Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Sve što trebate znati: Ekonomski kolaps za početnike *Mikro Dokumentarac*

Sve što trebate znati: Ekonomski kolaps za početnike *Mikro Dokumentarac*

financijska kriza banke krediti karticeOvaj najnoviji mikro-dokumentarac iz budućih kretanja novca, prenosi osnivač i glavni strateg Daniel Ameduri, ističe neizbježan kolaps u svjetskim financijskim i ekonomskim sustavima.

Uzimajući u obzir ključne točke kao što su demografija, potrošačka potrošnja, trend nezaposlenosti, javni dug, monetarna politika, i raširena manipulacija, zastrašujući scenarijo kraja koji se počinje rađati.

Uz neobuzdane prijevare tijekom financijskog sustava i namještanja cijena neviđenih razmjera u globalnim dionicama, robama, kamatnim stopama, poslovnima zajmovima, hipotekama i osobnim zajmovima, samo je pitanje vremena – možda jedna do četiri godine prema Ameduri – prije svih tih makinacija kojima se bavi vlada, središnja banka i njihove financijske industrije će probati stabilizirati sustav, ali radi upravo suprotno. Panika u 1929. godini će biti šetnja u parku u odnosu na vanjski urnebes kojim ćemo svjedočiti kao i cijeli način života kojim smo došli do spoznaje tijekom posljednja tri desetljeća kada se sustav doslovno raspadao pred našim očima.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

Vrlo je vjerojatno da će se cijeli financijski sustav  srušiti od jedne do četiri godine. Vrlo je vjerojatno da je teorija deflacionista u pravu i biti će kolaps … Oni zabrinuti u sveti valutne krize i hiperinflacije, vjerojatno će svoja uvjerenja potresti do srži u vrlo bliskoj budućnosti.

Mi ne vjerujemo da će situacija skliznuti izvan kontrole hiperinflacijskog scenarija. Umjesto toga, bit će deflatorni kolaps nakon valutne krize. Međutim, to će biti kriza svijetskih valuta. Nećete biti sigurni čak i ako ste puno uložili u euro ili u pacifičkim valutama.

Uskoro će se tržište dionica srušiti, a volumen će biti anemičan, a cijeli rally i pumpanje dionica koje upravo gledamo nije ništa više od pumpanja FED-a uz pomoć tiskanja novca … ne postoji razlog za povećanje broja radnih mjesta i razlog za kontinuirani dionički bull market …. Igra je gotova! Eksperiment 401(k) koji je započeo u 1980-ih neće uspjeti kako će portfelji kolabirati i svatko tko drži svoja sredstva (dionice) shvaća da su svi kupci u posljednja tri desetljeća sada prodavači.

Kada naraste tlak prodaje, dionice će se srušiti. A kad se to dogodi, tako da će pasti i zlato i srebro. Potreba za likvidnošću i prodajom dionica će stvoriti potražnju za dolarima kakva se na svijetu nikada nije vidjela …


Između osnove američkog gospodarstva koja se nalazi u kaosu i printanje središnje banke, percepciju i povjerenje u američki dolar će prisiliti trčanje prema alternativnim valutama.

Zaboravite na deficit od jednog bilijuna dolara. Uskoro ćemo vidjeti dva do tri bilijuna dolara deficita. I, kako nacionalni dug nam visi nad glavama od prošlosti, dvadeset, dvadeset pet, trideset bilijuna dolara … ovaj tip paraboličnog poteza će osloboditi valutnu krize o kojoj su nas hiperinflacionisti upozoravali.

Pazite dobro na znakove koji će se pojavljivati, zato jer će se oni pojaviti uskoro. U stvari, oni se već videti na globalnom ekonomskom rastu i potrošnji koji se stali. Kad jednom investitori po čitavom svijetu shvate da je tržišni rally (brzi rast)  koji se dešavao zadnje tri godine, ništa drugo nego laž koja je bazirana na fantazijama i lažnim statistikama, pobjeći će negdje drugdje u sigurnost. Ovo će stvoriti veliki pritisak na globalni financijski sustav u cjelini, kako će bilioni dolara izlaziti iz dionica i iz tradicionalnih investicijskih sredstava u sigurnost SAD dolara.

Percepcija sigurnosti u sredstvu kojeg je američka vlada bazirala na dugovima, će biti kratkog vijeka. Uskoro će samopouzdanje u američki dolar biti vrlo brzo zamijenjeno sa panikom u SAD-u koja neće biti u mogućnosti servisirati dug i susresti se sa socijalnim obvezama.

Povjerenje će se izgubiti…

Tada će nastati pakao, i predviđamo da će se desiti onaj scenario koji je totalno nepredvidiv, kako se naša trenutna paradigma trošenja i konzumiranja krene raspadati, a nju će zamjeniti štrajkovi, nasilje, gladovanje izljev krvi i usmjeravanje vojske SAD-a  prema gradovima diljem zemlje.
 
 
(shtfplan.com,youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=10116"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,