Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA » Tisu─çe beba u BiH umrlo zbog cjepiva, a Hrvatska taji da ga ispituje na vlastitoj djeci!

Tisu─çe beba u BiH umrlo zbog cjepiva, a Hrvatska taji da ga ispituje na vlastitoj djeci!

cjepivo bebe djeca cjepljenje ┼żivaBosanska aktivistica razotkriva mra─Źne tajne UNICEF-a, Svjetske zdravstvene organizacije i Bill Gatesa, progovara o potkupljivim bosanskim dr┼żavnim du┼żnosnicima i novinarima, te o njihovom nastojanju da zaborave i iz pam─çenja izbri┼íu 2249 malih grobova.

Godinama skrivana prestra┼ína tajna o tisu─çama beba umrlih od posljedica cijepljenja neprovjerenim cjepivom protiv hepatitisa B u susjednoj Bosni i Hercegovini pomalo ipak izbija u javnost. Budu─çi da se i u Hrvatskoj skrivaju mnoge informacije u vezi s nedavno provedenim testiranjem novog Novartis-ovog cjepiva na djeci, te budu─çi da je cjepivo koje je, po svemu sude─çi, izazvalo pravi pomor novoro─Ĺen─Źadi u BiH, za mandata dr. Andrije Hebranga nu─Ĺeno i Hrvatskoj (Hebrang ga je odbio), tema se itekako ti─Źe i gra─Ĺana Hrvatske. Tim povodom razgovarali smo s Jagodom Savi─ç, bosanskom aktivisticom i predsjednicom Odbora Udruge roditelja te┼íko bolesne djece BiH.

jagoda savi─ç cijepljenje cjepivoKoliko je djece, prema va┼íim informacijama, umrlo od posljedica cjepiva koje je pro┼ílog desetlje─ça testirano na novoro─Ĺen─Źadi u Bosni i Hercegovini?

┬á- Od uvo─Ĺenja GAVI projekta cijepljenja zdravih novoro─Ĺenih beba protiv hepatitisa B, broj umrlih beba starih do 12 mjeseci iznosi 2249 u deset godina. Od tog broja 1768 otpada na Federaciju BiH, a 481 na Republiku Srpsku i Distrikt Br─Źko. Samo 2002. godine u Federaciji BiH je umrlo 245 ┼żivoro─Ĺenih beba, 2003. godine umrle su 202 bebe, 2004. godine umrlo je 190 cijepljenih beba, a i u godinama koje su slijedile umrlo je podjednako mnogo beba.

Postoje li dokazi da je upravo cjepivo uzrokovalo smrt te djece?

- Uzroci smrti tih beba ─Źesto nisu bili jasno navedeni. Uzroci se, naime, razvrstavaju po reviziji Me─Ĺunarodne klasifikacije bolesti a temelj zdravstvene statistike je prijavni list o smrti koji naj─Źe┼í─çe popunjavaju mati─Źni uredi i zdravstvene ustanove. Prijavni list o smrti bi kod utvr─Ĺivanja uzroka smrti trebao ra┼í─Źlaniti slijed patolo┼íkih doga─Ĺaja koji su prethodili smrtnom ishodu. No, dijagnostika smrti nije do kraja objektivna, jer u rubrikama formulara nisu predvi─Ĺeni podaci o cijepljenju beba prije smrti. U Federaciji BiH je posebno zabrinjavaju─çi broj od 71 umrle bebe kojima je u prijavnom listu uzrok smrti ozna─Źen kao ‘nepoznat ili neobja┼ínjen’.

Uzrok ovoj klasifikacijskoj oznaci mo┼że biti i propu┼ítena ili zaka┼ínjela dostava podatka, ali i dijagnoza smrt bez obja┼ínjenja (SIDS). Ovu dijagnozu Udru┼żenje roditelja te┼íko bolesne djece u BiH smatra neprihvatljivom u okolnostima bombardiranja nejakog organizma beba kemijskim spojevima iz 13 cjepiva koje bebe prime u prvoj godini ┼żivota.

