Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, UPOZORENJE HRANA ! » Budućnost hrane ?!

Budućnost hrane ?!

budućnost hraneRevolucija hrane se događa danas u Americi. Ljudi sve više traže seoske tržnice, organsku prozvodnju i dobre restorane. U isto to vrijeme, našu dobavu hrane sve više nadgledaju multionacionalne kompanije.

Kroz zadnjih 10 godina, sa pojavama genetskog inženjeringa i masivnom ekspanzijom kompanija koje proizvode pesticide, kao što je Monsanto, kroz poslove sa sjemenom, osobna priroda naše hrane se radikalno promjenila sa potencijalno katastrofalnim efektima što se tiče sigurnosti hrane.

Patentirati život je danas dopušteno, genetički modificirani organizmi ( GMO ) se danas ne označavaju na hrani, istraživanja su provedena u svezi tog pitanja od strane Univerziteta koje posjeduju “poljoprivredni-karteli” koji su i osnovali te Univerzitete kao i glavne regulatorne Agencije kojima upravljaju rukovoditelji iz “tih ” kompanija.

U isto vrijeme, prosječni građanin ostaje blaženo nesvjesan da jede GMO hranu i potpomaže agresivnu “korporatizaciju” “njihovih” izvora hrane. U fascinatnim i dostupnim terminima, “Budućnost hrane” iluminira glavni krajnji problem koji utječe na sve nas -  na neke, futuristički, na neke  egzotično, manji dio nas uplašeno.

Ipak, “Budućnost hrane” je film koji daje nadu, koji ima svojstvo pronicljivosti sa puno intervjua sa zemljoradnicima, ratarskim i poslovnim ekspertima, te zakonodavcima. Film gleda budućnost u kojoj se informirani kupac  može pridružiti revoluciji koja zahtjeva prirodnu, zdravu hranu iz prirodnih izvora, koji na kraju osiguravaju integritet okoliša oko nas, bez GMO .

Filed under: Featured, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,