Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, UPOZORENJE HRANA ! » Budu─çnost hrane ?!

Budu─çnost hrane ?!

budu─çnost hraneRevolucija hrane se doga─Ĺa danas u Americi. Ljudi sve vi┼íe tra┼że seoske tr┼żnice, organsku prozvodnju i dobre restorane. U isto to vrijeme, na┼íu dobavu hrane sve vi┼íe nadgledaju multionacionalne kompanije.

Kroz zadnjih 10 godina, sa pojavama genetskog in┼żenjeringa i masivnom ekspanzijom kompanija koje proizvode pesticide, kao ┼íto je Monsanto, kroz poslove sa sjemenom, osobna priroda na┼íe hrane se radikalno promjenila sa potencijalno katastrofalnim efektima ┼íto se ti─Źe sigurnosti hrane.

Patentirati ┼żivot je danas dopu┼íteno, geneti─Źki modificirani organizmi ( GMO ) se danas ne ozna─Źavaju na hrani, istra┼żivanja su provedena u svezi tog pitanja od strane Univerziteta koje posjeduju “poljoprivredni-karteli” koji su i osnovali te Univerzitete kao i glavne regulatorne Agencije kojima upravljaju rukovoditelji iz “tih ” kompanija.

U isto vrijeme, prosje─Źni gra─Ĺanin ostaje bla┼żeno nesvjesan da jede GMO hranu i potpoma┼że agresivnu “korporatizaciju” “njihovih” izvora hrane. U fascinatnim i dostupnim terminima, “Budu─çnost hrane” iluminira glavni krajnji problem koji utje─Źe na sve nas -┬á na neke, futuristi─Źki, na neke┬á egzoti─Źno, manji dio nas upla┼íeno.

Ipak, “Budu─çnost hrane” je film koji daje nadu, koji ima svojstvo pronicljivosti sa puno intervjua sa zemljoradnicima, ratarskim i poslovnim ekspertima, te zakonodavcima. Film gleda budu─çnost u kojoj se informirani kupac┬á mo┼że pridru┼żiti revoluciji koja zahtjeva prirodnu, zdravu hranu iz prirodnih izvora, koji na kraju osiguravaju integritet okoli┼ía oko nas, bez GMO .

Filed under: Featured, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,