Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA » FARMACEUTSKA INDUSTRIJA: Češnjak učinkovitiji od antibiotika protiv bakterijskog trovanja hranom

FARMACEUTSKA INDUSTRIJA: Češnjak učinkovitiji od antibiotika protiv bakterijskog trovanja hranom

česnjak lijek antibiotikAko se osjećate loše zbog trovanja hranom imate osjećaj da vam se više ne jede hrana, ali češnjak je dokazano učinkovitiji od antibiotika u borbi protiv učinaka trovanja hranom.

Aktivni sastojak, diallyl sulfid, je u mogućnosti da skrši membrane u mnogim bakterijama koje ih čine teškima za uništiti.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Antimicrobial Chemotherapy tvrdi da ne samo da je češnjak učinkovitiji od ciprofloksacina i eritromicina, već također uzima vrlo malo vremena za djelovanje. Istraživanje se temelji na ispitivanjima na zajedničkoj bakteriji koja uzrokuje trovanje hranom, Campylobacter. Daljnja istraživanja u afričkom listu Biotehnologija su također zaključila da je sirovi češnjak učinkovit protiv bakterije Staphylococcus aureus, još jedanog zajedničkog razloga trovanja hranom.

Kroz mnoge kulture tijekom mnogih godina, češnjak je bio korišten za liječenje raznih stanja kao što su želučani poremećaji, kožnih problemi i neplodnosti. Uz đumbir, češnjak je dugo bio povezan s promicanjem zdravog probavnog sustava, sprečavanjem i liječenjem bolesti srca i akni, i antioksidansa anti-aging učinak.

Što u svezi zadaha na češnjak?

Glavni razlog zašto većina ljudi ne želi jesti sirovi češnjak je češnjakov zadah. Dva najbolja načina oko ovog pitanja je uzeti kapsule češnjaka bez mirisa ili još bolje, jesti par žličica svježeg peršina s češnjakom. Ne samo da peršin ima pozitivne učinke na češnjakov zadah, on također ima zdravstvenih prednosti, kao što su neutralizacija karcinogenih učinaka i jačanje zdravlja živčanog i imunološkog sustava.

Češnjak nema medicinske nuspojave, za razliku od usporedivih antibiotika kao što su ciprofloksacin i eritromicin čije su nuspojave:  proljev, bolovi u trbuhu, oštećenje jetre, slabost mišića, puknuće tetiva i poteškoće sa disanjem. Čini se da je malo zadaha češnjaka mala cijena koju plaćamo za prirodni lijek koji je ne samo učinkovitiji, već isto tako daleko sigurniji.

Farmaceutska industrija ima dugu povijest proizvodnje lijekova koje se bore protiv infekcije ili stanja, ali imaju nuspojave koje uzrokuju stanja koja su lošija ili još gora od izvorne bolesti. Praksa korištenja prirodnih tvari za liječenje bolesti je stalno pod pritiskom raznih lobija koji su ubačeni u farmaceutske tvrtke. Te skupine koriste dezinformacije i tzv. stručnjaci tvrde da su prirodne tvari i njihovi derivati ​ neučinkoviti i da ih treba zabraniti ili čvrsto regulirati. Ovi stručnjaci, obično su liječnici plaćeni od strane farmaceutskih tvrtki, često tvrde da korištenje prirodnih lijekova sprečava ljude da  uzimaju stvarne lijekove koji su učinkovitiji.

To je očito laž u slučaju češnjaka i mnogih drugih prirodnih biljnih lijekova. Svaki liječnik koji tvrdi da prirodne tvari nemaju nikakav učinak na ljudsku fiziologiju ne treba gledati dalje od lijekova kao što su češnjak, opijum, aspirin (izveden iz spiraea ulmaria), kofein, kodein (Papaver somniferous), kinin (Cinchona ledgeriana), THC, itd. U stvari je vrlo brzo se google pretraživanjem može naći više od 300 važnih lijekova iz prirodnih izvora.

Je li lako uočiti da je stručnjak plaćen od strane farmaceutskih tvrtki? Odgovor je DA !

Ooni koji tvrde da biljke nemaju prednosti za zdravlje, dok farmaceutske tvrtke koriste biljke za izoliranje likova rade ogroman profit.
 

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,