Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Šokantna statistika – Istina o šećeru ! INFOGRAFIKA

Šokantna statistika – Istina o šećeru ! INFOGRAFIKA

šećer zub prehranaIstina je: da živimo u društvu koje stalno osjeća “potrebu” da nagrađuje svaki pojedini dobar posao sa slatkom gozbom. Nakon nekoliko godina  “nagrađivanja” rezultat je očigledan, i psihički i fizički.

Istina je: postoje više od 70 zdravstvenih poremećaja koji su povezani sa potrošnjom šećera . Neki od najčešćih su: dijabetes, loš razvoj mozga kod djece, nedostatak koncentracije, alergije, astma, ADHD, hipoglikemija, promjene raspoloženja, imunološki i prehrambeni nedostataci.

Istina je: “Kod ljudi, slatki receptori su evoluirali u prijašnjim sredinama siromašnim šećerom i stoga nisu prilagođeni visokim koncentracijama slatkih spojeva. Supernormalna stimulacija tih receptora šećerom bogate prehrane generira supernormalni signal nagrađivanja u mozgu, s potencijalom da nadjača mehanizme samo-kontrole, a time i dovodi do ovisnosti”.

Rješenje je: postoji mnogo rješenja sada kako iskopati slatke dijete, neki uključuju i dobivanje neke stručnu pomoći i same edukacije o tome, kako bi vam pomoglo razumjeti proces i što to radi za vaše zdravlje i kako to utječe na kvalitetu vašeg života.

Za početak, pokušajte ovaj eksperiment: ne jedite bilo koju vrstu šećera kroz tjedan dana (neke nisko glikemijske žitarice i niski škrob su dopušteni). Nemojte jesti voće, med, džemove, slatkiše, slastice, nemojte piti sok ili sokove. Ako osjetite simptome odvikavanja (razdražljivost, drhtanje, promjene raspoloženja, vrtoglavice, stalne misli o šećera, itd), onda bi trebao znati da je krajnje vrijeme da izmjenite svoju prehranu.

Infografika će vam pomoći da dobijete “cijelu sliku” …

šećer prehrana bolest
 
 
(wakeup-world.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=11150"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,