Osim toga, zabrinjavaju i 42 slu─Źaja smrti uzrokovana problemima sa disanjem, jer su lije─Źnici do sada pokazali da ni u kom slu─Źaju ne ┼żele prepoznati post vakcinacijsku blokadu disanja koja se zove epiglotitis. Jednako je zabrinjavaju─ça smrt 24 bebe koje su umrle u prva 24 sata ┼żivota upravo kada primaju vakcinu protiv hepatitisa B, a koje bi mogle biti rezultat nebrige o prilago─Ĺenom kalendaru cijepljenja za bebe ro─Ĺene s nezrelom jetrom. Udru┼żenje ne tvrdi da je kod svih beba smrt uzrokovana cjepivom, ve─ç upu─çuje javni apel da se kod ovih 137 beba ispitaju svi bitni pokazatelji i ustanovi koliki utjecaj na smrtnost se mo┼że pripisati cijepljenju a koliki drugim ─Źimbenicima. Pri tom 2249 malih grobova itekako opominju.

cjepivo HZZO Hrvatska djecaKoliko je djece paralizirano, odnosno koliko ih ima ozbiljne zdravstvene posljedice kao posljedicu cijepljenja?

- U Udru┼żenju imamo 119 djece sa te┼íkim neurolo┼íkim o┼íte─çenjima, odnosno stopostotnih invalida. Ta djeca ne sjede, ne hodaju, ne govore, ne idu u ┼íkolu, ne mogu kontrolirati izbacivanje mokra─çe…, ali znamo za barem jo┼í 30 djece ─Źiji roditelji nisu dostavili zdravstvenu dokumentaciju. Neki epidemiolozi misle da je tako o┼íte─çene djece barem ┼íest stotina.

Mo┼żete li ukratko navesti kronologiju doga─Ĺaja: kako je i na ─Źiju inicijativu do┼ílo do cijepljenja novoro─Ĺen─Źadi protiv hepatitisa B?

- Projekt je BH vlastima predlo┼żio UNICEF, Ministarstvo zdravstva nije odbilo taj projekt jer nisu prepoznali pogre┼ían odabir ciljane grupe i projekt je po─Źeo.

Koji su glavni propusti te akcije i tko je sve u cijeloj aferi zakazao?

- Glavni propusti su nedostatak stru─Źnosti djelatnika u zdravstvu koji su trebali projekt evaluirati pomo─çu stru─Źnih medicinskih parametara. I politi─Źari kojima je va┼żniji bio UNICEF od zdravlja vlastite djece. Elementi koji potvr─Ĺuju neodgovornost i nedostatak profesionalne savjesti Svjetske zdravstvene organizacije, GAVI-a i UNICEF-a su te┼íke epidemiolo┼íke pogre┼íke u koncepciji projekta: nealarmantno stanje na terenu prije po─Źetka cijepljenja, cjepivo staro tek sedam godina prije upotrebe u BiH ┼íto je apsolutno nedovoljno da se utvrdi du┼żina trajanja za┼ítitnog efekta, ─Źinjenica da hepatitis B nije obavezna dje─Źja bolest i nema epidemijski na─Źin ┼íirenje, nepoznat status majke a cijepi se njeno tek ro─Ĺeno dijete, put prijenosa virusa putem krvi, igle i rizi─Źnog seksa a bira se pogre┼ína ciljana grupa, cijepljenje suprotno europskoj praksi, stru─Źna suradnica bez ikakvog epidemiolo┼íkog iskustva, post vakcinacijske komplikacije se ne prepoznaju i ne bilje┼że, cjepivo u javnoj upotrebi bez tehni─Źke dokumentacije o ─Źemu su dokazi nestali…

Kakvu je ulogu u aferi imao UNICEF, kakvu Svjetska zdravstvena organizacija, a kakvu Bill Gates?

- Bill Gates je promotor cijepljenja novoro─Ĺen─Źadi protiv hepatitisa B i glavni donator koji je do sada dao vi┼íe od 1,5 milijuna dolara u Gavi FOND, premda djeca bez kontakta sa zara┼żenom krvlju niti mogu primiti virus niti ga mogu prenijeti drugima. Gavi fond je dio Svjetske zdravstvene organizacije koji radi humanitarne projekte cijepljenja djece u zemljama tre─çeg svijeta na na─Źin da farmaceutske industrije doniraju Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji novac, nakon ─Źega WHO njihova cjepiva proglasi pogodnim za UN-ove misije, nakon ─Źega se kupuju ba┼í te vakcine. Svaka farmaceutska industrija koja pokloni novac u IPHA dobije ga nazad u znatno uve─çanom iznosu.

Ukratko, GAVI fond obr─çe novac i pravi biznis s cjepivom. UNICEF se pojavljuje kao posrednik zbog pravila koje postavlja Zakon o vanjskoj trgovini, na─Źinu uvoza i carinjenja roba humanitarnog porijekla. UNICEF-ova najve─ça pogre┼íka je to ┼íto nikad nije odgovorno radio monitoring lokalnih partnera jer su se koncepcijske gre┼íke odavno mogle ispraviti, a djeca za┼ítititi od posljedica.

