Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » KONKURENCIJA MONETARNOM SUSTAVU: Tajna Služba Zabranila Prodaju Zlatnika i Srebrnjaka na eBay-u

KONKURENCIJA MONETARNOM SUSTAVU: Tajna Služba Zabranila Prodaju Zlatnika i Srebrnjaka na eBay-u

liberty-dolar-kovanicaeBay je kontaktirala Američka Tajna Služba negdje prošlog mjeseca kako bi uklonili kovanice Liberty dolara od plemenitih metala. Još jedan “false flag” napad?

Navodeći da opća politika eBay-a nije objavila krivotvorene predmete. eBay glasnogovornik Ryan Moore je potvrdio zabranu na web stranici Coin World. Sljedeći e-mail je poslan pogođenim prodavačima kada je sustavno uklanjanje započel:

 Tajna služba Sjedinjenih Država je zatražila ukidanje svih Norfed Liberty dolara na eBay stranicama kao krivotvorine. Molim vas … ne objavljujte ponovo ovu stavku prodaje. Mi cijenimo da ste objavili popis ovih kovanica na vašim stranicama i razumjemo da nije bilo loše namjere o tom djelu. Vaša lista je pripisana na Vaš račun. – Vlada SAD

Stvarno je lažno i lažno je stvarno. To je prilično puno za monetarni svijet u kojem danas živomo kao što smo prisiljeni trgovati i plaćati poreze određene i jedne ‘legitimne’ državne valute. Dakako, Tajna Služba ne bi htjela da netko kupnje čisto (0,999 finoće) zlatne i srebrne medaljona pogrešno misleći da bi oni mogli dobiti službeni i pravi novac izdan pod nadležnošću Sjedinjenih Država.

Provođenje svoje ovlasti iz Odjeljak 18 u Zakona Sjedinjenih Država , Poglavlje 3056, Tajna Služba je jedan od najstarijih nacionalnih saveznih istražnih agencija za provedbu zakona, izvorno osnovana 1865. godine kao ogranak američkog ministarstva financija za borbu protiv krivotvorenja američke valute. Osim svog mandata zaštite predsjednika, potpredsjednika i drugih usluga, američka Tajna Služba je odgovorna za održavanje integriteta nacionalne financijske infrastrukture i platnih sustava:

Tajna služba ima jurisdikciju nad kršenim zakonima uključujući krivotvorenja obveza i vrijednosnih papira. Neke od krivotvorenih obveza SAD-a i vrijednosnih papira obično koje je istraživala tajna služba su američka valuta (uključujući i kovanice), provjere Državne Riznice, Odjel poljoprivrednih prehrambenih kupona i američkih poštanskih maraka.

Umjesto početka drugog vala oduzimanja zlata, ova akcija za uklanjanje kovanica na eBay i drugim mjestima je usmjeren izravno na NORFED Liberty dolare izdane od strane sada pokojnog monetarnog arhitekte Bernard von Nothaus koji je osuđen krivotvorenja u 2011.

Državna nervoza sa stvaranjem alternativnog novca proteže daleko izvan sličnih kovanica i vjernih replika. To ide u samu srž stvaranja novog monetarnog sustava, te svjedočimo ciljanom zatvaranju sustava koji bi postigao značajano tržišno usvajanje ili predstavio neugodnu dilemu. Na pitanje o von Nothaus-u, izdvajamo da je njegova osuda ustavno pitanje, bilo da vlada ima moćnog odmetnika koji pravi kovanice novca.

Predsjedavajući nad jednim od najvažnijih nečuvenih napada na monetarnu slobodu u povijesti, sudac okružnog suda Voorhees još uvijek nije odredio datum kazne za proizvođače novčića Von Nothaus. U objavljivanju presude, američki odvjetnik Anne M. Tompkins izjavio:

Pokušaji da se potkopa legitimna valuta ovoj zemlji su jednostavno jedinstveni oblik domaćeg terorizma. Iako ovi oblici anti-vladinih aktivnosti ne uključuju nasilje, oni su svakim zalogajem podmukli i predstavljaju jasnu i prisutnu opasnost za gospodarsku stabilnost u ovoj zemlji. Odlučni smo stati na kraj tim prijetnjama putem infiltracije, prekida, i slabljenja organizacija koje žele osporiti legitimnost našeg demokratskog oblika vlasti.

“To je igra gubitnika kojom se suzbija privatni novac kako bi se zaštitio novac kojeg je vlada izdala i koji je nevjerodostojan, loš i bezvrijedan“, piše Seth Lipsky u Wall Street Journalu.

Za monetarne poduzetnke koji mogu tražiti legitimitet i izbjeći sudbinu von Nothaus-a, Robert Murphy u Mises Institutu ističe da je ludosti tražiti pravne rupe, jer

“ako postoji bilo kakav pokušaj da se zaobiđe dolar, onda će Vlada pronaći neki pravni izgovor da vas zatvori.  Ako sustav natjecanja prikazuje istinsku prijetnju nad svojim monopolom na novac, Vlada će naći način da ga progoni, što znači da niti jedan poduzetnik ne bi trebao trošiti vrijeme pokušavajući pokrenuti alternativni sustav novca i kovanica . “

Decentralizirana i digitalna valuta bez iti jedne točke neuspjeha počinje pokazivati ​ otpornost na proizvoljno i hirovito gašenje. Pod ovo spada BITCOIN.

Politička sloboda može jedino prethoditi ekonomskim slobodama koje prethode monetarnoj slobodi. I, kritični elementi monetarne slobode su valutna konkurencija i pravo privatnog kovanog novca. Trebamo više poduzetnika koji se oslanjaju na slobodnom tržištu, a ne zakona, kao oružje legitimnosti.
 

 
 
izvor: forbes.com, youtube.com/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=11998"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: NOVAC, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,