Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Illuminati, Masoni, NOVAC, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » APOKALIPSA JE MASLO FED-a: Za┼íto je Kraj Svijeta Pomaknut za DVA DANA?

APOKALIPSA JE MASLO FED-a: Zašto je Kraj Svijeta Pomaknut za DVA DANA?

End-the-fed-dollar FED kraj apokalipsaInternetom se kao strijela ┼íiri jo┼í jedna verzija senzacije koja je do nedavno imala ┼íifrirani naziv “21.12.12″. Sada je kod te senzacije naziv promijenjen, te se ona naziva “23.12.12″.

Nova verzija senzacije o “kraju svijeta”

Mediji ve─ç nekoliko mjeseci aktivno preuveli─Źavaju temu mogu─çeg zaustavljanja “stroja za tiskanje novca” Federalnog sustava rezervi SAD (FED SAD) do koga treba, kao, do─çi 21.prosinca 2012. Kao, ba┼í tog dana treba prestati va┼żnost 99-godi┼ínjeg ugovora o zakupu “stroja za tiskanje novca” koji su zaklju─Źili privatni bankari i vlasti SAD-a krajem 1913. godine. Zatim se crtaju razli─Źiti scenariji “kraja svijeta” do koga neizbje┼żno mora do─çi poslije 21.12.2012.

Krajem rujna se pisalo u ─Źlanku <”Kraj svijeta” i Federalni sustav rezervi> u kome se pokazaloo da je informacija o “kraju svijeta” do koga treba do─çi 21.12.12. nova novinarska “patka”. Izme─Ĺu ostalog, skrenuo sam pozornost autorima “patke” da se 99 godina od potpisivanja Zakona o Federalnom sustavu rezervi navr┼íava ne 21., ve─ç 23. prosinca. Poslije toga su se njihovi autori prestrojili, tako ┼íto su ┼íifrirani naziv senzacije zamijenili na “23.12.12.”.

To─Źno mjesec dana prije doga─Ĺaja koji o─Źekuju misti─Źno raspolo┼żeni ljudi, odnosno 2012/12/23, na sajtu “Rat i mir” pojavio se senzacionalni ─Źlanak “23. prosinac 2012. – ┼áta je tu sporno? “

Prvo da konstatiramo da autor ─Źlanka M.┼Żukov to─Źno govori o tome da je Kongres SAD u zakon unio ispravku prema kojoj licenca o kori┼ítenju “stroja za tiskanje novca” postaje vremenski neograni─Źena. Me─Ĺutim, uz odre─Ĺene uvjete, Kongres ima pravo tu dozvolu opozovati.

Uostalom, ja sam i ranije pisao da su se uvjeti za opoziv odavno stekli te da ameri─Źki zakonodavci ne samo da imaju pravo, ve─ç su i obvezni licencu opozvati ne ─Źekaju─çi “misti─Źni dan”.

Osniva─Źki ugovor FED-a

Citirat ─çemo ┼Żukova: “Kao i bilo koje privatno poduze─çe, FED je formiran preko ugovora o osnivanju. I taj ugovor, obzirom da predstavlja javni dokument, treba biti dostupan javnosti, i da se ─Źuva u Biblioteci Kongresa SAD.

Pitanje svih pitanja: da li ga tamo ─Źuvaju? Da li je stvarno dostupan? Za┼íto nigdje u mre┼żi nema njegove skenirane kopije ili za┼íto se nigdje ne citira njegov tekst?

Za┼íto ga nema ni u blogu ┼Żivi ┼Żurnal Andreja Filatova, u kome Filatov detaljno, prakti─Źki kompletno, citira zvani─Źan stav SAD, ┼ítite─çi ameri─Źki financijski sustav sa stra┼í─çu, koja se vrlo rijetko mo┼że osjetiti ─Źak i kod rezidenata SAD “. (Obja┼ínjenje: Andrej Filatov – na┼í biv┼íi sugra─Ĺanin koji je odavno pre┼íao u Sjedinjene Dr┼żave, ┼żivi na Floridi i vodi na ruskom jeziku ┼Żivi ┼Żurnal koji je posve─çen isklju─Źivo FED-u SAD – V-Katasonov).

Da konstatiramo da nemogu─çnost pristupa ne samo obi─Źnih ljudi, ve─ç i ameri─Źkih zakonodavaca Ugovoru o osnivanju FED-a postaje “hranjivo tlo” za najrazli─Źitije konspirolo┼íke ina─Źice, izmi┼íljotine i pretpostavke.

