Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Nema globalnog zatopljenja, to je pretjerivanje zbog financijskih interesa

Nema globalnog zatopljenja, to je pretjerivanje zbog financijskih interesa

globalno zatopljavanje zavjera“TEORIJA o globalnom zatopljenju ne stoji. To je pojednostavljena slika stvari u kojoj su u obzir uzeti samo neki faktori”, tvrdi Vladimir Paar.

Iako ve─çina svjetske znanstvene zajednice tvrdi da su temperaturni ekstremi kakvi i ovo ljeto poga─Ĺaju SAD i Europu samo jo┼í jedan u nizu dokaza da se na Zemlji doga─Ĺaju opasne klimatske promjene, hrvatski akademik je neumoljiv.

“Zadnjih 14 godina srednja temperatura na Zemlji polako pada. Prije toga 20 godina je temperatura rasla. Da je teorija o globalnom zagrijavanju to─Źna, temperatura bi rasla ─Źitavo vrijeme. Sve ovo vrijeme koncentracija uglji─Źnog dioksida raste pa bi prema teoriji globalnog zatopljenja i temperatura trebala rasti. No, ona pada”, ka┼że Paar.

“NASA predvi─Ĺa zahladnjenje”

Paar o─Źekuje da bi i ove godine mogao biti zabilje┼żen pad temperature. Podsje─ça da smo po─Źetkom godine imali razdoblje izraziti zahladnjenja. O─Źekuje da ─çe prosje─Źne temperature na Zemlji padati i narednih godina.

“Ameri─Źka NASA predvi─Ĺa dodatno zahla─Ĺenje u narednih par godina, zbog promjena fizikalnih procesa na Suncu. Danas imamo svemirske opservatorije, koji mjere mnoge podatke o zra─Źenju u svemiru kojih ranije nije bilo. Sada vidimo stvari koje prije nisu bile poznate i koje u ranijim prora─Źunima klime nisu uzimane u obzir”, ka┼że Paar.

“Pretjeruje se zbog financijskih i geopoliti─Źkih interesa”

Pitali smo Paara nisu li upravo sve ekstremnije zimske i ljetne temperature dokaz da je ravnote┼ża naru┼íena.

“Malo ledeno doba, kojeg najavljuje NASA, karakterizirano je fluktuacijama. Umjesto da se temperatura pona┼ía stalno, ona fluktuira: poraste malo iznad prosjeka, pa padne malo ispod prosjeka. Ali u cjelini, srednja temperatura blago pada. Deterministi─Źki kaos karakteriziran je takvim skokovima”, ka┼że Paar.

“Na kraju krajeva, tu su uklju─Źeni i veliki financijski i geopoliti─Źki interesi, tako da se tu rado pretjeruje”, smatra Paar.

DHMZ: Paarov stav je znanstveno neutemeljen

Na izjave koje je Indexu dao Vladimir Paar, reagirao je Dr┼żavni hidrometeorolo┼íki zavod. Njihovo reagiranje donosimo u cijelosti:

“Moramo reagirati na ponovno ponavljanje mi┼íljenja akademika Paara oko klimatskih promjena. Njegov pau┼íalan stav da nema klimatskog zagrijavanja je znanstveno potpuno neutemeljen. S kojom to znanstvenom referencom akademik Paar to potkrepljuje i ┼íto je on osobno na tom polju publicirao? Postoje neizvjesnosti budu─çeg razvoja klime, no o tome znanstvenici i te kako vode ra─Źuna i s oprezom plasiraju informacije o klimatskim promjenama. Upu─çujemo vas na tekst “Klima i klimatske promjene” na www.meteo.hr, slu┼żbenim stranicama DHMZ-a”.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(index.hr/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9714"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,