Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Nema globalnog zatopljenja, to je pretjerivanje zbog financijskih interesa

Nema globalnog zatopljenja, to je pretjerivanje zbog financijskih interesa

globalno zatopljavanje zavjera“TEORIJA o globalnom zatopljenju ne stoji. To je pojednostavljena slika stvari u kojoj su u obzir uzeti samo neki faktori”, tvrdi Vladimir Paar.

Iako većina svjetske znanstvene zajednice tvrdi da su temperaturni ekstremi kakvi i ovo ljeto pogađaju SAD i Europu samo još jedan u nizu dokaza da se na Zemlji događaju opasne klimatske promjene, hrvatski akademik je neumoljiv.

“Zadnjih 14 godina srednja temperatura na Zemlji polako pada. Prije toga 20 godina je temperatura rasla. Da je teorija o globalnom zagrijavanju točna, temperatura bi rasla čitavo vrijeme. Sve ovo vrijeme koncentracija ugljičnog dioksida raste pa bi prema teoriji globalnog zatopljenja i temperatura trebala rasti. No, ona pada”, kaže Paar.

“NASA predviđa zahladnjenje”

Paar očekuje da bi i ove godine mogao biti zabilježen pad temperature. Podsjeća da smo početkom godine imali razdoblje izraziti zahladnjenja. Očekuje da će prosječne temperature na Zemlji padati i narednih godina.

“Američka NASA predviđa dodatno zahlađenje u narednih par godina, zbog promjena fizikalnih procesa na Suncu. Danas imamo svemirske opservatorije, koji mjere mnoge podatke o zračenju u svemiru kojih ranije nije bilo. Sada vidimo stvari koje prije nisu bile poznate i koje u ranijim proračunima klime nisu uzimane u obzir”, kaže Paar.

“Pretjeruje se zbog financijskih i geopolitičkih interesa”

Pitali smo Paara nisu li upravo sve ekstremnije zimske i ljetne temperature dokaz da je ravnoteža narušena.

“Malo ledeno doba, kojeg najavljuje NASA, karakterizirano je fluktuacijama. Umjesto da se temperatura ponaša stalno, ona fluktuira: poraste malo iznad prosjeka, pa padne malo ispod prosjeka. Ali u cjelini, srednja temperatura blago pada. Deterministički kaos karakteriziran je takvim skokovima”, kaže Paar.


“Na kraju krajeva, tu su uključeni i veliki financijski i geopolitički interesi, tako da se tu rado pretjeruje”, smatra Paar.

DHMZ: Paarov stav je znanstveno neutemeljen

Na izjave koje je Indexu dao Vladimir Paar, reagirao je Državni hidrometeorološki zavod. Njihovo reagiranje donosimo u cijelosti:

“Moramo reagirati na ponovno ponavljanje mišljenja akademika Paara oko klimatskih promjena. Njegov paušalan stav da nema klimatskog zagrijavanja je znanstveno potpuno neutemeljen. S kojom to znanstvenom referencom akademik Paar to potkrepljuje i što je on osobno na tom polju publicirao? Postoje neizvjesnosti budućeg razvoja klime, no o tome znanstvenici i te kako vode računa i s oprezom plasiraju informacije o klimatskim promjenama. Upućujemo vas na tekst “Klima i klimatske promjene” na www.meteo.hr, službenim stranicama DHMZ-a”.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(index.hr/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9714"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,