Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Organska DjeÄja Hrana puna “zdravih” kemijskih spojeva !

Organska DjeÄja Hrana puna “zdravih” kemijskih spojeva !

djeÄja hrana, NWO, zavjera, smrt, trovanje, FDA, kupanje bebeVrijeme je da bacimo svjetlo na stvari kojima je odavno “proÅ¡ao rok trajanja”, na ozbiljne stvari i izbjegavanje kemijskog izlaganja većine danaÅ¡nje djece. Kemijske tvari kao “Nutrienti” u “USDA Organskoj” DjeÄjoj Hrani i djeÄja prehrana

Uslijed Äinjenice da [highlight color="yellow"] samo 11% novoroÄ‘enÄadi roÄ‘enih u SAD-u se iskljuÄivo hrani majÄinim mlijekom prvih Å¡est mjeseci života [/highlight] , sigurnije je reći da većina novoroÄ‘enÄadi je danas izložena sastojcima koji se nalaze u djeÄjoj prehrani.

Uslijed Äinjenice da je djeÄja prehrana koriÅ¡tena uslijed prve godine života, i to je najkritiÄniji period ljudskog životnog ciklusa ( izvan embriogeneze ), upozorava nas da budemo sigurni da budemo sigurni da ono Äime hranimo djecu je stvarno hranjivo, i u najmanju ruku Å¡tetno za njih. ToÄno?

Å to se to zapravo stavlja u djeÄje formule koje se smatraju da su najbliže majÄinom mlijeku?

Uzet ćemo najblaži pristup, i ozbjeći oÄite manje kvalitetne masovne tržiÅ¡ne djeÄja formule, koje koriste GMO produkte i visoko fruktozni kukuruzni sirup, i uzeti najkvalitetnijeg proizvoÄ‘aÄa sa nekoliko oÄitih crvenih zastavica. Umjesto toga, pogledat ćemo takozvani “organski” (prirodni) proizvod, kao Å¡to je Earth’s Best Organic Infant Formula (Zemljina Najbolja Organska DjeÄja Prehrana), pod pretpostavkom da je u tome “Prirodno”, “Organsko”, kao Å¡to etiketa ponosno pokazuje: “Proizvedeno bez koriÅ¡tenja potencijalno Å¡tetnih pesticida”. Da li ste ovo shvatili? “Potencijalno Å¡tetnih pesticida”, zato jer znate da neki pesticidi nisu Å¡tetni za djecu, jel tako? Ova Äudna kvalifikacija će biti razjaÅ¡njena u momentu.

organska hranaorganska hrana

Pa, krenimo u inspekciju sa “Mineralnim” sastojcima.

  • Kalcij Klorid — Sol neorganskog kalcija i klora. Klasificirana kao “Iritantna” od strane Direktive Opasnih Supstanci (eng. DSD, jedne od glavnih zakonskih kemijskih sigurnosti u Europskoj Uniji )(EU), koja se joÅ¡ zove EU Index [pdf svojstva]
  • Kalcij Hidroksid — isto tako poznat pod imenom “gaÅ¡eno vapno”, je klasificirano kao “Korozivno” i “Iritantno” od strane EU Index-a, i koriÅ¡teno je u vodi i kanalizacijikim tretmanima kao “koagulator” ili kao aditiv za proÄišćavanje [pdf svojstva]
  • Bakreni Sulfat — klasificiran kao “Å tetan”, “Iritantan” i “Opasan” za okoliÅ¡ od strane EU Index-a.  KoriÅ¡ten je kao herbicid, fungicid i pesticid. [pdf svojstva]

Dobro, tu smo tek na trećem mineralnom sastojku u “Zemljinoj Najboljoj Organskoj DjeÄjoj Formuli” i naÅ¡li smo već da taj proizvod sadržava sastojak – Bakreni Sufat – koji je direktno u kontradikciji sa imenom proizvoda i onim Å¡to kaže etiketa. To je istina, ako pretpostavimo, da su uran i cijanid kemijski elementi “prirodno” naÄ‘eni u Zemlji. Isto tako je OK da nazovemo Kalcij Klorid, Kalcij Hidroksid i Bakreni Sulfat “prirodnim”, “Zemljanim” sastojcima, isto tako.

