Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, NOVAC, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » BANKA KOJOJ PRIPADA SVE, A NOVAC STVARA IZ NI─îEGA !

BANKA KOJOJ PRIPADA SVE, A NOVAC STVARA IZ NI─îEGA !

FED bankaSvijet u kojem ┼żivimo daleko je od onog o kojem smo sanjali, od ljudskih vrijednosti i ideala koje smo nau─Źili i u koje smo vjerovali.

Toliko je daleko da misle─çi ─Źovjek mora zapitati kako je cjelokupno ─Źovje─Źanstvo poslije tisu─ça godina civilizacije i spoznajnog, tehnolo┼íkog i kulturnog napretka dospjelo do stanja bezizlaznog “ropstva”?

O tome bez dlake na jeziku pri─Źamo s odvjetnikom Dragoslavom Petrovi─çem, prvim velikim priorom Templarskog reda, ─Źovjekom s vrlo rasko┼ínim doma─çim i me─Ĺunarodnim ┼żivotnim iskustvom.

On je o┼ítar i precizan, ─Źine─çi ovaj tekst jednom vrstom “knjigom teorije zavjere”, ako se vi┼íe bilo ┼íto u okviru tog bizrane me─Ĺunarodne floskule uop─çe mo┼że nazvati “zavjerom”.

Prvi bankarski korak

U 17. stolje─çu do┼ílo je do sukoba nizozemskih bankara s engleskom dinastijom Stewarta. ÔÇô Ka┼że Petrovi─ç. – Bogati bankari Europe su se udru┼żili i financirali William od Orangea koji je svrgnuo Stuarte invazijom na Englesku i postao Kralj William III. Naravno, za ovu “pomo─ç” bankara dugovao je “malu” protuuslugu.

Tra┼żili su mu da otvore svoju privatnu banku koja bi dobila status sredi┼ínje banke. Za uzvrat oni bi djelomi─Źno unijeli u nju svoj zlatni depozit na temelju kojega bi izdavali vrijednosnice, kreirali i ┼ítampali novac i pozajmljivali dr┼żavi. Tako je 1694. nastala Bank of England, prva privatna banka u svijetu koja je dobila legalno pravo izdavati novac.

U osniva─Źkoj povelji stoji i besmrtna odrednica: “Ovoj banci pripada sva dobit od kamate na novac koji ona stvara ni iz ─Źega (out of nothing)”.

Tako je sve po─Źelo.
Kako obja┼ínjava Petrovi─ç, Engleska dr┼żava je po─Źela uzimati kredite i zadu┼żivati se ogromnim kamatama, a u Bank of England to je registrirano kao nacionalni dug.

Ove kamate i dugove su zapravo otpla─çivali gradjani putem poreza, a kada bi otplata dr┼żavnog kredita kasnila slijedile su i zatezne kamate, pa je dr┼żava morala da pove─çava poreze i jo┼í vi┼íe globiti narod. Naziv “Bank of England” uzet je upravo da bi se gradjanima ulilo povjerenje asociraju─çi ih na ne┼íto nacionalno, iako je to bila privatna banka. (Isti trik, je primijenjen u svim zemljama Balkana i biv┼íe Jugoslavije s “Nacionalnom ┼ítedionicom”, iako se radilo o privatnoj, a ne dr┼żavnoj Banci).

Po─Źetkom 20. stolje─ça i ameri─Źki predsjednik Woodrow Wilson dobio je “pomo─ç” od bankara. Prvo su mu pomogli da postane predsjednik financiranjem izborne kampanje, onda su mu pokrili jedan veliki financijski dug, odnosno neku ucjenu iz mladosti. Zauzvrat je 1913. Wilson u Kongresu “proturio” zakon po kome udru┼żenje najve─çih privatnih banaka, tzv.┬á “Federalne rezerve” skra─çeno “FED”, mo┼że ┼ítampati ÔÇőÔÇőnovac bez zlatne podloge, odnosno kreirati ga iz ni─Źega.

“Od tada sve do danas, ameri─Źka vlada mora posu─Ĺivati ÔÇőÔÇődolare od ove mo─çne skupine financijskih mahera i stvarati ogromni nacionalni dug. Tako privatna sredi┼ínja banka (FED) kreira recimo milijardu dolara koje sa kamatom daje vladi SAD i stvara nacionalni dug.”