Što je Udruga roditelja cijepljene djece dosad uspjela postići i koje akcije poduzima?

- Udruga je doprinijela izgradnji svijesti roditelja da od pedijatara tra┼że dokaze kvalitete i sigurnosti cjepiva i cijepljenja, roditeljima daje upute u kojim laboratorijima i koje vrste pretraga treba raditi da bi se dokazalo prisustvo te┼íkih metala u organizmu, posebno prekomjerne doze ┼żive. Udruga daje i upute o terapiji uklanjanja ┼żive iz organizma, doprinos u prikupljanju pomo─çi da se djeca lije─Źe, da im se kupuju lijekovi ili pla─ça bolni─Źko lije─Źenje u inozemstvu, a daje i psiholo┼íku pomo─ç roditeljima. Jedino na pravnom planu nije postignuto ni┼íta jer se ni Udru┼żenje ni roditelji ne mogu boriti s pravnim apsurdom da je teret dokaznog postupka na privatnim osobama u podru─Źju u kojem su svi klju─Źni podaci zakonom za┼íti─çeni. Ipak, tu┼żit ─çemo UNICEF pred me─Ĺunarodnim sudom.

Zbog ─Źega se informacija o tragediji koje je izazvalo cjepivo te┼íko probija do medija?

- Iz pouzdanog izvora znamo da je UNICEF posjetio gotovo svaku redakciju u BiH i ‘objasnio’ kako svako prizivanje proteklih doga─Ĺaja utje─Źe na sada┼ínji pad odaziva na cijepljenje. Stradala djeca su od strane UNICEF-a otpisana na vrlo nehuman na─Źin, kao da nikad nisu ni postojala. Redakcije su prihvatile ovo otpisivanje djece iz samo njima poznatih ‘eti─Źkih’ motiva.

Mo┼żete li opisati neko posebno potresno svjedo─Źanstvo roditelja cijepljenog djeteta?

- Jedna djevoj─Źica ima u─Źestale epilepti─Źne napade zbog kojih joj je potreban stalni nadzor roditelja da joj se prilikom napada jezik ne povu─Źe unazad i da se ne ugu┼íi. Osim toga, ima i poreme─çaj centra za termoregulaciju. Temperatura u sobi se stalno mora odr┼żavati na istoj visini. Njena majka lo┼żi pe─ç na drva i ljeti, kako bi joj bilo dovoljno toplo. Majka s njom puno radi pa je djevoj─Źica nau─Źila ─Źitati i pisati. Majka je, me─Ĺutim, zbog prirode bolesti stalno vezana za k─çer, pa ─Źesto ne mo┼że oti─çi po recept, po formulare… ┼Żive u Sarajevu, ali daleko od centra.

No─çu spava plitkim snom da bi ─Źula ako se mala po─Źne gu┼íiti i kroni─Źno je neispavana. I iscrpljena. Internet joj je jedina veza sa svijetom. Na Facebooku ima fotografiju ma─Źke koja se gleda u ogledalo, a vidi odraz lava. Me─Ĺutim, ponekad joj nestane snage, pa govori da bi najradije ubila i nju i sebe. Zna da se o maloj nitko ne bi brinuo, ako samo ona umre.
 
 

Hebrang: I nama su nudili to cjepivo, bilo je sumnjivo pa sam ga odbio

Dr. Andriju Herbranga, bivšeg ministra zdravstva Republike Hrvatske, upitali smo zna li išta o spornom cjepivu i posljedicama koje je izazvalo, te je li istinita tvrdnja da je UNICEF to cjepivo nudio i Hrvatskoj.

- Sje─çam se da su nam nudili cjepivo, ali ga nisam prihvatio jer smo imali na┼í put nabave koji je podrazumijevao puno stro┼żu kontrolu cjepiva i obavezno mi┼íljenje struke o tom cjepivu. Ovo ┼íto je nudio UNICEF bilo je sumnjivo, prije svega zato ┼íto cjepivo nije bilo dovoljno provjereno, bilo je ‘premlado’ i bez potrebnog iskustva, zbog ─Źega sam ga i odbio. Sje─çam se da su me zvali kolege iz Bosne i Hercegovine da bi se konzultirali oko mogu─çe nabave tog cjepiva. Rekao sam im da ne prihva─çam cjepivo koje nije nabavljeno na temelju natje─Źaja i propisane procedure. Kasnije sam ─Źitao o problemima koje je izazvalo cjepivo protiv Hepatitisa B u Bosni i Hercegovini ÔÇô isti─Źe dr. Hebrang, te napominje da su u zadnje vrijeme svugdje u svijetu vrlo agresivne kampanje koje promoviraju sve vrste cjepiva, zbog ─Źega je, prema njegovu mi┼íljenju, i nastalo mnogo autoimunih bolesti uzrokovanih cjepivom.