Nije takvu sablazan izbjegao ni M.┼Żukov. On inzistira da kraj svijeta zaista mo┼że nastupiti, mada se ogra─Ĺuje: “mo┼że nastupiti”, ali nije obavezno. “Mo┼że nastupi” zato ┼íto je period od 99 godina valjda zapisan u dokumentu o osnivanju FED-a.

Eto tako. Na┼í autor osobno nije vidio dokument o osnivanju, ali je “izra─Źunao” da u ugovoru treba biti upravo navedeni period.

FED federalne rezerveAutor to obja┼ínjava na prili─Źno ─Źudan na─Źin: zato ┼íto je trebalo da osniva─Źi unesu u osniva─Źki kapital korporacije ─Źlanarinu u zlatu.

Kao, tada je svuda u svijetu va┼żio zlatni standard, zato i nije bilo mogu─çe da se papirni novac ┼ítampa ukoliko nema pokri─ça u zlatu.

To je to─Źno. Ali – za┼íto je trebalo da se zlato daje na razdoblje od 99 godina? Evo za┼íto: “Na koji period bi mogao biti ponu─Ĺen osniva─Źki kapital u zlatu kako bi se osigurala emisija novca FED-a?”

Naravno – ne na 100 godina, ve─ç upravo na tih 99, kako je bilo prihva─çeno u praksi tada┼ínjih poslovnih odnosa “. Prenio sam masu literature, ali nigdje nisam na┼íao potvrdu da je tako bilo “prihva─çeno u praksi poslovnih odnosa”.

Zlatni osniva─Źki kapital i dioni─Źari FED-a

A zatim se ni┼żu izjave navedenog autora koje apsolutno pripadaju fantastici: “… kako bi se sakupio kapital za formiranje FED-a u zlatu – trebalo je prona─çi ulaga─Źe. I oni su na─Ĺeni, kao ┼íto su bili na─Ĺeni i za prvu (1791 – 1811.) I za drugu (1816 – 1834.) Centralnu banku SAD. Izvor pronala┼żenja zlata u dvije navedene banke je poznat – to su bile europske kraljevske obitelji, u koju spada i kraljevska obitelj Velike Britanije “. u bilo kojem ud┼żbeniku o novcu mo┼że se pro─Źitati kako je formiran Federalni sustav rezervi SAD.

On se, zna se, u po─Źetku sastojao od 12 Federalnih banaka za pri─Źuve (FED) ─Źiji se osniva─Źki kapital formirao iz komercijalnih banaka koje su postajale ─Źlanovi FED.

One su u kapital FED unosile i dio svog zlata. Ja ne isklju─Źujem mogu─çnost da su u kapitalu FED-a sudjelovali (i sada sudjeluju) ─Źlanovi kraljevskih obitelji Velike Britanije i drugih europskih zemalja, ali ne izravno, ve─ç posredno, preko sudjelovanja u kapitalu onih komercijalnih banaka koje su u┼íle u sastav FED-a.

Da podsjetim da zakon dozvoljava da u kapitalu FED-a sudjeluju i privatna (fizi─Źka) osoba, me─Ĺutim njihovo sudjelovanje ne mo┼że prema┼íiti 25 tisu─ça dolara, i ona nemaju prava da sudjeluju u dono┼íenju odluka korporacije.

fed-struktrura federalne rezerve1913.godine Kongres je Ameriku predao u vje─Źito du┼żni─Źko ropstvo privatnom Federalnom sustavu rezervi, tako ┼íto je FED-u omogu─çio da ┼ítampa novac i kontrolira ameri─Źki ekonomski sustav. Prvo je bilo pu┼íteno 203.053 dionica Federalnih rezervi. Pribli┼żno 65% njih je pripadalo strancima, a preostalih 35% (pribli┼żno 72.000 dionica) je podijeljeno ameri─Źkim bankama, i to:

1. National City Bank = 30.000 dionica;

2. Chase National Bank (kasnije – banka Chase Manhattan) = 6000 dionica;

3. National Bank of Commerce (docnije – Morgan Guaranty Trust) = 21.000 dionica;

4. First National Bank = 15.000 dionica.

Broj dionica koje pripadaju obitelji Rockefeller (to su prve dvije banke) je bio pribli┼żno jednak koli─Źini dionica koje su pripadale Morganovim (sljede─çe 2 banke), tj.. po 36.000 dionica.