Na žalost, ionako, spomenuti Bakreni Sulfat se općenito koristi kao pesticid/herbicid, bilo bi neistina da kažemo da je proizvod “Proizveden BEZ koriÅ¡tenja Potencijalno Å tetnih Pesticida”.

Ovo je iz perspektive zagovaranje konzumentovog pravilnog oznaÄavanja etiketa, da se ovdje totalno pogreÅ¡no navode sastojci. Postoji Äitav Älanak naslovljen “ZaÅ¡to se pesticidi upotrebljavaju kao dodaci u prehrana-ma djeÄje prehrane?” na temi o Bakrenom Sulfatu i formuli, ako želite malo dublju analizu ove teme.

Nastavimo, i pogledajmo Å¡ta produkt joÅ¡ to ima proizvod na etiketi za nas…

  • Željezo Sulfat: proizveden kao nusprodukt željeza: “U finiÅ¡iranju, željezna ploÄa ili letva se provodi kroz kupke sumporne kiseline. Proces daje velike koliÄine željezo(II) sulfata kao nusprodukte.” Klasifidiran je od strane EU Index-a kao “Å tetan” i “Iritantan” [pdf svojstva]
  • Mangan Sulfat: Klasificiran od strane EU Index-a kao “Å tetan” i “Opasan za okoliÅ¡” [pdf svojstva]
  • Kalij Bikarbonat: Poznat po tome da ima potencijalne toksiÄne efekte na biljke, ali je u biti prihvaćen kao siguran (GRAS eng. prev. Generalno prepoznato kao SIgurno) ljudsku konzumaciju, od strane FDA (prev. Administracija za hranu i lijekove) koja je inaÄe jedna od najpoznatijih svjetskih administracija koje odobrava trovanje i ubijanje ljudi legalizirajući supstance koje su opasne za ljudsko zdravlje.
  • Kalij Klorid: UobiÄajno se upotrebljava kao umjetno gnojivo. Koristi se u medicini za smrtonosne injekcije, proizvodnju hrane, i kao zamjena za kuhinjsku sol. Ima potencijala za gastrointestinalne probleme, ukljućujući uzrokovanje Äira na želucu, kad se uzima kao dodatak prehrani.
  • Kalij Hidroksid: Opće poznat kao “kaustiÄna soda”, i ona je jaka lužina, korozivna u prirodi. Klasificirana je od strane EU Index-a kao “Korozivna” i “Å tetna”  [pdf svojstva].


Da li ste već shvatili bit? Vidite li ovdje neÅ¡to zemljano, organsko, viÅ¡e nego u tehniÄkom smislu rijeÄi kao ekstrahirano iz zemlje? Å ta mislite o “Organskom”? Da li ovi “Korizivni”, “Iritantni” i “Å tetni” dodaci zvuÄe kao neÅ¡to Äime bi željeli hraniti vaÅ¡e djete? Postaje sve gore. Ako preskoÄimo sve i doÄ‘emo na Natrij Selenit ( Na2SeO3), nalazimo da je “Veoma toksiÄan” i “Opasan za okoliÅ¡” prema EU Index-u.

