Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA » FBI počinje instalaciju 1 milijardu dolara vrijednog sustava za prepoznavanje lica diljem Amerike

FBI počinje instalaciju 1 milijardu dolara vrijednog sustava za prepoznavanje lica diljem Amerike

prepoznavanje licaOsobni znakovi koje stječete rođenjem će uskoro biti prokleti: FBI je službeno počeo provoditi projekt  prepoznavanja lica – zadnja riječ tehnike – koja će pomoći u njihovom nastojanju da akumuliraju i arhiviraju podatke o svakom amerikancu po cijeni od milijardu dolara.

Federal Bureau of Investigation (FBI)  je dosegao prekretnicu u razvoju svog Next Generation Identification (NGI) programa Identifikacije Slijedeće Generacije, a sada provodi obavještajnu bazu neidentificiranog lokalnog stanovništva širom zemlje, javlja New Scientist u članku ovog tjedna.

FBI je prvi predstavio je projekt natrag u 2005. godini, objašnjavajući da je Ministarstvo pravosuđa u jednom  od dokumenta (pdf) u kolovozu 2006. navelo da će njihov novi sustav na kraju  poslužiti kao nadogradnja na trenutni Integrirani automatizirani Fingerprint Identification System (IAFIS)  (Sistem Identifikacije Otisaka prstiju) koji vodi evidenciju građana s dosjeom diljem Amerike.

FBI prepoznavanje lica“NGI Program je kompilacija inicijativa koje će ili poboljšati ili proširiti postojeće biometrijske identifikacijske usluge”, objasnio je upravitelj Ministarstva pravosuđa u tom trenutku, dodajući da  “će projekt ugostiti povećanu obradu informacija i zahtjeve dijeljenja  u prilog za borbu protiv terorizma. “

“NGI program je tu da se smanji terorističku i kriminalnu aktivnost poboljšanjem i proširenjem biometrijske identifikacije i kaznene povijesti informacijske usluge kroz istraživanje, procjenu i provedbu napredne tehnologije u sklopu IAFIS okruženju.”

Agencija inzistira, “Kao rezultat NGI inicijative, FBI će biti u mogućnosti pružiti usluge kako bi se poboljšala interoperabilnost između interesnih grupa na svim razinama vlasti, uključujući na lokalne, državne, savezne i međunarodne partnere.” Pri tome kao takva, Vlada sada ide naprijed s povezivanjem baze podataka slike i osobnih podataka od bilo koga u svojim bazama podataka s odjelima širom svijeta zahvaljujući tehnologiji koja čini otisak praćenje da izgleda kao dječja igra.

Tijekom  prezentacije 2010. godine ( pdf ) od strane FBI Biometrijskog Centra inteligencije, agencija identificirala zašto tehnologiju prepoznavanja lica treba prigrliti. Naime, FBI je rekao da se tehnologija može  koristiti za “identificiranju predmeta u javnim bazama podataka”, kao i “vođenje automatiziranog nadzora na mjestima praćenja “ i “praćenje osobnih pokreta”, što znači NGI je više nego samo baza podataka  pomiješana s otiscima prstiju – FBI je priznao da je to njihova namjera s tehnologijom tražiti samo kriminalce, ali uključuje i spektakularne nadzorne sposobnosti. Sve zajedno, to je nečuven sustav izvan okvira znanstvene fantastike.

New Scientist izvještava da je studija 2010. godine pokazala da tehnologija koju koristi NGI je točna 92% vremena u identificiranju osumnjičenih iz baze osumnjičenika od 1.600.000 odoba. Sustav je testiran na temelju suđenja u državi Michigan ranije ove godine, a već je odobren za pilot projekt u Washingtonu, Floridi i Sjevernoj Karolini. Prema ovotjednoj New Scientist izvješću, puna implementacija programa je počela i FBI očekuje da će njegova infrastruktura biti na svojim mjestima i funkcionalna diljem Sjedinjenih Država do 2014. godine.

Jim Harper, direktor informacijske politike u Institutu Cato, dodaje da istražitelji uspoređuju prepoznavanja lica sa slikama koje su dostupne na društvenim mrežama kako bi se izgraditi veće profile. Prepoznavanja lica “je točnije s Googlea ili Facebooka, jer će imati pola tuceta do desetak slika pojedinca, dok FBI ima jednu ili dvije slike u bazi podataka osumnjičenika”, kaže on.

“Kada netko ima vaš ​​otisak lica, oni mogu dobiti vaše ime, oni mogu pronaći vaš socijalno mrežni račun – nakon toga vas mogu pratiti na ulici, u trgovinama koje posjećujete, i državnim zgradama u koje ulazite. “

“Prepoznavanje lica, kao i druge informacijske tehnologije, mogu biti izvor oba koristi i troškova za društvo i pojedine njegovih članova,” 

“Međutim, kombinacija prepoznavanja lica, podataka sa društvenih mreža  i baza podataka može značajno ugroziti naše trenutne pojmove i očekivanja privatnost i anonimnosti.”

 

 
izvor: infowars.com, youtube.com
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=10592"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Novi Svjetski Poredak, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,