Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, Uncategorized » Komarci kao bio-oružje: Povijest testiranja unutar SAD

Komarci kao bio-oružje: Povijest testiranja unutar SAD

Uz pomoć nedavnog saopćenja britanske firme za biotehnologiju Oxitec, ta kompanija sprema puštanje tisuće genetski modificiranih komaraca u po južnoj Floridi u siječnju 2012, GM protivnici, aktivisti i različite druge grupe na Floridi, izdale su pozive o suspendiranju eksperimenta u najmanju ruku dok se daljnji testovi ne provedu

Ipak, na žalost, velika većina reakcija na puštanje GM komaraca je izostala u dubljem programu koji se provodi. Nedvojbeno, ružna povijest eksperimenata koji uključuju komarce, bolesti nošene komarcima i neinformirane i nesmotrene ljude koji su navelike previdjeli ove događaje.

Na primjer, puno članaka koji su čitani zadnjih par dana su se bavili nisu naglasili da će ovo biti prvi eksperiment u povijesti na američkom tlu. Ovo, iako nije slučaj, i uzmiajući u obzir povijst takvih testiranja u SAD -u koja su provedena pomoću komaraca – amerikanci bi trebali biti jako zabrinuti.

O ovakvim eksperimentima je već pisano detaljno, u člancima koji su bili naslovljeni “Virusi i GM insekti, riješenje uz pomoć letećeg cjepiva” , u kojima su kronološki navedeni eksperimenti koji su provedeni kroz nekoliko godina unutar SAD i van zemlje, i koji su uključivali komarce, bolesti prenošene komarcima, posebice Tropsku groznicu.

Tropske groznica je bolest prenošena komarcima, virnusna bolest koja je većini slučajeva nije postojala u Sjevernoj americi nekoliko zadnjih desetljeća. Tropska groznica moze se modificirati i razviti u puno opasniji oblik bolesti pod nazivom Tropska Hemoragična groznica. Simptomi Tropske groznice su visoka temperatura, glavobolja, bol iza očiju, bol u zglobovima, mišićima i kostima, svrbež i krvarenje iz desnih. Nije poznat posebni tretman za Tropsku bolest osim adekvatnog odmora i uzimanja puno vode.

Generalno govoreći, poseban tip komarca Aedes Aegyptiprenosi virus.  Javno obzanjena metoda koja iskorjenjuje Tropsku groznicu, su genetski modificirani komarci koji su “modificirani sa ekstra genom, ili pomoću ubačene bakterije, ili se njihov gen izmjenio, tako da njihovi potomci su sterilni i nesposobni prenositi bolest, te na kraju jednostavno umiru”.

Iako je firma Oxitec Limited bila razvojni centar koja je angažirana za većinu operacija vezanih za GM insekte, projekt ipak nije bio samo njihov. Zaklada Bill i Melinda Gates, World Health Organization (Svjetska Zdravstvena Organizacija – masoni, PEW Charitable Trusts, i vladine organizacije u SAD, Velikoj Britaniji, Maleziji i drugim zemljama su isto tako bile uključene u razvoj i promociju GM komaraca, zajedno sa Oxfordskim Univezitetom koji usko surađuje sa Oxitec Limited.


Uistinu, Zaklada Bill i Melinda Gates (vlasnik Microsofta)  je otišla tkao daleko da je Oxitecu dala nagradu od 20 miliona dolara konzorcijske stipendije s kojima će provoditi istraživanja vezana uz GM komarce.

Interesantna je informacija da su prema CIA dokumentima, prema Kongresnom komitetu 1975. godine, tri lokacije Key West, Panama City i Avon Park (srednja Florida) korišteni su za testiranje Tropske groznice.

Isto tako je Tropska groznica bila posebno zanimljiva vladi SAD, američkoj vojsci, CIA čak sredinom 20. stoljeća. Postoje mnogobrojni dokazi koji nam govore da je biokemijsko istraživanje u Fort Detrick bilo provedeno kao istraživanje u cilju dobivanja informacija za bio-oružje, i to čak 1942. godine. Opće je poznato da je u 1950 -tim godinama CIA provodila u Fort Detrick, studije u svezi Tropske groznice i ostalih egzotičnih bolesti kao bio-oružje.

Generalno, eksperimenti su u Avon Parku u Floridi bili koncentrirani na siromašnim građanima i građanima niskih primanja, sa većinom afroameričkog stanovništva koji su se nedavno doselili. U ovim eksperimentima bilo je oslobođeno 600.000 komaraca u Avon Park, i još 150.000 drugih insekata, u papirnatim vrečicama koje su bile specijalno dizajnirane da se otvore kad padnu na zemlju.

Kroz provedene intervjue lokalnih stanovnika (koji su bili testni subjekti) u Avon Parku, navedno je da je najmanje 6-7 osoba umrlo od posljedica eksperimenata. Prema navodima, jedan je stanovnik tog dijela izjavio..:”Nitko ne zna šta se dešavalo ovdje godinama, možda čak i 20 godina unatrag, ali gledajući unatrag sad znamo zašto se hrpa zdravih ljudi razboljevala jako brzo i umirala”
 
 
(preveo i uredio: mag.Alfred Bošković/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=6698"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,