U stvari PDF svojstva za Natrij Selenit, imaju ista svojstva kao i Natrij Cijanid  na samo 7mg/kg kod Å¡takora. Na ovoj razini toksiÄnosti, ako uzmemo da samo 47.5 miligrama, može ubiti djete mase od 7,5 kilograma. Za viÅ¡e detalja o tome kako je toksiÄan Natrij Selenit i Selenat, proÄitajte Älanak o njegovoj toksiÄnosti OVDJE. Utemeljena je Äinjenica u povijesti da je ameriÄka FDA odobrila Selen u obliku selenita i selenata u ranijim 1970. godinama, za hranjenje životinja, a i malo kasnije za ljudsku hranu i konzumiranje, prije nego li je njegova toskiÄnost potpuno razotkrivena. Ovdje navodimo diskusiju:

Na žalost, nije previÅ¡e poznato da je selen metionin u ranijim 1970. godinama, kada su regulatorne agencije odluÄile da se sastojci i spojevi od selena koriste za prehranu životinja. Odobrenje iz 1974. godine je odobrilo Natrij selenit i Natrij selenat kao dodatak prehrani, i stvorilo je situaciju nezadovoljstva. Prvo, odobrenje nam govori ovdje da su ove anorganske soli selena i nutricionistiÄke forme selena koje nisu prehrambene. Drugo, odobrenje je odvuklo pažnju od selen metionina, koji se uskoro prepoznao kao superioran prema anorganskim solima selena. DoduÅ¡e, tog trenutka je poduzeta regulatorna akcija, na taj naÄin da su soli selena bile dostupne ali su bile zabranjene za životinjsku prehranu.

Isto tako je poznato da se Natrij selenit i selenat ne smije viÅ¡e upotrebljavati za prehranu djece i novoroÄ‘enÄadi zbog slijedećih razloga:

DjeÄja prehrana, miksani proteini za bodybuilder-e i produkti za gubitak težine joÅ¡ uvijek ekskluzivno koriste Natrij selenat i natrij selenit. Kontinuirano uzimanje anorganskih spojeva selena je teÅ¡ko opravdati. Ovo je posebno toÄno za djeÄju prehranu, koja je kroz koriÅ¡tenje anorganskih soli selena  sprijeÄava rast djece.

Naravno, problem ovdje nije samo u jednoj formi selena koje je “viÅ¡e prehrambena” nego ostale forme, nego je tu stvar u tome da je jedna forma viÅ¡e toksiÄna nego druga, u bilo kojoj koliÄini, za razliku od selen metionina kojeg smijemo konzumirati u vrlo malim koliÄinama.

Na poslijetku, ne zanemarimo zadnji mineral na listi sastojaka: Cink Sulfat. On je isto tako klasificiran od strane EU Index-a kao “Å tetan” i “Opasan za okoliÅ¡” [pdf svojstva]

Zadnji u nizu sastojaka ovog proizvoda je Di-alfa tokoferol, koji je petrokemijski sintetiziran od 8 molekula koje liÄe na prirodni E vitamin, tokoferola i tokotrienola. Ne samo da ima niska antioksidativna svojstva, nego se može raspravljati da je to mjeÅ¡avima molekula koja je razorna za endokrilni sustav, i nema joj mjesta u ljudskoj prehrani. a posebice ne u djeÄjoj prehrani koja se oznaÄava kao “Prirodna” i “Organska”.

Ovaj Älanak nema namjeru da upire prstom na velike korporacije koje namjerno Å¡tete zdravlju djece.  ViÅ¡e je poziv na oprez i akciju glede vremenski istekle “najbolje prakse” Å¡to se tiÄe produkata prehrane. Znanost je Äista. ToksiÄnost ovih sastojaka je već odavno demonstrirana od strane cijenjenih organizacija. Djeca vrlo Äesto gledaju na nas kao “minijaturne odrasle” kroz perspektivu procjene toksikoloÅ¡kog rizika, viÅ¡e nego Å¡to su: nesrazmjerno viÅ¡e skloniji nepovoljnom utjecaju izlaganju okoliÅ¡a: Moramo demonstrirati  reformulaciji prozivoda koji stavljaju naÅ¡e zdravnje u rizik, ili najmanje, Å¡to možemo je da odbijamo kupovati te prozivode i koristiti ih, ako u budućnosti kompanije koje proizvode te proizvode odbiju da se promjene po tom pitanju.
 
 
(preveo:mag. Alfred Bošković/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=7551"] PRETHODNI ÄŒLANAK [/button_icon]

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,