Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Bankarski sustav, GLOBALNA KRIZA, NOVAC, VIJESTI IZ SVIJETA » U SLUČAJU PROPASTI: Američke žive banke pišu oporuke

U SLUČAJU PROPASTI: Američke žive banke pišu oporuke

Too-big-to-FailPet najvećih banaka u Sjedinjenim Američkim Državama: JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs i Morgan Stanley, privode kraju sastavljanje planova u slučaju prestanka poslovanja, na što ih je obvezala država.

To bi ih moglo navesti i da pojednostave svoje složeno poslovanje.

Ti planovi, poznati kao ‘oporuke za života’, moraju biti dostavljeni američkim regulatornim tijelima do 1. srpnja, propisuje Dodd-Frankov zakon o financijskoj reformi.

Cilj je zakona onemogućiti praksu državne pomoći bankama koje su prevelike da bi se dopustilo da bankrotiraju (too-big-to-fail).

Oporuke mogu sadržavati do 4000 stranica, a kako zakon dopušta regulatornim tijelima da idu toliko daleko da bankama narede prodaju podružnica ako ne budu mogle isplanirati kontrolirani bankrot, čak i najzdravije banke primorane su početi višegodišnji proces raspetljavanja složenih globalnih operacija, tvrde konzultanti iz bankarskog sektora.

Ostala svjetska gospodarstva također velikim bankama postavljaju slične zahtjeve za planove u slučaju bankrota.
 
izvor: http://articles.economictimes.indiatimes.com
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9714"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Bankarski sustav, GLOBALNA KRIZA, NOVAC, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,