Me─Ĺu stranim dioni─Źarima glavni su bili: Londonska i Berlinska banka Rothschildovih; pari┼íka banka “Bra─ça Lazari” (Lazard Brothers); talijanske banke koje pripadaju Izraelu Mozesu Sifu (Israel Moses Sieff); Hambur┼íka banka Warburga (Warburg).

svjetska vladaU razdoblju izme─Ĺu prvog i drugog svjetskog rata me─Ĺu krupnim dioni─Źarima FED-a su se Wallstreet-u pojavile banke kao Kuhn Loeb, Lehman Brothers, Goldman Sachs.

Amerikanac Eustace Mulins, jedan od najdubljih istra┼żiva─Źa FED SAD u svojoj glavnoj knjizi ┬á “Tajne privatnog Federalnog sistema rezervi” (Eustace Mullins ┬źSecrets of the Privately Owned Federal Reserve┬╗) dao je sljede─çu podjelu glavnih dioni─Źara Federalnog sustava, koja uklju─Źuje i obitelji i pojedina─Źne banke (stanje iz sedamdesetih godina dvadesetog stolje─ça):

1.Obitelj Rothschildovih;

2. Lazard Frerez (Eugene Mayer);

3. Izrael Moses Sieff;

4.Banka “Kuhn Loeb”;

5.Banka Warburg;

6.Banka “Lehman Brothers”;

7.Banka “Goldman Sachs”;

8. Obitelji Rockefellerovih i Morganovih.

Mulins zaklju─Źuje da dioni─Źki kapital FED nije rasturen, ve─ç se nalazi u rukama vrlo uske grupe obiteljskih klanova.

Na prvo mjesto on stavlja obitelj Rothschildovih, a na drugo – Rockefellerovih. Suvremeni istra┼żiva─Ź financijskog sustava SAD Nikolas Hager daje ne┼íto druga─Źiji “razmje┼ítaj” dioni─Źara: kod njega su na prvom mjestu Rockefellerovi, a Rothschildi su na drugom (pogl. Nikolas Hager: “Sindikat. Povijest formiranja tajne svjetske vlade i metode njenog djelovanja na svjetsku politiku i ekonomiju “. Prijevod s engleskog; Izd. Moskva: Stolica-Print 0,2007).

Senzacija: “ruski trag” u Federalnom sustavu rezervi

Kako vidimo – tvrdnja M.┼Żukova da su europski monarsi bili “zlatni” dioni─Źari FED-a predstavlja ─Źistu fantaziju. Ali, na┼í autor je po┼íao jo┼í dalje. “Gvint” njegove publikacije je u sljede─çem: glavni iznos u zlatu u kapital FED je, kako se ispostavlja, dao ruski car Nikolaj Drugi. Nije nam prvi put da nailazimo na sli─Źne “patke”.

U knjizi “Zlato u ekonomiji i politici Rusije” (M., izd.. “Ankil” 2009.) morao sam da se oprostim od velikog broja bajki o “carskom zlatu”, pa i bajke o “uplati u zlatu” Nikolaja Drugog u ameri─Źki FED. Tako─Ĺer i od toga da je “carsko zlato” iz sefova FED preba─Źeno u zlatne rezerve MMF-a … itd, i tome sl..

Na ┼żalost, sve do danas sli─Źne “patke” izlije─çu povremeno iz stranica knjiga V.A.Sirotkina. Usput, carska obitelj je stvarno posjedovala izvjesnu koli─Źinu zlata (oko 5,5 t) u inozemstvu – u engleskoj banci Bering.

Zna se da se ono tamo nalazilo do 1917. godine, a zatim podaci o sudbini zlata poslije te godine postaju vrlo proturje─Źna. Ne isklju─Źujem da je neki njegov djeli─ç o kojima se ne pri─Źa glasno stvarno mogao na─çi u sefovima banaka koje su bile u sastavu FED-a.

Posvemu sude─çi, pri─Źu o zlatu koje je Nikolaj Drugi (kao) unio u osniva─Źki kapital FED, M.┼Żukov je posudio od V.Sirotkina, ali je on uz sve, dodao i “izra─Źunao” “nasljednike” na┼íeg cara kojim, kako on smatra, na dana┼ínji dan pripadaju nebrojena bogatstva Federalnih rezervi (navodi se iznos do 2 bilijuna dolara).

