Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » Rafael Correa – Razgovor s predsjednikom Ekvadora. Svaka sličnost sa EU je slučajna !

Rafael Correa – Razgovor s predsjednikom Ekvadora. Svaka sličnost sa EU je slučajna !

Rafael Correa-gitaraRafael Correa (49) je predsjednik Ekvadora i jedan od najistaknutijih novih ljevičarskih vođa Latinske Amerike. Ajmo čuti zašto.

Correa je gostovao u najnovijoj epizodi show-a Juliana Assangea na tv postaji Russia Today – “The World Tommorow”. U razgovoru se dotaknuo mnogih važnih tema, od najveće važnosti je možda njegova opsežna i konstruktivna kritika medija. Correa ističe kako je krajnje vrijeme da se raskrinka uloga masovnih medija i njihovih novinara koji su prije svega samo agenti za interese krupnog kapitala i bankarskih elita.

Correa odlučno kritizira i kapitalistički sustav u cjelini, tvrdi kako je isti stoljećima dominirao Latinskom Amerikom, a njenim je narodima donio samo jad, bijedu i siromaštvo. Correa tvrdi kako je došao trenutak da se taj sustav promjeni i svrgne uz pomoć samog naroda. Njegova možda i najupečatljivija izjava u cijelom razgovoru je “došlo je vrijeme da narod upravlja tržištem, a ne tržište narodom” kojom jasno opisuje svoja politička stajališta.

Correa je realistični državnik, u potpunosti shvaća da nikakve promjene, čak ni skromnih magnituda, nisu moguće dok se Južna Amerika ne otarasi utjecaja SAD-a. Nacionalni suverenitet je predispozicija za uvođenje ekonomskih i socijalnih promjena. Kao osoba koja ima doktorat iz ekonomije, svjestan je svih događanja koja potresaju Europu. U razgovoru jasno navodi da je krupni kapital glavni krivac za stanje u svijetu, no također je i svjestan činjenice koji segment kapitala drži apsolutno najveću vlast – financijski kapital.

Iz razgovora se jasno daje zaključiti kako se radi o osobi koja nema nikakvih iluzija – Correa shvaća da državnička moć ne znači ništa bez potpore naroda, kao i činjenicu da su sve promjene podložne reviziji ukoliko iste nisu duboko instalirane u samom društvu. No, unatoč dobrom osjećaju za stvarnost, također je svjestan da se nešto grandiozno upravo događa na širem prostoru Latinske Amerike – u nekoliko navrata navodi kako su narodi Latinske Amerike “stoljećima” patili pod nepravednim sustavom i sada se stvara snažna kolektivna želja za odbacivanjem istoga.

Svjestan je kako je Latinska Amerika već toliko ojačala da može bez previše problema izbaciti američkog veleposlanika iz zemlje. Otpor lokalnih elita je velik, baš kao iu drugim državama gdje su na vlast demokratskim putem došli ljevičari, kao što je npr. Otpor lokalnih elita je velik, baš kao iu drugim državama gdje su na vlast demokratskim putem došli ljevičari, kao što je npr.. Venecuela, no, potpora naroda je snažna i za očekivati je kako će promjene koje se događaju diljem Latinske Amerike, kako navodi i sam Correa, tek dobiti onaj najsnažniji zamah. Venezuela, no, potpora naroda je snažna i za očekivati ​​je kako će promjene koje se događaju diljem Latinske Amerike, kako navodi i sam Correa, tek dobiti onaj najsnažniji zamah.


 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9517"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,