Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » TRGOVINSKA APOKALIPSA: Zašto se Veliki Maloprodajni Lanci Masovno Zatvaraju?

TRGOVINSKA APOKALIPSA: Zašto se Veliki Maloprodajni Lanci Masovno Zatvaraju?

lanac-dučani-trgovački-centarSuočeni smo, još barem u manjoj mjeri u Hrvatskoj sa zatvaranjem trgovačkih lanaca. Iako to ne izgleda ni približno kao u Mađarskoj u kojoj se samo prije nekoliko godina pozatvaralo 30% shopping centara, te su pretvorena u skladišta.

U Hrvatskoj je još raj na zemlji. U velikim trgovačkim centrima, samo par lokala ili dučana, je otkazalo najam i propalo, te su njihova pročelja prekrivena reklamnim panoima. Da li će u Hrvatskoj lanci trgovina preživjeti krizu, samo će vrijeme znati. Ovdje vam prenosimo kako to izgleda u zemlji koja negira krizu, najjača ekonomska sila u svijetu. Kako je to kod njih?

Ako se gospodarstvo poboljšava, onda zašto mnogi od najvećih maloprodajnih lanaca u Americi zatvaraju stotine dućana? Kada smo odrastali, Sears, JC Penney, Best Buy i RadioShack trgovine su svi smatrali da su nezaustavljivi mali snažni dučani. No, podatak iz 2013. govori da se zatovrila te godine polovica dučana.

Čak je i Wal-Mart zapao u probleme. Nedavni je interni Wal-Mart dopis koji je procurio preko Bloomberg-a opisao prodaju u veljači kao “totalnu katastrofu”. Pa zašto se ovo događa? Zašto se glavni maloprodajni lanci diljem Amerike urušavaju? Je li “trgovinska apokalipsa” ispred nas?

Pa, istina je da je to samo još jedan znak da se američko gospodarstvo raspada pravo pred našim očima. Prihodi su u opadanju, porezi sve više ide gore, ovisnost o vladinoj pomoći je na rekordu svih vremena, a prema birou Zavoda za Zapošljavanje postotak američke radne snage koji je zaposlen – stalno pada od 2006. godine.

Gornjih 10% najbogatijih amerikanaca u SAD-u su još uvijek vrlo dobro , ali većina američkih potrošača su ili švorc ili grcaju u dugovima. Veliki jednokratni prihodi o kojima su veliki maloprodajni lanci ovisili u prošlosti jednostavno ne postoji više. Tako maloprodajni lanci diljem SAD sada zatvaraju neprofitabilne trgovine. To osobito vrijedi u sredinama s niskim prihodima.

lanac-dučaniKada korak natrag i pogledajte širu sliku, brz pad nekih od najvećih maloprodajnih lanaca stvarno je zapanjujuć.

To se događa već u nekim područjima, ali uskoro poluprazni centri i dučani za zakucanim daskama na pročelju će biti leglo krajobraza gradova diljem Amerike.

Dovoljno je provjeriti neke od tih brojeva koje pokazju zatvaranje trgovina samo za 2013. godinu. Ove brojke su nedavne u Yahoo Finance članku …Trgovački lanac —-> Prognoza

Best Buy
Prognoza zatvaranja trgovina: 200-250

Sears Holding Corp.
Prognoza zatvaranja trgovina: Kmart 175-225, Sears 100-125

J.C. Penney
Prognoza zatvaranja trgovina: 300-350

Office Depot
Prognoza zatvaranja trgovina: 125-150

Barnes & Noble
Prognoza zatvaranja trgovina: 190-240, po tvrtki komentarima

GameStop
Prognoza zatvaranja trgovina: 500-600

OfficeMax
Prognoza zatvaranja trgovina: 150-175

RadioShack
Prognoza zatvaranja trgovina: 450-550

Trgovine se zatvaraju gdje vi živite. To je sve događa tako brzo da je teško vjerovati.

No, istina je da zatvaranje trgovina nisu cijela priča. Kada kopate dublje nalazite da je puno više trgovaca koji su u nevolji.

Na primjer, Blockbuster je nedavno najavio da će ove godine zatvoriti oko 300 dućana i otpustiti oko 3000 radnih mjesta.

Proizvođač igračka Hasbro je nedavno najavio smanjenje svoje radne snage za oko 10 % posto .

Čak i Wal-Mart prolazi kroz teške trenutke upravo sada. Prema dokumentima koji su procurili  na Bloombergu , Wal-Mart ima apsolutno katastrofalnu veljaču …

Wal-Mart Stores Inc ima najgoru prodaju početkom ovog u mjeseca u zadnjih sedam godina, otkada se počelo povećavati oporezivanje plaća koje je pogodilo kupce koji se već bore sa već sporim gospodarstvom, prema Bloomberg News.

Dakle, što se pobogu događa ovdje?

Mainstream mediji i dalje proglašavaju da se dešava “snažan gospodarski oporavak”, ali u isto vrijeme postoji cijeli niz indicija da se stvari stalno pogoršavaju.

Čak je globalna prodaja mobitela zapravo blago pala u 2013. To je prvi put da se to dogodilo od zadnje recesije.

Možda je vrijeme da se suočimo sa istinom. Srednja klasa se ​​smanjuje, prihodi su u opadanju, i ne postoji toliko mnogo poslova kao što bi trebalo biti biti.

Pa kako možgu mainstream mediji govoriti o tome kako su “dobre” stvari, ako još uvijek ima 6,4 milijuna manje radnih mjesta nego što je bilo u studenome 2007. godine?

I nažalost, stvari bi uskoro mogle biti puno gore.

Ako još uvijek živite u zemlji u kojoj trgovina i restorani cvatu, trebao bi biti vrlo zahvalan jer to nije realnost za većinu zemalja.

Mi smo narod koji je u visokom stupnju propadanja. No, dok su financijska tržišta u redu, naši vođe ne izgledaju previše zabrinuti zbog patnji koje svi drugi prolaze. U međuvremenu, američko gospodarstvo se pogoršava sa svakim danom, a i stanje u Europi koja na nevidljivi način prati Ameriku.

Kada pogledate hladne glave, čvrste brojke, neporecivo je što se događa u Americi.

I naši vođe ne rade ništa kako bi se popravili naše probleme. U stvari, većinu vremena oni samo pogoršavaju stvari.

lanac-dučani-trgovački-centar-shopping
 
 
(activistpost.com/uredio:nsp)
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,