Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak » ČUDNO ALI ISTINITO: Masonska Simbolika svugdje oko nas – 1.dio

ČUDNO ALI ISTINITO: Masonska Simbolika svugdje oko nas – 1.dio

dolar prednja stranadolar zadnja stranaNa poleđini američkog jedan dolara je Veliki pečat Sjedinjenih Američkih Država koja je osnovana od strane Kongresa u lipnju, 1782. Za neke pečat može izgledati kao da je dizajniran da predstavlja rođenje novog društvenog poretka od 13 kolonijalnih država. Može se činiti da prikazuje naciju kršćana i karakteristike slobode, snage i mira. Ali to znači mnogo više od značenja koja su ne samo tajna, već su i zlokobne i anti-kršćanske.

Na prednjoj strani Pečata ima dvije latinske fraze koje su kružno postavljene:
“Annuit Coeptis” (13 slova), što znači “Najavljujući početak ili dolazak”, a na donjem svitku, “Novus Ordo Seclorum” u prijevodu “Novi svjetovni red” ili “novi svjetski poredak”.

Novi svjetski poredak je izraz koji se koristi od strane slobodnog zidarstva od dana kad je živio dr. Adam Weishaupt  koji je označio dolazak svjetske vlade. Weishaupt je rekao: “Potrebno je uspostaviti univerzalni režim u cijelom svijetu”. Predsjednik Bush stariji je također najavio Novi Svjetski Poredak i David Rockefeller koji je rekao:

“Mi smo na pragu globalne transformacije. Sve što trebamo je jedna prava velika kriza i narodi će prihvatiti Novi svjetski poredak “.

Također, donji polukružni natpis se zatvara sa dva zmijska jezika na svojim krajevima, koji su od lažne zmije koja govori podmukle laži.

Riječ “Mason” se nalazi na crtežu na rubovima heksagrama.

U središtu je piramida sa odvojeni trokutastim vršnim kamenom koji sadrži OKO koje zrači svjetlost na kružnom način.

Ovo “oko” se zove “Treće oko” vidovitosti u hinduizmu, oko Ozirisa, oko Horusa, oko sunca boga Ra u Egiptu, ili Svevideće Oko u slobodnom zidarstvu. Također se odnosi kao oko providnosti, “oko koje nikada ne drijema niti spava”, koji podsjeća na “Gestapo” ili “Big Brother” sustav stalnog nadzora.

Sve videće oko je omiljena simbolika Iluminata. Za njih to jednostavno predstavlja oko Sotone koje vidi sve, a obično je na vrhu piramide, simbol za sustav zapovijedanja odozgora-nadolje i nadzora u odjeljcima ili skupinama.

Vršni kamen koji se nije spustilo na piramidu pokazuje nepotpunu strukturu. Tek kada se Novi svjetski poredak osnuje iznad svih naroda i ustoliči se jedan svjetski lider, plan biti potpun.

Postoji 13 koraka u piramidi. Broj trinaest ne samo da ima loš prizvuk koliko lošu sreću, ona također ima vrlo visoku važnost u okultnom predstavljajući 13 krvnih loza sotonističkih familija. Trinaest je bio mističan broj kod Egipćana i Babilonaca, a također i kod Masona.

Devet rimskih brojeva, MDCCLXXVI, koje se pojavljuju na temeljima piramide i prevedno znače 1776. godina neovisnosti, stoga  i osnivanje Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, još jedan važan događaj se dogodio te godine, osnivanje Iluminata (prosvijetljenih).

Pitagorejci, su vjerovali da je izvor svih istina bio skriven u geometrijskoj simbolici, posebice u trokutu kao najsvetijem od svih simbola, koji se smatrao ključem za otključavanje sve skrivene mudrosti.
Stavljanje tih vrijednosti u važnosti njihovih pozicija, prvi rimski broj svake skupine je stavljen kao vršni kamen, a ostatak se nalazi na dnu svake piramide, …

… daje trojstvo od 3 simbola: M DC, C LX & X VI od kojih je svaki u uzlaznom slijedu za 1600, 160 i 16 u arapskim brojevima. Inicijali ovog nečastivog trojstva su top brojke MCX koji se dodaje do 1110, dok skriven kao ostatak je osnovni broj DCLXVI, ili 666. U sustavu babilonskog seksagesimal sistema (baza 60) 1110 (x 0,6) također taj broj postaje 666. Dakle, 1776 ima skriven  broj 666 u sebi u babilonskim i rimskim brojevnim sustavima. 1776 također sadrži 888, broj Krista, više istaknut, kao 888 x 2 = 1776. Anti-Krist je poznat po tome da skriva svoj ​​pravi identitet, tvrdeći da je Krist.

Stražnja strana pečata ima samo jednu latinsku frazu od 13 slova : “E Pluribus Unum” ili “Jedan od mnogih”, koji je temelj plana Novog Svjetskog Poretka da ujedini svjetske vlade, religije i novčane sustave u jedan.

U središtu pažnje je orao. Orao je simbol drevnih, poganskih oblika božanstva. Na primjer, asirsko, rimsko i njemačko nacističko carstvo su koristili orla.

13 zvijezda iznad glave orla su raspoređene u obliku heksagrama ili Davidove zvijezde koja je također poznata kao mogen Davida, najzlobniji od svih okultnih simbola koji se koriste za pozivanje sotone. Svaki pojedina mala zvijezda je petokraka, a poznat je kao Solomonov pečat koji se koristi u iniciranju vještica i  čudovšita (Warlocks) kao sredstvo zaštite.

Orao ima 32 pera na jednom krilu, a 33 pera na drugom. Najviši stupanj ili razina masonstva je 32. stupanj Škotskog obreda u i 33. stupanj u Yorkškog obreda.
9 repnih pera orla predstavlja devet bića najintimnijeg kruga prosvjetljenja u tzv. Velikom Bijelom Bratstvu ili Iluminatima.

13 strelica na desnoj kandži su simboli rata i vojne moći. Maslinova grančica sa svojih 13 listova i 13 maslina je simbol mira i plodova mira.

U 6 okomith traka se sastoje od 3 tamne linije i svaka se sastoji od 7 bijelih prostora na donjem dijelu štita koje simboliziraju sljedeće: griješnog čovjeka (6), u tamnom trojstvu (3 tamne linije), u suprotnosti s pečatom Boga ili sedam Kristovih crkvi (7 bijelih mjesta). Također 6 pruga + 7 pruga = 13 pruga ukupno.

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,