Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Globalno zagrijavanje je la┼ż! Pomicanja Zemljine osi izazivaju ledena doba

Globalno zagrijavanje je la┼ż! Pomicanja Zemljine osi izazivaju ledena doba

globalno zagrijavanjeGeolog s Harvarda Peter Huybers uspio je dokazati ideju da mala pomicanja Zemljine osi mogu izazvati ledena doba. Ta je ideja stara je ve─ç sto godina, a lansirao ju je srpski geofizi─Źar Milutin Milankovi─ç.

Huybers je tezu uspio dokazati tako ┼íto je uz pomo─ç kompjuterskih modela testirao ovu i sve rivalske hipoteze – pri ─Źemu se pokazalo da je hipoteza o pomicanju Zemljine osi jedina koja zaista funkcionira, prenosi Blic.

Otkri─çe bi moglo imati velikih posljedica po ne┼íe razumijevanje klime na planeti, a moglo bi, kako autor smatra, biti klju─Źno i za “predvi─Ĺanje dugotrajnih promjena klime u budu─çnosti”.

U na─Źinu obrtanja Zemljine osi postoje dva ‘ciklusa’, od kojih jedan traje 10.000 godina, a drugi 40.000 godina, a kada se oni na odgovaraju─çi na─Źin poklope dolazi do glacijacije i deglacijacije, odnosno do nastanka i prestanka ledenih doba. Sada, kako Huybers tvrdi, “u najmanju ruku s pouzdano┼í─çu od 99% znamo da pomicanja Zemljine osi spadaju u faktore koji doprinose deglacijaciji” (topljenju ledenjaka i velikih ledenih povr┼íina, faza u kojoj se planet trenuta─Źno nalazi).

Ako se oba ciklusa poklope, led se povla─Źi velikom brzinom. Ako je to poklapanje prisutno, Sun─Źevo zra─Źenje koje sjeverna hemisfera tijekom ljeta prima pove─çava se za vi┼íe desetina vati po metru kvadratnom, a velike ledene mase na tim prostorima, ukoliko su prisutne , tope se i nestaju…

“Ovi statisti─Źki nalazi to─Źno se poklapaju s onim ┼íto je po─Źetkom vijeka predlo┼żio srpski znanstvenik Milutin Milankovi─ç”, kazao je Huybers, uz napomenu da pove─çanje koli─Źine CO2 u atmosferi, koje je svakako prisutno, ovaj proces mo┼że samo jo┼í vi┼íe ubrzati.
 
 

 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=7071"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: Illuminati, Masoni, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,