Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni » Vladari civilizacija: Pro─Źitajte kojih povijesnih deset obitelji stolje─çima upravlja svijetom

Vladari civilizacija: Pro─Źitajte kojih povijesnih deset obitelji stolje─çima upravlja svijetom

kraljevska-obitelj-najmoćnija-svijetPortal Listverse je ponovio izbor za najutjecajnije obitelji u povijesti, te je bez većih preinaka potvrdio prošlogodišnji izbor. Koje su obitelji u pitanju pogledajte u sljedećim redovima.

Ovaj odabir je napravljen na osnovu nekih kriterija. Mo┼żda vi imate druga─Źije kriterije, mo┼żda ovo ne─çe biti va┼í Top 10 obitelji, ali ove obitelji dakako predstavljaju ako ne najpoznatije, onda ve─ç najutjecajnije obitelji. Da krenemo…

10. Obitelj Rothschild

Ova zloglasna obitelj najpoznatija je po me─Ĺunarodnom bankarskom i financijskom poslovanju. Podrijetlom su njema─Źki ┼żidovi s prezimenom Bauer (naknadno promijenjeno u Crveni ┼átit) te su se kroz povijest infiltrirali u gotovo sve nov─Źane transakcije u Europi. Pokrovitelji poslovanja su im bili Austrija i Britanija ─Źime su do┼íli do samog vrha. Mayer Amschel Rothschild je uzdigao obitelj i njegova strategija bila je jednostavna – zadr┼żavanje posla i diskrecije, kao i opsega poslovanja unutar obitelji. To je osiguravao dogovorenim brakovima unutar u┼żeg kruga obitelji. Nathan Mayer zapo─Źeo je s londonskom filijalom 1811. na adresi St Swithin Lane gdje posluju i danas. Njegovu snagu najbolje opisuje potez iz 1826. kada je Banci Engleske ispostavio dovoljnu koli─Źinu kovanica da zaustavi krizu likvidnosti ─Źitave dr┼żave. Bogatstvo su prvotno osigurali manipuliranjem rezultata Napoleonove bitke u Waterloo ─Źime su strahom sebi osna┼żili sredstva. Danas je obitelj centar brojnih zavjera koje se┼żu do toga da upravljaju gotovo svim svjetskim doga─Ĺajima iz sjene.

9. Obitelj Plantagenet

Plantageneti su englesku kulturu i politi─Źki sustav skrojili u potpunosti na svoju ideju. Ovu obitelj osnovao je Henrik II, sin Gotfrida Lijepog An┼żuvinca. Plantageneti su prvotno vladali engleskim Kraljevstvom jo┼í u 12. st. Sveukupno, uz petnaest monarha Plantageneta, vladali su od 1154. do 1485. Engleska kultura u umjetnost procvala je tijekom njihovog razdoblja i to zbog simpatiziranja ‘Oca engleske poezije’ Geoffrey Chaucer-a. Goti─Źki stil gradnje je bio iznimno popularan pa su Westminster Abbey i York Minster preoblikovani na taj na─Źin. U dru┼ítvenom sektoru bilje┼żimo velike pomake, naro─Źito nakon ┼íto je John I. potpisao Magna Carta dokument ┼íto je pravno jedan od najbitnijih doga─Ĺaja u britanskoj povijesti. Tako─Ĺer su ustrojili i Parlament, kao i Sveu─Źili┼íta na Cambridge-u i Oxfordu.

8. Obitelj Nehru-Gandhi

Obitelj Nehru-Feroz Gandhi je indijska politi─Źka obitelj koja je dominirala Indijskim nacionalnim kongresom tijekom rane nezavisne povijesti. Tri ─Źlana obitelji - Pandit Jawaharlal Nehru, k─çer Indira Gandhi i njezin sin Rajiv Gandhi bili su premijeri Indije, a dvoje (Indira i Rajiv) su stradali u atentatima. ─îetvrti ─Źlan obitelji, Sonia, je trenutni predsjednik Kongresa dok je njezin i Rajivov sin Rahul najmla─Ĺi ─Źlan obitelji koji je politi─Źki aktivan te djeluje u ni┼żem domu Parlamenta od 2004. Ova obitelj nije u nikakvom srodstvu s velikim Mogandasom (Mahatmom).

7. Obitelj Khan

D┼żingis Khan je osniva─Ź ove poznate obitelji. Na vlast je do┼íao nakon ┼íto je ujedinio brojna nomadska plemena sjeveroisto─Źne Azije. Nakon osnivanja Mongolskog carstva i progla┼íavanja D┼żingis Khanom po─Źeo je invazije na Kara-Khitan Kanat, Kavkaz, Kvarezmidsko carstvo te zapadne Xia i Jin dinastije. Tijekom ┼żivota je okupirao zna─Źajan dio centralne Azije. Prije nego je umro izabrao je Ogedei Khana kao nasljednika uz podjelu Carstca na khanate me─Ĺu svojim sinovima i unucima. Umro je 1227. godine nakon pobjede nad Tangucima. Pokopan je u neobilje┼żeni grob negdje u Mongoliji, na nepoznatoj lokaciji. Njegovi nasljednici su dodatno pro┼íirili Mongoliju na Kinu, Koreju, Kavkaz, ostale dr┼żave Azije i dobre dijelove isto─Źne Europe i Bliskog istoka.

6. Julijevsko-klaudijska dinastija

Ove dvije obitelji su spojene u jednu zbog svoje vrijednosti i bitnog statusa, pa je tako oformljena julijevsko-klaudijska dinastija koja je donijela ove careve: Kaligulu, Augusta (na slici), Klaudija, Tiberija i Nerona. Ovih pet careva vladalo je Rimom od 27. pr.Kr. do 68. godine, kada je Neron po─Źinio samoubojstvo. Oni su vezivani uz ovu bitnu obitelj putem braka ili posvajanja. Julije Cezar je nekada navo─Ĺen kao njezin osniva─Ź iako nije bio imperator i nije imao klaudijske veze, August je prikladniji za tu ulogu. Svi koji su do┼íli na vlast ostvarili su je indirektno ili putem posvajanja. Svaki je dodatno pro┼íirio teritorij i potaknuo masivne gra─Ĺevinske projekte. Obo┼żavani su od strane naroda, ali ne i od senatora. Cijela ova loza je vi┼íe manje luda, seksualno perverzna i tiranskih nauma.

5. Obitelj Zhu

Zhu je ime za careve Ming dinastije. Prvi Ming car Hongwu (Zhu Yuanzhan) upotrebljavao je ime Ming (kin. briljantno) kao op─çenito. Mingovi su vladali Kinom od 1368. do 1644., nakon kolapsa mongolske Yuan dinastije. Bili su jedna od najve─çih vlada u povijesti ─Źovje─Źanstva, kao i posljednja dinastija etni─Źkih Hana. Glavni grad im je bio Peking koji je pao 1644. u ruke pobunjenika vo─Ĺenih Li Zichengom, a njih je uskoro zamijenila mand┼żurijska dinastija Qing, oni su bili lojalni Mingovima. Tako─Ĺer su izgradili ogromnu pomorsku i pje┼ía─Źku vojsku od preko milijun vojnika. Uz sve to su gradili i nevjerojatne projekte poput popravka Velikog Kanala i Kineskog zida, uz utemeljivanje Zabranjenog Grada u Pekingu tijekom 15 stolje─ça. Za vrijeme ove dinastije populacija nije prelazila 160-200 milijuna ljudi. Ukoliko je cijenimo s dana┼ínje pozicije mo┼żemo je smatrati zaslu┼żnom za nastanak birokracije i kapitalizma.


4. Obitelj Habsburg

Ku─ça Habsburga vrlo je va┼żna kraljevska ku─ça u Europi, a najpoznatija je po vladaju─çim mjestima u Svetom Rimskom Carstvu izme─Ĺu 1452 i 1740, kao i u ┼ápanjolskoj i Austriji. Dolaze iz ┼ávicarske, prvo su ovladali Austrijom gdje su na vlasti proveli 6 stolje─ça, te su zatim putem braka pro┼íirili dinastiju i na Burgundiju, ┼ápanjolsku, Ma─Ĺarsku, Ma─Ĺarsku i druge teritorije (Hrvatsku). Sam naziv Habsburg dolazi od imena istoimenog dvorca u ┼ávicarskom Aarauu. Moto obitelji je ‘Neka ostali pla─çaju ratovi, a ti, sretna Austrijo, ─çe┼í se vjen─Źati’ ┼íto ozna─Źava njihov talent da ┼żenidbama osvajaju teritorije i saveze. Carica Marija Terezija je vjerojatno ‘Prabaka moderne Europe’.

3. Obitelj Ptolomejevi─ç

Dinastija Ptolomejevi─ça bila je helenisti─Źka makedonska kraljevska loza koja je vladala Ptolomejskim Carstvom u Egiptu skoro 300 godina, od 305 do 30 pr. Kr. Ptolomej, jedan od sedam ─Źuvara generala i zamjenika Aleksandra Velikog postavljen je kao satrap u Egipat nakon Aleksandrove smrti 323. pr. Kr. 305. se progla┼íava kraljem Ptolomejem I., kasnije poznatijim kao Soter (spasilac). Egip─çani prihva─çaju Ptolomejevi─çe kao nasljednike faraona u nezavisnom Egiptu. Vladali su sve do rimskog pokoravanja. Najpoznatiji Ptolomejevi─ç je svakako bila Kleopatra VII, poznata po intrigama izme─Ĺu Julija Cezara, Pompeja, Oktavijana i Marka Antonija. Njezino samoubojstvo ozna─Źilo je kraj Ptolomejevi─ça.

2. Obitelj Medici

Obitelj Medici je mo─çna i utjecajna florentinska obitelj od 13 do 17 stolje─ça. Dali su tri pape (Lea X, Klementa VII i Lea XI), brojne vladare Firenze (Lorenzo Veli─Źanstveni, patron najpoznatijih djela renesanse) i neke kasnije ─Źlanove francuskog i engleskog plemstva. Kao i druge bitne obitelji dominirali su gradskim parlamentom. Firenzu su podredili obitelji, osiguravaju─çi plodno tlo za umjetnost i humanizam. Potpomogli su ra─Ĺanje talijanske renesanse uz obitelji Visconit i Sforza (Milano), Este (Ferrara) i Gonzaga (Mantua). Njihova banka bila je jedna od najpriznatijih u Europi. Postoje i razmi┼íljanja da je obitelj Medici bila najbogatija u svijetu. Tako su si osigurali vode─çe polo┼żaje u Italiji i Europi.

1. Obitelj Capet

Dinastija Capet (iliti Kapetanovi─ç) je najve─ça kraljevska obitelj u Europi. Uklju─Źuje sve direktne potomke Hugha Capeta iz Francuske, Kralja Juan Carlosa iz ┼ápanjolska i Velikog vojvode Henrija iz Luxemburga, putem burbonskog ogranka. Tijekom stolje─ça su asimilirali gotovo cijelu Europu, te vladaju svime – od najmanjih jedinica pa do ─Źitavih dr┼żava, zbog ─Źega su ja─Źi od bilo koje svjetske kraljevske obitelji, a opet, zahvaljuju─çi medijskoj neeksponiranosti, narodi nemaju ni┼íta protiv. Ova kraljevska loza je poznata po svojim u─Źestalim incestima, naro─Źito u ┼ápanjolskoj. Iako je dosta vremena pro┼ílo otkada su i pravno vladali dr┼żavama Europe, svoje pozicije, ─Źinove i bogatstvo nisu izgubili. I danas vladaju ┼ápanjolskom i Luxemburgom. Tu su i protjerani, no i dalje legitimni nasljednici kraljeva iz Brazila, Francuske, ┼ápanjolske, Portugala, Parme i Dvije Sicilije. Trenutni poglavar obitelji je Louis Alfonso, Vojvoda An┼żua, koji dr┼żi legitimno pravo na francusko prijestolje. Preko deset ogranaka Capeta i dalje ┼żivi diljem Europe ─Źekaju─çi svoje vrijeme i ovo je prva dinastija u ovoj podjeli najja─Źih svjetskih obitelji.

OSTALE BITNE OBITELJI: Merovinzi, Qin, Bhutto, Tudor, Romanov, Stuart, Ku─ça Orange, Berenguer, Kennedy, Vanderbilt, Rockefeller, Bush i Sax-Coburg-Gotha
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(dnevno.hr, youtube.com/uredio:nsp)
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: Illuminati, Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,