Autor pi┼íe: “… u izvodima EGRJuL (Jedinstveni dr┼żavni registar pravnih osoba Ruske Federacije – VK) postoji nekoliko pravnika ─Źiji zbirni osniva─Źki kapital vi┼íe puta prema┼íuje i konsolidirani prora─Źun Rusije, i njezin BDP, tj.. radi se o bilijunima dolara.

“Na┼ía ┼żustra” internet-javnost “je ve─ç uspjela” prona─çi “jednog od navedenih pravnih osoba (doslovno samo nekoliko sati od pojavljivanja publikacije M.┼Żukova).

To je Dobrotvorni fond “Svjetski Institut kr┼í─çanskih Istra┼żivanja Dr┼żave i Prava ÔÇ×P.A.StolipinÔÇť. Predsjednik tog fonda je neki gra─Ĺanin G.Dolgoruki-Simanski. Prezime je vrlo zvu─Źno, carsko, ali sama li─Źnost vrlo sumnjiva.

Mogu navesti i potpunu titulu kojom sebe naziva doti─Źni gra─Ĺanin: Arhimandrit Georgij Veliki Princ Knez Georgij Peti Dolgoruki-Simanski, (Bikov) Rjurikovi─Ź, Monomah, od Kolovoza cara porijeklo, 40. generacija … Vladar – Knez Ukrajine (Malorusije) i Rusije Veliki Knez Kijevski i ─îernigovski Kralj Gali─Źka i Vladimorsko-Volinski Knez Krimski i Vladar Pskovska Veliki Knez Smoljenska, Rjazanski, Polocke, Rostovski, Jaroslavski, Suzdaljski, Muramski, Ljvovski, Seversk, Tmutarakanski Hetman i Pokrovitelj donskih i Kubanskih kozaka Zastupnik Pravoslavlja i Za┼ítitnik Islama u Rusiji.

Dolgoruki-Simanski posjeduje mnogo razli─Źitih tvrtki s interesantnim nazivima. Gra─Ĺanin Dolgoruki-Simanski izaziva ┼íok ne samo svojim jarkim titulama, ve─ç i time, ┼íto se osniva─Źki kapitali fondova i tvrtki koje on osniva mjere stotinama milijardi rubalja. To ne zna─Źi da je on drugi Rothschild koji neprimije─çeno ┼żivi u Rusiji.

Radi se, o─Źito, o maniji veli─Źine, ali io tom, da rusko zakonodavstvo dozvoljava da se prili─Źno slobodno ocjenjuje imovina koja se unosi kao osniva─Źki kapital. Primjerice, tri stolice se mogu procjeniti na milijardu rubalja.

Ali – to je ve─ç druga tema koja nas vu─Źe na stranu od FED-a. Prema mi┼íljenju ┼Żukova, doma─çini FED su se krajem 2012.godine brinuli samo kako bi izbjegli povrat zlata i druge imovine gra─Ĺanima tipa Dolgorukog-Simanskog. Mislim da autor grije┼íi, jer gazde Federalnih rezervi brine ne┼íto sasvim drugo.

Federalne rezerve su stvarno van zakona

Prema podacima izvješća o nedavno obavljenom auditu ispostavilo se da je FED tijekom posljednje krize razdijelio najvećim bankama kredite na iznos preko 16 bilijuna dolara.

Pritom dio kredita (od preko tri bilijuna dolara) tajno je dan stranim bankama – bez usagla┼íavanja sa Kongresom SAD, ┼íto ameri─Źko zakonodavstvo kategori─Źno zabranjuje. Ni jedan cent odobrenih kredita u trenutku audita nije bio vra─çen Federalnim bankama za pri─Źuve.

Predsjednik FED-a Ben Bernanke do sada (skoro ─çe pro─çi godina i pol dana otkako je objavljen izvje┼ítaj o auditu) nije uspio ni predsjedniku, ni kongresmenima, ni ameri─Źkom narodu poslati koliko-toliko razumljivo obja┼ínjenje o u─Źinjenom lopovluku. Zar to nije dovoljno jak razlog da se, ne ─Źekaju─çi da stigne misti─Źni 23. prosinca ove godine, prikrije privatni kiosk pod nazivom FED.
 
 
izvor: vestinet.rs/uredio:nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=11771"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: Featured, Illuminati, Masoni, NOVAC, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,