Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni » Srbija sjedište “balkanske” masonerije: Tito i Petar Karađorđević bili britanski masoni

Srbija sjedište “balkanske” masonerije: Tito i Petar Karađorđević bili britanski masoni

Izaslanstvo slobodnozidarske lože Veliki orijent Francuske uvijek je imalo godišnje sastajalište u Beogradu. Masoni su uvijek cijenili Beograd kao masonski centar regije, tako i danas.

Prema tvrdnjama Koordinacijskog tijela Velikog orijenta Francuske, spomenutom “sastanku nazočilo  je 46 delegata pariških loža, devet delegata loža iz Srbije, kao i osam delegata loža iz Rusije, Poljske, Makedonije i Bugarske”, procurilo je tada u javnost.

Ono što je najvećem djelu hrvatske javnosti tada uspjelo promaći svakako je činjenica da su srbijanski mediji, za razliku od hrvatskih, spomenutom posjetu dali veliku medijsku pozornost.

Tako su u radijskoj emisiji “Atlantis”, koja je ukinuta nedugo nakon ovog priloga, gostovali profesor Velja Abramović i Marko Lopušina, poznati obavještajni stručnjak i novinar.

Izvješće tajne službe britanske VIII. armije iz svibnja 1945. – Hrvate smo partizanima izručivali prijevarom! (VIDEO)

Britanska vojska, uz asistenciju britanske tajne službe, prijevarom je izručila ratne zarobljenike Titovim partizanima, znajući da će oni nakon izručenja biti pobijeni, pokazuju to do sada neobjavljeni britanski dokumenti od 18. svibnja 1945. godine.

Riječ je o dokumentu britanske tajne službe iz sastava 1. brigade, pisanom 18. svibnja 1945. u 21.00, u kome se jasno govori kako su časnici britanske snage bili u potpunosti svjesni kakva sudbina čeka hrvatske ratne zarobljenike, te veći broj žena i djece, koje su, u skladu sa zapovjedi nadređenih, prijevarom izručivali Titovim  jugoslavenskim partizanima.

Na Bleiburgu bilo 300 000 vojnika i civila

O ukupnom broju izbjeglih Hrvata, koji su se polovicom svibnja 1945. godine našli na Bleiburškom polju, nikada nije postignuto suglasje. Međutim,  dokument britanske 1. brigade od 13. svibnja 1945., klasificiran pod brojem 32. jasno spominje brojku od 300.000 vojnika i civila, koji su zaštitu pred Titovim partizanima pokušali pronaći kod zapadnih saveznika.

Dokumenti iz privatnog arhiva britanskog obavještajca Nigela Nicholsona

Spomenuti dokumenti se nikad nisu nalazili u arhivu ili muzeju.  Bili su, naime, o privatnom vlasništvu britanskog obavještajca Nigela Nicholsona, koji je 1945. djelovao u sastavu  VIII. armije, pohranjeni  u njegovom domu u Cranbrooku, u Engleskoj.

Ove dokumente krišom je snimio Michael Palaich, američki Hrvat treće generacije, kada je 1989. godine, radeći na pripremi filma “Bleiburška tragedija”, boravio u njegovom domu.

Nigel Nicholson odbio je tom prigodom izručiti navedene dokumente, ali je Michael Palaich uspio tijekom posjete sve krišom snimiti. Napominjemo, ovi dokumenti nikad nisu vidjeli svjetlo dana, a izravno svjedoče o izravnoj britanskoj upletenosti u genocid, koji su jugoslavenski komunisti 1945. počinili nad Hrvatima.

1. Izvješće Britanske Tajne Službe, 18 Svibnja 1945
2. Dokument tajne službe Britanske VIII Armije 13 svibnja 1945

Tajno snimljeno i konačno na svjetlu dana kako bi svjedočilo…

Ivo Josipović i srbijanski princ Karađorđević na “koncertu pomirbe

Na otvorenju XI. Julian  Rachlin Festivala, u gradu Dubrovniku, održan je ove godine  dugo promocijoniran koncert beogradske Filharmonime pod upravjanjem indijskog dirigenta  Zubina Mehte,  kojem je prisustvovalo preko 1000 osoba, a kojem je, kao politička ličnost,  predsjedao Ivo Josipović.

Kao poseban gost na tom neslužbeno  nazvanom ”koncertu hrvatsko-srpske pomirbe”  trebao je biti  nazočan uz Josipovića njegov srpski kolega Boris Tadić. Međutim, poradi prosvjeda i oštrih komentara koji su se pojavili u Beogradu nakon puta premijerke Jadranke Kosor u nezavisnu Repuzbliku Kosovo – Tadićev dolazak je otkazan. Jedan  Josipovićev savjetnik je priznao  da je bio  ”razumljiv” put premijerke Kosor u Prištinu, ”jer pritisak Njemačke i Amerike na nju u svezi Kosova više se nije mogao podnositi. Šteta što je do svega toga došlo u isto vrijeme.”

Umjesto Tadića, glavna srpska ličnost na koncertu  bio je princ Aleksandar Karađorđević, unuk  jugoslavenskoga  kralja Aleksandra, koji je poginuo 1934. u atentaru u Marseillu. Princ je rođen u Londonu 1945., kumče je britanske kraljice, bavi se visokom srpskom politikom i voli potpisivati svoje napise kao Aleksandar II. Karađorđević, princ Jugoslavije. Osobni je prijatelj srpskoga ministra Vanjskih poslova, Vuka Jeremića, i oca srpskoga predsjednika. Na ”koncert pomirbe” predsjednik Josipović je pozvao sve strane veleposlanike sa sjedištem u Zagrebu, isto kao i predsjednika Europske komisije, Jaoa Manuela Barrosa. Ovaj ipak nije došao, ali bio je prisutan veleposlanik EU-a u Zagrebu, Pau Van Doren, uz petnaestak drugih šefova diplomatskih misija.

Politički značaj koncerta je svakako smanjen izostatkom Borisa Tadića, tako da je jugoslavenski tisak naglasio posebice umjetnički dio koncerta. Ali i tu se je morala nači  stanovita nota koja neodgovara jednom kulturnom događaju, koliko god on bio međunarodnog karaktera:  jedan od glazbenih kritičara s oduševljenjem je istakao scenu u kojoj izvrsnu ”hrvatsku sporanisticu Marija Kuhar Šošu, zavodi vrli srpski Ipča Ramanović”, u sceni opere Don Giovanni.

Dapače, među brojnom srpskom publikom, kao da je Dubrovnik po drugi puta trebao biti simbolički scenarij  srpske agresije, sada pod kulturnom i nasmješenom ”kontrolom” Josipovića i Tadića, ta je scena doživjela najveće ovacije. