanje talijanske renesanse uz obitelji Visconit i Sforza (Milano), Este (Ferrara) i Gonzaga (Mantua). Njihova banka bila je jedna od najpriznatijih u Europi. Postoje i razmišljanja da je obitelj Medici bila najbogatija u svijetu. Tako su si osigurali vodeće položaje u Italiji i Europi.

1. Obitelj Capet

Dinastija Capet (iliti Kapetanović) je najveća kraljevska obitelj u Europi. Uključuje sve direktne potomke Hugha Capeta iz Francuske, Kralja Juan Carlosa iz Španjolska i Velikog vojvode Henrija iz Luxemburga, putem burbonskog ogranka. Tijekom stoljeća su asimilirali gotovo cijelu Europu, te vladaju svime – od najmanjih jedinica pa do čitavih država, zbog čega su jači od bilo koje svjetske kraljevske obitelji, a opet, zahvaljujući medijskoj neeksponiranosti, narodi nemaju ništa protiv. Ova kraljevska loza je poznata po svojim učestalim incestima, naročito u Španjolskoj. Iako je dosta vremena prošlo otkada su i pravno vladali državama Europe, svoje pozicije, činove i bogatstvo nisu izgubili. I danas vladaju Španjolskom i Luxemburgom. Tu su i protjerani, no i dalje legitimni nasljednici kraljeva iz Brazila, Francuske, Španjolske, Portugala, Parme i Dvije Sicilije. Trenutni poglavar obitelji je Louis Alfonso, Vojvoda Anžua, koji drži legitimno pravo na francusko prijestolje. Preko deset ogranaka Capeta i dalje živi diljem Europe čekajući svoje vrijeme i ovo je prva dinastija u ovoj podjeli najjačih svjetskih obitelji.

OSTALE BITNE OBITELJI: Merovinzi, Qin, Bhutto, Tudor, Romanov, Stuart, Kuća Orange, Berenguer, Kennedy, Vanderbilt, Rockefeller, Bush i Sax-Coburg-Gotha
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(dnevno.hr, youtube.com/uredio:nsp)
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: Illuminati, Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,