Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA » ACTA je PROŠLO SVRŠENO VRIJEME nakon glasovanja Europskog Parlamenta

ACTA je PROŠLO SVRŠENO VRIJEME nakon glasovanja Europskog Parlamenta

ACTA mrtvaDanas u 12:56, Europski parlament je odlučio hoće li ACTA će u konačnici biti odbijena ili će se neizvjesnost nastaviti.

U neizvjesnosti 478 PROTIV i 39 glasova ZA, Parlament je odlučio odbiti ACTA-u jednom za sve. To znači da je varljivi ugovor sada mrtav na globalnoj razini.

Ovo je dan slavlja. Ovo je dan kada građani Europe i svijeta pobijedili neizabrane birokrate koji su vođeni i lobirani od strane najbogatijih korporacija na planetu. Bojno polje nije bio neki ured, ali predstavnici naroda – Europski parlament – koji je odlučio lijepo na kraju raditi svoj posao, i predstavljati narod protiv posebnih interesa.

Put do današnje pobjede bio mračan, tvrd, ali bez sredstva.

acta parlament glasovanjePrije šest mjeseci, situacija je izgledala vrlo mračna.  Bilo je sve sigurno je će ACTA proći nezapaženo u tišini. Sile se bore za prava građana na Europskom sudu pravde, kako bi se testirati svoje zakonitosti i kupili malo vremena. Tada se nešto dogodilo.

Neman po imenu SOPA se pojavila u Sjedinjenim Državama.  Tisuće web stranica je otišlo u mrak 18. siječnja, ostavljajući Kongres zaprepaštenim zbog posebnih interesa.

Nažalost, oni ne razumiju internet. I postoji jedna ključna stvar upravo tu: internet ne zaboravlja.

Svi u Europskom parlamentu su zauzeli drugačiji stav, hvaleći sve aktiviste diljem Europe.

Danas slavimo posao koji se iznimno dobro učinio.

Danas, 4. srpnja, Europa slavi dan neovisnosti od američkih posebnih interesa.

Danas smo se zauzimamo za većinu naših osnovnih prava protiv korporativnih divova, i pobijedili smo.

Čestitamo svima, a zahvaljujući svima, braći i sestarama na barikadama širom svijeta koji su napravili što se ovo dogodilo.
 

 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9681"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , ,