Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ANTIDEPRESIVI: Zaboravite Prozac – Pokušajte Probioticima Ublažiti Tjeskobu, Depresiju i Podignuti Raspoloženje

ANTIDEPRESIVI: Zaboravite Prozac – Pokušajte Probioticima Ublažiti Tjeskobu, Depresiju i Podignuti Raspoloženje

prozac-lijek-GABA-neurotransmiterDa li bi jogurt mogao biti zamjena za antidepresive? Najzanimljiviji slučaj je GABA, glavni inhibitor neurotransmitera u nervnom sustavu.

GABA je glavna inhibitorna moždana kemikalija koja blokira prijenos signala od jedne moždane stanice do druge.Važna je za balansiranje pobude u mozgu, i služi kao kočnica za depresiju. 

Skupina znanstvenika vjeruje da je tako. Revolucionarno istraživanje je pokazalo da jedinstveni soj probiotika može stvoriti GABA-u u crijevima, a također može pojačati moždane receptore kod neurotransmitera. Naravno proizvedena GABA je sigurnija od alternativnih opasnih psihijatrijskih lijekova – ona smiruje živčani sustav, potiče miran san, smanjuje anksioznost, te ublažava depresiju. Ovo je dobra vijest za više od 50 milijuna ljudi diljem svijeta koji koriste antidepresive.

Opasnost od Prozac nacije

Uz 400-postotno povećanje uporabe antidepresiva u razdoblju od 1994. do 2008., izgleda kao su Sjedinjene Države svakako  Prozac Nacija. Zapanjujući podatak govori da jedna od pet žena u dobi od 40 do 59 koristi Prozac dok je gotovo četiri posto adolescenata na antidepresivima. Drugo, recepti za lijekove za kolesterol, i recepe za antidepresive su porasli na nevjerojatnih 255 milijuna u 2010. godini. Svjetski, prodaja antidepresiva iznosi preko 20 milijardi dolara godišnje. Ova industrija ne dolazi bez ozbiljnih zdravstvenih rizika.

Nuspojave antidepresiva uključuju ove oblike:
– Seksualna disfunkcija
– Nesanica
– Umor
– Mučnina
– Zamagljen vid
– Zatvor
– Nemir, tjeskoba, uznemirenost

Ako vam navedene stvari nisu bile dovoljno obeshrabrujuće, antidepresivi su povezani s povećanom stopom samoubojstava. Mora postojati bolji način da se potakne emocionalni sklad.

Sunčana strana probiotika

Zajednička bakterija može imati odgovor kao sigurno, prirodno i ekonomično rješenje za depresiju, zajedno sa svojom braćom i sestrama – anksioznosti i nesanicom. Kanadska neuroznanstvenica Jane Foster smatra da mikroflora crijeva imaju značajnu vezu sa središnjim živčanim sustavom. “Unakrsni razgovor između crijevne biomase i mozga je neprekidan. Zato je važno to shvatiti ozbiljno. Ovo nisu dva odvojena sustava; oni su dva dijela jednog sustava”, kaže Foster u članku Psychology Today.

Ivan Cryan iz Alimentarna Pharmabiotic centra na University College Cork u Irskoj je preuzeo ovu ideju da ju dalje proučava kako Lactobacillus bakterije u crijevima posebno utječu na mozak. Cryan je otkrio da lactobacillus zapravo mijenja stanične receptore mozga uz pomoć GABA-e na pozitivan način, čime se smanjuje tjeskobno ponašanje. Bakterije ne samo stvaraju više GABA receptora, več proizvode i same neurotransmitere koji tada cirkuliraju u krvi. Sve to ima dubok utjecaj na emocionalno stanje i živčani sustav. Kao što je uočeno od Emily Deans, MD, “GABA je lijepa čaša vina ispred vatre. GABA je miran san. GABA je mir i joga.”

Lako je njegovati zdravu dozu ovog umirujućeg neurotransmitera putuju ne dalje od frižidera. Jednostavno uživati u ​​namirnicama poput jogurta, kefira, mise, tempeha, kimchija ili kiselog kupusa. Uostalom, svatko bi mogao koristiti malo GABA poticaja sada i ubuduće.
 

 
 
(naturalnews.com, youtube.com/uredio: nsp)
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=12386"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,