Ovaj novac vlada distribuira komercijalnim bankama sa malo ve─çom kamatom, koje ga prodaju gra─Ĺanima i tvrtkama s jo┼í ve─çom kamatom. Dakle, svatko je u lancu napravio dug s istom svotom novca (jednom milijardom dolara) kreiranom iz┬á IZ NI─îEGA, dok naivni misle da za sve to postoji pokri─çe u zlatnim polugama, ili ne─Źemu drugom podobnom pokriti tiskanje novca.

bankari ┼ítampanje novacaNa ovoj financijskom vrtuljku danas se okre─çe ─Źitav svijet. Prije 50 godina u svjetskim financijskim tokovima je bilo oko 5% posto ovog ┼ípekulativnog novca, danas 97% posto kapitala cirkulira ┼ípekulativno.

Eto to je najve─ça legalna prijevara u povijesti ─Źovje─Źanstva, kojom je jedna grupa ┼ípekulanata u razdoblju od tri stotine godina postala ugledna svjetska bankarska elita. Danas su oni prakti─Źno gospodari svijeta. Bukvalno nema dr┼żave, nema ─Źovjeka na planeti, nema tvrtke koja njima ne duguje novac, na izravan ili neizravan na─Źin.

A tko su oni? To nisu imaginarni pojedinci, ve─ç obitelji povezane izme─Ĺu sebe krvnim vezama, koje ─çemo u ovom razgovoru jednostavno nazvati – “Obitelj”. Da bismo shvatili koliki su razmjeri njihove mo─çi i koji je na─Źin njihovog djelovanja, moramo potpuno promijeniti na─Źin gledanja na modernu povijest. Da zaboravimo na dru┼ítveno-ekonomske zakonitosti i teorije i da, kao u kriminalisti─Źkoj istrazi, pratimo trag novca.

Kontrola tokova novca

“Dajte mi da kontroliram nov─Źane tokove u nekoj dr┼żavi, i nije me briga tko pravi zakone”, rekao je odavno Amschel Mayer Rothschild, osniva─Ź dinastije koja ve─ç vi┼íe od tri stolje─ça dr┼żi pod kontrolom ekonomiju Velike Britanije i njezinih kolonija, od kojih je najve─ça SAD (mada joj posljednjih 10 godina obitelj Rockefeller ozbiljno ugro┼żava ovaj primat).

Shvatio je i da su za bankare najprofitabilnije krizne situacije, gdje se ekonomske vrijednosti preko no─çi mijenjaju. Zato su se bankari izvje┼ítili u ─Źetiri najunosnija posla: financiranje ratova, igra na burzi, kontrola infomacija (medija) i trgovina strate┼íkim sirovinama. Ove vje┼ítine i poslove su njegovali i razvijali stolje─çima.

Rothschildi su jo┼í prije dvije stotine godina imali svoje trgova─Źke agente locirane u svim glavnim europskim centrima trgovine i prijestolnicama. Bila je to prava obavje┼ítajna mre┼ża koja je prikupljala podatke o mogu─çim previranjima na dvorovima. Vijesti koje su njihovi glasnici donosili pokretale su burzu. Od tih infomacija ovisila je cijena mnogih dionica.

U vrijeme bitke Waterloo, nije bilo dragocjenije vijesti nego kakav ─çe ishod biti. Od toga je ovisila budu─çnost ─Źitavog europskog kontinenta. Rothschildi su kredit u zlatu dali i jednoj i drugoj strani – i Napoleonu, koga su financirali i doveli na prijestolje, i Wellingtonu, da opremi svoju vojsku i sukobi se s Napoleonovim carstvom.

Na Burzi u Londonu trgovci i bankari su grozni─Źavo ─Źekali vijesti o ishodu bitke. Ako bi Engleska izgubila njezine dr┼żavne obveznice, takozvani konzuli, izgubile bi vrijednost, dok bi im u slu─Źaju pobjede vrijednost vrtoglavo porasla. Nathan Rothschild je imao povjerenike koji su radili s obje strane linije fronta.┬á Kasno popodne 15. lipnja 1815. dobio je vijest, a ujutro je bio na Londonskoj burzi.

Dao je svojim burzovnim agentima diskretan znak i oni su po─Źeli prodavati engleske konzule. Stotine tisu─ça dolara vrijedni konzuli na┼íli su se na burzi i njihova vrijednost po─Źela je vrtoglavo padati. U trenutku je nastala prava panika i ljudi su jurnuli da se oslobode sada skoro potpuno bezvrijednih konzula, pretpostavljaju─çi da Rothschild ima to─Źnu informaciju.

