Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA » POČETAK KRAJA ORGANSKE HRANE: FDA je ugasio najveću organsku tvornicu kikiriki maslaca u Americi

POČETAK KRAJA ORGANSKE HRANE: FDA je ugasio najveću organsku tvornicu kikiriki maslaca u Americi

kikiriki maslac tvornica FDAU posljednjih nekoliko godina, organska hrana je postala vrlo ozbiljni prioritet za mnoge Amerikance, uvelike na užas velikih sila poljoprivredne industrije poput Monsanta.

Jedan od primarnih neizgovorenih funkcija FDA je spriječiti ovu vrstu natjecanja da se ne bi ugrozile duboko ukorijenjene tvrtke koji imaju posebne privilegije putem državnih odnosa.

Budući da Monsanto dominira u svijetu hrane na tržištu i ima mnoge predstavnike imenovane na visokim mjestima u vladi mjestu gdje se prenosi glavni poseban interes u Washingtonu, kada je riječ o prehrambenoj industriji.

Najočitiji primjer ovog tajnog sporazuma je Michael Taylor, koji trenutno radi u FDA, a zapravo je bivši potpredsjednik Monsanta.

Misija, izjava ove tvrtke je da monopolizira prehrambeni lanac i iskorijeni organsku hranu uopće, tako da nije pretjerano reći da će koristiti svoju moć u Washingtonu da izbaci konkurenciju iz svojih natjecanja, posebno u suradnji s FDA.

Ovo zatvaranje tvornice organskog kikiriki maslaca je samo najnoviji slučaj u kojem FDA progoni lokalna gospodarstava i organsku hranu.

Prema glavnim izvješćima to gašenje se odnosi na niz zaraze salmonele koje su navodno povezane s maslacem od kikirikija. Međutim, čak i ako je to istina, zatvaranje od strane FDA je vrlo skliske prirode, dajući agenciji još više moći na tržištu hrane više nego ikada prije.

Tvornica maslaca od kikirikija, se čak i dobrovoljno isključila nakon izbijanja, s nadom ponovnog puštanja u rad pod strogim uvjetima i bliže pozornosti kojim bi se posvetili ovom konkretnom problemu. Unatoč tim naporima odmazde, njihova dozvola za rad je još uvijek suspendirana.

Associated Press je izvijestio da:

“Zakon o sigurnost hrane je dao FDA ovlasti da obustavi registraciju tvrtke  čija je hrana proizvedena ili se drži tamo gdje ima “razumnu vjerojatnost” uzrokovanja ozbiljnih zdravstvenih problema ili smrti. Prije nego je zakon za sigurnost hrane donesen početkom prošle godine, FDA je morala ići na sud radi ukidanja tvrtkine registracije.

Sunland je planirao da ponovno otvori svoj pogon za preradu kikirikija u utorak, a glasnogovornica je rekla prije FDA objave ponedjeljak da se tvrtka nada da će se kikiriki maslac prodavati ponovno do kraja godine. Glasnogovornica nije imala određen komentar o obustavi proizvodnje.

Tvrtka sada ima pravo na suđenje i mora dokazati agenciji da su njegovi objekti dovoljno čisti za ponovu proizvodnju.

Michael Taylor, FDA zamjenik povjerenika za hranu, je rekao da sposobnost FDA da obustavi registraciju kao što je ovaa, je jedan veliki korak naprijed za agenciju. “

Ovo je definitivno potrebno da se osigura sigurnost naše hrane, ali vladina agencija nije rješenje. Kao rezultat javnog izopćenja, ova tvrtka je spremna da restrukturira cijelu tvornicu svejedno, na vlastiti trošak, ali FDA je pokupila laku metu, a iskoristila je priliku da ostvari svoju novu snagu, svejedno.
 

 

 
 
izvor: theintelhub.com, youtube.com/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=10812"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,