- Mladena─Źki dijabetes najvjerojatnije je posljedica cijepljenja. Najve─çi je problem u tome ┼íto brojne humanitarne organizacije snose tro┼íkove cijepljenja i tako osiguravaju tr┼żi┼íta. Sva┼íta se ljudima name─çe, zbog ─Źega trebamo biti vrlo oprezni pri naru─Źivanju cjepiva i pri cijepljenju. Sjetite se samo panike oko ‘Svinjske gripe’, velikih koli─Źina naru─Źenog cjepiva, te potpunog izostanka najavljene epidemije. Sve to upu─çuje na zaklju─Źak da farmaceutske industrije postaju sve agresivnije u nametanju cjepiva gra─Ĺanstvu, te da ne mare mnogo za mogu─çe ┼ítetne posljedice ÔÇô isti─Źe dr. Hebrang, uz napomenu da mu je ‘Nos govorio da ne treba uzeti nedovoljno provjereno UNICEF-ovo cjepivo protiv Hepatitisa B’.

Bill Gates najavio da ─çe uz pomo─ç cjepiva smanjiti broj ljudi na Zemlji!

Zanimljivo je da je Bill Gates, koji je ve─çim dijelom financirao proizvodnju cjepiva kojim su cijepljene bebe u Bosni i Hercegovine, prije par godina vrlo otvoreno izjavio da ─çe zaklada Billa i Melinde Gates dati 10 milijardi US$ za razvoj novih cjepiva za djecu Afrike i drugih zemalja Tre─çeg svijeta. Ta je zaklada u partnerstvu sa Svjetskom bankom, Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), te industrijom cjepiva, sponzor Globalne aliance za vakcinaciju i imunizaciju (GAVI). Cilj GAVI je cijepljenje svakog novoro─Ĺen─Źeta u nerazvijenim zemljama. Kazao je, tako─Ĺer, da je cilj te vakcinacije smanjenje populaciju na Zemlji. Smrti novoro─Ĺen─Źadi koje su se cijepile Gatesovim cjepivom, dokazuju po svemu sude─çi, da je Gates daleko dogurao u svojoj mra─Źnoj misiji.

┼ákari─Źi─ç: Ostoji─çevo ministarstvo krije informacije o testiranju cjepiva na djeci

Nata┼ía ┼ákari─Źi─ç, hrvatska novinarka koja je otkrila najvi┼íe afera u zdravstvu, nedavno je u intervjuu za na┼í portal izjavila da zna za ispitivanje cjepiva Novartisa na djeci u Hrvatskoj.- Provedena je studija na djeci od 3 do 17 godina. Ni nakon mjesec dana ne mogu dobiti odgovor od Ministarstva zdravlja koji su stru─Źnjaci sudjelovali u tom ispitivanju. Za┼íto to smatram podatkom od javnog interesa?

Vrlo jednostavno ÔÇô u javnoj raspravi o sigurnosti ovog cjepiva ve─ç tri godine sudjeluju takozvani nezavisni stru─Źnjaci iz HZJZ-a, infektolo┼íkih klinika, MZ-a, itd. Javnost mora biti upoznata s podatkom jesu li oni doista nezavisni ili su u nekom trenutku bili suradnici kompanije koja to cjepivo proizvodi. Radi se o zna─Źajnim honorarima, da budem jasna. Drugo, tra┼żila sam od Sredi┼ínjeg eti─Źkog povjerenstva da mi po┼íalje eti─Źki sud o dopustivosti ispitivanja cjepiva na populaciji kojoj se cijepljenje protiv gripe ina─Źe ne preporu─Źa, no oni su mi poslali odgovor s floskulama koje se ne mogu kvalificirati kao eti─Źko razmi┼íljanje. Danas sam na nuli, nemam odgovore na najva┼żnija pitanja ÔÇô kazala je prije nekoliko tjedana Nata┼ía ┼ákari─Źi─ç.
 

 
izvor: dnevno.hr, youtube.com
 
 
PRETHODNI ─îLANAK

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,