Uskoro je cijena pala na pet centi za dolar. Tada su Rothschild-ovi agenti dobili znak da po─Źnu kupovati. Malo kasnije stigle su po┼ítanske ko─Źije i donijele zvani─Źne vijesti s boji┼íta. Engleska je bila pobjednik i novi gospodar Europe.

U sekundi je cijena engleskog konzula astronomski sko─Źila. Rothschildovo bogatstvo preko no─çi je uve─çano dvadeset puta i on je tada postao glavni kontrolor nad britanskom ekonomijom. Tek prije nekoliko godina je objavljeno da je ispla─çen dug Engleske iz vremena Napoleonovih ratova.

Gospodari industrije i privrede

Evo jo┼í jedne ilustracije: “Tko god kontrolira koli─Źinu novca u bilo kojoj zemlji, aposlutni je gospodar industrije i privrede”. ─îovjek koji se usudio pobuniti 1818. godine bio je ameri─Źki predsjednik James Garfield. Samo nekoliko tjedana nakon ┼íto je izrekao ovu re─Źenicu na njega je izvr┼íen atentat.

Predsjednici Abraham Lincoln i John Kennedy poku┼íali su izvr┼íiti monetarne reforme kojima bi povratili izdavanje novca u okvire dr┼żavnih institucija. U ovome su obojica sprije─Źeni na isti na─Źin – atentatom. Njihovi nasljednici su odmah najavljene reforme obustavili i Federalne rezerve i danas emitiraju dolar po vlastitom naho─Ĺenju.

Ovo je, naravno, najva┼żnija operacija bankara u modernom svijetu, zato ┼íto je dolar “super valuta” koja slu┼żi kao univerzalna obra─Źunska vrijednost u svjetskoj trgovini. Njihovi apetiti su odavno pre┼íli nacionalne granice i dolar je osnovna poluga njihove svjetske dominacije.

bank of england bankaZbog toga predsjednici SAD moraju biti besprijekorno poslu┼íni i apsolutno kontrolirani. Iako svijet ve─ç hvata medijska groznica oko novih predsjedni─Źkih izbora u SAD, va┼żno je da shvatimo da ti izbori nemaju nikakvog su┼ítinskog zna─Źaja. Oba kandidata financiraju isti bankari i igra ─çe biti nastavljena bez obzira na to tko pobijedi.

Ako iz ove perspektive promatramo sve velike ratove i dru┼ítvene prevrate modernog doba, kao i takozvane lokalne ratove posljednjih desetlje─ça, na─çi ─çemo u pozadini uvijek ista imena, isti rukopis i iste izvore financiranja, nastavlja na┼í sugovornik. – Od Napoleona do Oktobarske revolucije, od Prvog i Drugog svjetskog rata, do Iraka, Libije i uskoro, na ┼żalost, Sirije i Irana, iza svega stoji novac istih bankarskih obitelji, koji bez obzira na ogromne ┼żrtve, patnje i razaranja, uvijek izlaze kao pobjednici s jo┼í ve─çom koncentracijom mo─çi i resursa u svojim rukama.


Najve─çi masovni mediji u svijetu, koji su svi do posljednjeg u vlasni┼ítvu Obitelji, bave se do beskraja bezna─Źajnim senzacionalisti─Źkim temama tipa ┼íta je izjavila Britney Spears ili kako se obukla Lady Gaga, ┼íto su tijekom dana radili i rekli politi─Źari ve─ç koje stranke, de┼íavanjima na rati┼ítima (uvijek je netko aktualno), obrana prava LGBT populacije, padom ili rastom nacionalne valute, teroristi─Źkim akcijama i njihovim pogledima na terorizam, sport (i to samo nekim, a ne svim) …

