Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA » Pobjeda interneta: pretres kuce i zapljena imovine MEGAUPLOAD Kim Dotcoma bili su protuzakoniti

Pobjeda interneta: pretres kuce i zapljena imovine MEGAUPLOAD Kim Dotcoma bili su protuzakoniti

Kim-Schmitz-megaupload-zatvorSud na Novom Zelandu je presudio da je policijski pretres ku─çe osniva─Źa Megauploada, Kim Dotcoma, bio protuzakonit, kao i zapljena njegovih kompjuterskih hard driveova koje je FBI kasnije kopirao i odnio u SAD.

Ve─ç se i prije govorilo kako je novozelandska policija prilikom akcije na Dotcomovu imanju napravila proceduralnu pogre┼íku, a sada je to potvrdio i sud. Zaklju─Źeno je kako je nalog za pretres ku─çe bio preop─çenit za tako detaljan pretres i zapljenu imovine, jer u njemu nisu navedeni prekr┼íaji za koje se sumnji─Źi Kim Dotcom. “U pitanju su bili op─çi nalozi te su oni, kao takvi, bezvrijedni”, objasnila je sutkinja Helen Winkelmann.

Presuda objavljena u ─Źetvrtak od strane sutkinje Helen Winkelmann tvrdi su dokazi u svezi pretresa bili previ┼íe nejasni i skromni, i u svezi opsega pretra┼żivanja i predmeta koji su bili oduzeti od strane policije.

“Nije bilo odobrenja za uklanjanje,” rekao je Davison, prozivaju─çii FBI akciju kao “prekora─Źenje autoriteta”.

Osim toga, sutkinja je zaklju─Źila i kako su informacije koje je FBI skinuo s Dotcomovih kompjutera tako─Ĺer uzete nezakonito, jer on nikad nije dao svoj pristanak za to. Stoga je nezavisnom pravnom stru─Źnjaku povjeren zadatak da pregleda zaplijenjeni materijal i procjeni koji se podaci relevantni za istragu, a koji nisu. Podaci koji se ocijene relevantnima bit ─çe predani ameri─Źkim vlastima, a ostali koji su uzeti protuzakonito bit ─çe vra─çeni Kim Dotcomu.

Dotcomov odvjetnik tvrdi kako je na originalnom nalogu stajalo da se kompjuteri i podaci moraju prevesti u SAD, ┼íto zna─Źi da je FBI u tom slu─Źaju prekora─Źio svoje ovlasti.

Milijuna┼í ro─Ĺen u Njema─Źkoj je bio optu┼żen za kr┼íenje autorskih prava i povezniah prijevara. On je optu┼żen za ilegalni upload milijune pjesama na svom file-sharing sistemu Megaupload. Dok tu┼żitelji progone “mega zavjeru”,┬á Dotcom Kim opovrgava optu┼żbe i ka┼że da njegova web stranica pravna i iznad odbora.
 

 
izvor: www.rt.com, index.hr
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9630"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , ,