Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, Uncategorized » Komarci kao bio-oru┼żje: Povijest testiranja unutar SAD

Komarci kao bio-oru┼żje: Povijest testiranja unutar SAD

Uz pomo─ç nedavnog saop─çenja britanske firme za biotehnologiju Oxitec, ta kompanija sprema pu┼ítanje tisu─çe genetski modificiranih komaraca u po ju┼żnoj Floridi u sije─Źnju 2012, GM protivnici, aktivisti i razli─Źite druge grupe na Floridi, izdale su pozive o suspendiranju eksperimenta u najmanju ruku dok se daljnji testovi ne provedu

Ipak, na ┼żalost, velika ve─çina reakcija na pu┼ítanje GM komaraca je izostala u dubljem programu koji se provodi. Nedvojbeno, ru┼żna povijest eksperimenata koji uklju─Źuju komarce, bolesti no┼íene komarcima i neinformirane i nesmotrene ljude koji su navelike previdjeli ove doga─Ĺaje.

Na primjer, puno ─Źlanaka koji su ─Źitani zadnjih par dana su se bavili nisu naglasili da ─çe ovo biti prvi eksperiment u povijesti na ameri─Źkom tlu. Ovo, iako nije slu─Źaj, i uzmiaju─çi u obzir povijst takvih testiranja u SAD -u koja su provedena pomo─çu komaraca – amerikanci bi trebali biti jako zabrinuti.

O ovakvim eksperimentima je ve─ç pisano detaljno, u ─Źlancima koji su bili naslovljeni “Virusi i GM insekti, rije┼íenje uz pomo─ç lete─çeg cjepiva” , u kojima su kronolo┼íki navedeni eksperimenti koji su provedeni kroz nekoliko godina unutar SAD i van zemlje, i koji su uklju─Źivali komarce, bolesti preno┼íene komarcima, posebice Tropsku groznicu.

Tropske groznica je bolest preno┼íena komarcima, virnusna bolest koja je ve─çini slu─Źajeva nije postojala u Sjevernoj americi nekoliko zadnjih desetlje─ça. Tropska groznica moze se modificirati i razviti u puno opasniji oblik bolesti pod nazivom Tropska Hemoragi─Źna groznica. Simptomi Tropske groznice su visoka temperatura, glavobolja, bol iza o─Źiju, bol u zglobovima, mi┼íi─çima i kostima, svrbe┼ż i krvarenje iz desnih. Nije poznat posebni tretman za Tropsku bolest osim adekvatnog odmora i uzimanja puno vode.

Generalno govore─çi, poseban tip komarca Aedes Aegyptiprenosi virus.┬á Javno obzanjena metoda koja iskorjenjuje Tropsku groznicu, su genetski modificirani komarci koji su “modificirani sa ekstra genom, ili pomo─çu uba─Źene bakterije, ili se njihov gen izmjenio, tako da njihovi potomci su sterilni i nesposobni prenositi bolest, te na kraju jednostavno umiru”.

Iako je firma Oxitec Limited bila razvojni centar koja je anga┼żirana za ve─çinu operacija vezanih za GM insekte, projekt ipak nije bio samo njihov. Zaklada Bill i Melinda Gates, World Health Organization (Svjetska Zdravstvena Organizacija – masoni, PEW Charitable Trusts, i vladine organizacije u SAD, Velikoj Britaniji, Maleziji i drugim zemljama su isto tako bile uklju─Źene u razvoj i promociju GM komaraca, zajedno sa Oxfordskim Univezitetom koji usko sura─Ĺuje sa Oxitec Limited.


Uistinu, Zaklada Bill i Melinda Gates (vlasnik Microsofta)┬á je oti┼íla tkao daleko da je Oxitecu dala nagradu od 20 miliona dolara konzorcijske stipendije s kojima ─çe provoditi istra┼żivanja vezana uz GM komarce.

Interesantna je informacija da su prema CIA dokumentima, prema Kongresnom komitetu 1975. godine, tri lokacije Key West, Panama City i Avon Park (srednja Florida) korišteni su za testiranje Tropske groznice.

Isto tako je Tropska groznica bila posebno zanimljiva vladi SAD, ameri─Źkoj vojsci, CIA ─Źak sredinom 20. stolje─ça. Postoje mnogobrojni dokazi koji nam govore da je biokemijsko istra┼żivanje u Fort Detrick bilo provedeno kao istra┼żivanje u cilju dobivanja informacija za bio-oru┼żje, i to ─Źak 1942. godine. Op─çe je poznato da je u 1950 -tim godinama CIA provodila u Fort Detrick, studije u svezi Tropske groznice i ostalih egzoti─Źnih bolesti kao bio-oru┼żje.

Generalno, eksperimenti su u Avon Parku u Floridi bili koncentrirani na siroma┼ínim gra─Ĺanima i gra─Ĺanima niskih primanja, sa ve─çinom afroameri─Źkog stanovni┼ítva koji su se nedavno doselili. U ovim eksperimentima bilo je oslobo─Ĺeno 600.000 komaraca u Avon Park, i jo┼í 150.000 drugih insekata, u papirnatim vre─Źicama koje su bile specijalno dizajnirane da se otvore kad padnu na zemlju.

Kroz provedene intervjue lokalnih stanovnika (koji su bili testni subjekti) u Avon Parku, navedno je da je najmanje 6-7 osoba umrlo od posljedica eksperimenata. Prema navodima, jedan je stanovnik tog dijela izjavio..:”Nitko ne zna ┼íta se de┼íavalo ovdje godinama, mo┼żda ─Źak i 20 godina unatrag, ali gledaju─çi unatrag sad znamo za┼íto se hrpa zdravih ljudi razboljevala jako brzo i umirala”
 
 
(preveo i uredio: mag.Alfred Bošković/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=6698"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,