Za┼íto ti masovni svjetski mediji nikada ne izvje┼ítavaju o temama koje duboko zadiru i utje─Źu na ┼żivote svih ljudi, ┼żivot “obi─Źnog” ─Źovjeka, ve─ç ih uglavnom zata┼íkavaju, primjerice: o financijskim mo─çnicima koji stoje iza politi─Źara i njihovih stranaka, opasnoj radijaciji iz Fukushime koja se uspore─Ĺuje s onom iz Chernobila, nestanku bezbroj milijuna p─Źela sa planete, zaga─Ĺivanju okoli┼ía od strane tolikih korporacija, opasnostima od nuklearne tehnologije kojom se dobiva elektri─Źna energija i skladi┼ítenju nuklearnog otpada, o dozvoli da se patentiraju genomi biljaka i ┼żivotinja, o ┼żivi i alumunijum u cjepivima, fluoridima u vodi, chemtrail-ovima na nebu, o ┼ítetnosti nitrata, aspartama, emulgatora u hrani, o opasnostima koje sa sobom nosi konzumacija GM hrane, o teroru koji provodi Monsanto nad poljoprivrednicima po cijelom svijetu, o nenormalno velikim socijalnim razlikama koje postoje izme─Ĺu, primjerice, jednog nogometa┼ía ili tenisa─Źa s jedne strane i jednog radnika koji mjesecima ne dobiva pla─çu s druge strane, o tome za┼íto je “lije─Źnicima” potrebno desetke ili stotine tisu─ça eura da bi spasili ┼żivot djetetu ili ve─ç kome (gdje se zaturila Hipokratova zakletva ?), o pravim uzro─Źnicima klimatskih promjena (HAARP i chemtrail-ovi, a ne uglji─Źni dioksid) i jo┼í o stotinama drugih pitanja koja se konkretno ti─Źu ÔÇőÔÇősvakog od nas, ljudi iz naroda ….

Dakle, mediji u vlasni┼ítvu ili pod kontrolom i financiranjem korporatista, odnosno “Obitelji” kreiraju realnost sukladno svojim interesima … ili jo┼í jednom:

“Sila u rukama totalitaristi─Źke propagande – le┼żi u njenoj sposobnosti da isklju─Źi mase iz stvarnog svijeta.” Ljudi se svjesno i planirano, odr┼żavaju u stalnoj iluziji “stvarnog” ┼żivota.

“Obitelj” i njeni ─Źlanovi

“Obitelj” ─Źine sljede─çe obitelji:
1. Rothschild (koji su se prezivali Bauer)
2. Bruce
3. Cavendish (od kojih potje─Źe i obitelj Kennedy)
4. de Medici
5. Hanover
6. Habsburg
7. Krupps

8. Plantagenet
9. Rockefeller
10. Romanov
11. Sinclair (koji su se prezivali i St.Clair)
12. Warburg (koji su se prezivali del Banco)
13. Windsor (koji su se prezivali Saxe-Coburg-Gotha) i ostale kraljevske obitelji iz Europe
14. Astor
15. Bundy
16. Collins
17. DuPont

18. Freeman
19. Li
20. Onasis
21. Reynolds
22. Russell
23. Van Duyn

Pozadina Drugog svjetskog rata

Evo kako je izgledala “poslovna pozadina” Drugog svjetskog rata: Rockefeller-ovi Standard oil i Chase Manhattan Bank, Melonov Gulf oil i Alcoa Aluminum, DuPontov Chemicals, General Motors i Henry Ford, uklju─Źuju─çi i neke kompanije u vlasni┼ítvu obitelji Bush, bili su klju─Źni financijeri industrijske snage Tre─çeg Reicha. Ove tvrtke upumpale su stotine milijuna dolara u njema─Źki IG Farben i ustupile im najmoderniju kemijsku i vojnu tehnologiju.

Burzovnomom transakcijom obitelj Rockefeller je postala vlasnik polovice IG Farbena, a IG Farben je dobio skoro polovicu Standard Oil-a. IG Farben je izgradio i vodio više od 40 koncentracijskih logora u Europi,

uklju─Źuju─çi i Auschwitz. U njihovim logorima smrti odvijala se proizvodnja kemijskih spojeva, oru┼żja, lijekova, sinteti─Źkog goriva i svega ┼íto je bilo neophodno nacisti─Źkoj ratnoj ma┼íineriji.

Uz to, eugenisti─Źki Dr.Jozef Mengele je na ljudima radio eksperimente, koji ─Źine osnovu mnogih dana┼ínjih lijekova. Na kraju Drugog svjetskog rata saveznici su podijelili IG Farben u kompanije nama poznatih imena Bayer, Hoescht, BASF, Agfa-Gevaert Group i Cassella AG.

Te tvrtke u vlasni┼ítvu istih porodica danas ─Źine ono ┼íto se popularno zove farmaceutski lobi, koji nastavlja eksperimentiranje na milijardama ljudi pod firmom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Glavna meta su ogromni prirodni resursi Rusije.

Zbigniew Brzezinski i drugi kreatori NWO odavno javno i orkestrirano govore da je nedopustivo da Rusija sama raspola┼że svim svojim prirodnim resursima, da je njima dovoljna 1/3 tih resursa, a da ostatak od 2/3 treba podijeliti drugim zemljama.

fed banka

Novi poredak svijeta predstavlja i svojevrsni eshatolo┼íki, uvjetno re─Źeno, “mesijanski” projekt ili pokret koji je po svom obimu mnogo zna─Źajniji, kompleksniji, ali istovremeno po ljudski rod opasniji od svih ranije znanih planetarnih utopija, kao ┼íto su primjerice rani protestantski pokreti u Europi , Arapski kalifat, ili pak nekada┼ínji komunisti─Źki planovi za svjetsku revoluciju.

Promatraju─çi svijet iz dana┼ínje perspektive, mo┼że se izvesti nedvosmislen zaklju─Źak da su sve te ranije utopije koje su bile dobro organizirane i pripremljene, poslu┼żile samo kao preludij ili “predigra” koja je trebala dovesti do forme mondijalizma (globalne diktature) koju danas poznajemo.

Trebalo je kroz sve ranije dru┼ítveno-politi─Źke sustave i totalitarne re┼żime (komunizam, bolj┼íevizam, fa┼íizam) testirati mehanizme kontrole ┼żivota pojedinaca, gra─Ĺana ili razli─Źitih dru┼ítvenih skupina, i sve to – in vivo.

Moralo se vidjeti do koje granice dr┼żava, koja ina─Źe ima sve poluge vlasti, mo┼że terorizirati stanovni┼ítvo. Koliko mehanizmi iz teorije mogu biti primijenjeni u praksi i da se vidi da li ta praksa mo┼że opstati; da se ljudi pretvore u robove – to je su┼ítina oblika vladavine kojim bi Obitelj voljela jednog dana da vlada u cijelom svijetu.

Dakle, da ─Źovje─Źanstvo bude porobljeno, ali ne u metafori─Źkom smislu, nego u bukvalnom: da se otmu svi svjetski resursi (koji do sada jo┼í nisu u njihovom vlasni┼ítvu) i da se distribucija svjetskog bogatstva napravi tako da takozvanih “zlatnih 500 milijuna” stanovnika ostane na zemlji. Taman za Obitelj, njihove poslu┼ínike i ostatak “robovske” radne snage koja bi ih sve opslu┼żivala. Ostatak stanovni┼ítva preko 500 milijuna, treba na razne na─Źine reducirati.

Plan za budu─çnost

Da bismo shvatili s ─Źime se dana┼ínji svijet suo─Źava, razmotrili plan ove bankarske elite, koju zovem “Obitelj”, za budu─çnost. Taj plan proizlazi iz logike businessa i ogromne (ipak jo┼í ne i apsolutne) mo─çi, a o njemu se obi─Źno govori kao o Novom svjetskom poretku, ili globalizaciji.

Interes “businessa” nala┼że da se smanji broj mjesta na kojima se donose politi─Źke i ekonomske odluke, kako bi se sprije─Źila iskakanja i omogu─çila efikasna kontrola. To se posti┼że udru┼żivanjem dr┼żava u regionalne unije, pod pla┼ítom slobodne trgovine koja je svima u “interesu”. Kako od tih trgovinskih unija nastaju super-dr┼żave u kojima ─Źlanice ostaju bez su┼ítinskog suvereniteta, vidimo na nama bliskom primjeru Europske unije.

Dakle, u funkcioniranju Unije se umjetno izazovu problemi, a rje┼íenje tih problema se uvijek nalazi u ve─çim ovlastima koje ─Źlanice prenose na organe Unije. Poslije niza naizgled “malih” koraka u tom pravcu, EU je danas spremna na jedinstvenu monetarnu i fiskalnu politiku, centralnu banku i prora─Źun.

Priprema se, tako─Ĺer, ukidanje na─Źela obvezne suglasnosti svih ─Źlanica, ┼íto je posljednja stavka njihove samostalnosti. Sve se to provodi da bi se “omogu─çilo u─Źinkovitije odlu─Źivanje i sprije─Źile blokade”, a zapravo vodi potpunoj centralizaciji i kontroli svih resursa starog kontinenta od strane Obitelji.
 
 
(vestinet.rs /uredio: nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=11419"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Illuminati, Masoni, NOVAC, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,