Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE, UPOZORENJE HRANA ! » MUSLIMANI OGORČENI: Coca Cola i Pepsi u svojim pićima skrivaju poznatu količinu alkohola

MUSLIMANI OGORČENI: Coca Cola i Pepsi u svojim pićima skrivaju poznatu količinu alkohola

Coca-Cola-Pepsi-alkoholSvaka Coca Cola limenka sadrži oko 10 žličica šećera, energetskog podrivača i vodećeg uzroka karijesa, ali ono što bi vas moralo zabrinjavati je 10mg alkohola u svakoj litri pića.

Novo izvješće otkriva da mnogi vodeći brandovi gaziranih pića – uključujući i Coca Colu i Pepsi – sadrže malu količinu alkohola po jednoj boci. Rezultati su osobito potresni za one koji ne konzumiraju alkohol iz vjerskih ili duhovnih razloga i nesvjesno su ga konzumirali kroz Coca Cola i Pepsi pića.

Francuski znanstvenici našli skriveni alkohol u Coca-Cola i Pepsi gaziranim pićima

Nacionalni institut potrošnje (INC) sa sjedištem u Parizu, otkrio je da je da polovica najpopularnijih gazirnaih pića sadrže tragove alkohola - uključujući i nevjerojatno popularne Coca Cola-e i Pepsi. Osim Coca Cola i Pepsi Cola, Coca Cola Classic light, te Coca Cola Zero također sadrži minimalni sadržaj alkohola. Mnoge jeftinije supermarket verzije gaziranih pića su zapravo bez alkohola.

Doduše, 10mg po litri nije puno (to je oko 0,001% posto alkohola). Budući da Kur’an zabranjuje konzumaciju alkoholnih pića, ipak, neki muslimani se mogu nositi sa problemom od tako malo posto alkohola, čak i ako ga Odbor džamije u Parizu smatra još uvijek u skladu sa svojim vjerskim uvjerenjima. Drugi, koji su se odlučili da se suzdrže od alkohola također mogu biti ogorčeni.

Dakle, što alkohol radi u gaziranim pićima? Michel Pepin, znanstveni direktor za Coca Cola-u Francuskoj, kaže da tragovi alkohola dolaze iz procesa prizvodnje gaziranih pića prije nego nego početni sastojci u tajnom receptu. Iznos je, međutim, legalan. U stvari, čak i sok od naranče ima neki postotak alkohola jer se etanol prirodno javlja u mnogim agrumima, osobito prema kraju sezone berbe, kada kvasci imaju više vremena za pretvaranje šećera u alkohol.

Ok, juice i razni sokovi od voća mogu imati neki postotak alkohola koji je rezultat fermentacije voća prije početka proizvodnje, ali kada znamo da u Coca Cola i Pepsi pićima dolaze samo ekstrakti i tajni sastojci (koji inače dolaze u obliku praha koji se miješa s vodom), pitamo se otkuda dolazi alkohol.

Ako Michel Pepin direktor francuske proizvodnje Coca Cole zna za tajni recept u kojem se nalazi alkohol, zašto on to nije htio reći?

formula coca cola proizvodnjaMasivni sadržaj šećera povećava stopu bolesti

U međuvremenu, potrošnja šećera i umjetnog zaslađivača  je povezana s pretilošću u više navrata, dijabetesom, rakom i bolesti srca. Studija iz 2009. je otkrila da gotovo polovica visoko fruktoznog kukuruznog sirupa (obično prva osnovna dva sastojaka gaziranih pića) sadrži otrovnu ŽIVU.

Dakle, bez obzira kako Vi na to gledate, gazirano piće je definitivno razarač zdravlja.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,