Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Novi Svjetski Poredak, SVIJET U RATU, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA » SAD napada Iran Teslinim oružjem HAARP?

SAD napada Iran Teslinim oružjem HAARP?

HAARP Tesla sušaZvanični Teheran optužio je SAD da vode specijalni rat protiv Irana uz pomoć oružja Nikole Tesle, izazivajući najgore suše u posljednjih 40 godina.

“Sumnjive su mi suše na jugu zemlje”, izjavio je Hasan Musavi, direktor organizacije za kulturno nasljeđe i turizam Irana.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je prošle godine da Zapad “koristi specijalnu opremu” kako bi “spriječio kišne oblake da stignu do zemalja u regiji, uključujući i Iran”.

On je upozorio narod da zapadne zemlje planiraju da izazovu suše u Iranu. Međutim, mnogo više od ovih tvrdnji, javnost je zaintrigirala teza o postojanju oružja koje tako nešto omogućava. U moru teorija koje su preplavile internet jedno je zajedničko – svi su uvereni da bi takvo oružje moralo da bude zasnovano na Teslinim zamislima.

Iran se suočava s najgorom sušom od 1964. godine, koja je utjecala na više od 37 milijuna ljudi, navode agencije. Zbog suše je smanjen prinos pšenice i drugih poljoprivrednih kultura. Snažne pješčane oluje također dovode do dezertifikacije tla.

Pentagon je već priznao mogućnost manipulacije vremenskim prilikama. USAF je još 2005. godine priopćio da “generira padavine, maglu i oluje na Zemlji” i da će “stvaranje umjetnih vremenskih prilika biti rezultat niza tehnologija”.

Američka vojska je uz pomoć kontroverznog HAARP-a “inducirali ionosferski modifikacije”. SAD navodno koriste HAARP za tajnu vojnu komunikaciju i špijunažu.

“HAARP sustav je u potpunosti operativan. Iako nema dokaza da se koristi u vojne svrhe, dokumenti avio snaga pokazuju da je HAARP sastavni dio militalizacije prostora”, objavio je list “The Ecologist” u prosincu 2007. godine.

Ben Livingstone, bivši fizičar američke mornarice, tvrdi da Pentagon koristi tehnike meteorološkog ratovanja još od Vijetnama, gdje su stvarani umjetno uraganima.

“Livingston tvrdi da je kontrola uragana bila nacionalni prioritet vlade tijekom 1960-ih. Godina. Oni su to mogli učiniti još prije 40 godina”, napisao je Paul Joseph Watson 2005. godine.

Američki tajnik obrane William Cohen izjavio je u travnju 2007. da se američka vlada “upušta u eko-terorizam putem kojeg može utjecati na klimu, izazivajući potrese i erupcije vulkana pomoću elektromagnetskih valova”.

SAD i Izrael vode tajni rat protiv Irana u posljednjih nekoliko godina. Pored otvorenih prijetnji, ove dvije zemlje pokušavaju potkopati nuklearne težnje Irana uz pomoć dva sofisticirana virusa “Flame” i “Stuxnet”.

Nova priča o Teslinom oružju stiže nekoliko tjedana poslije vijesti da je američka vojska testirala novo oružje nazvano LIPC, koje uništava tenkove, oklopna vozila, neeksplodirane mine, pa čak i avione. Novinari i, naravno, teoretičari zavjere, oružje su odmah povezali sa legendarnim “zracima smrti”, koje je pokušavao stvoriti Nikola Tesla.

Tesla je u godinama pred izbijanje Drugog svetskog rata radio na razvoju “telesile” – zraka koji bi mogle da uništavaju ratne brodove sa velike daljine. Namera mu je bila da stvori moćno oružje i da tako zaustavi izbijanje svjetskog sukoba, koji se spremao.

U tome očigledno nije uspeo, ali su, navodno, njegovi nacrti za ovo i neka druga oružja, ostali u famoznoj “kutiji”, za kojom su se, poslije njegove smrti, odmah dale u potragu najveće špijunske službe.

Za njom je tragao i Edgar Hoover, dugogodišnji šef FBI-a, koji se posebno bojao da će Teslin rođak Sava Kosanović nacrte predati Moskvi. (?)

Da li su planovi velikog naučnika ikada otkriveni, još ne znamo. Ipak, mnogi su postojanje novog američkog oružja shvatili kao siguran dokaz da se Edgar Hoover ipak domogao “kutije”.
 

 
 
izvor: novosti.rs, b92.net, youtube.com
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=11691"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Featured, Novi Svjetski Poredak, SVIJET U RATU, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,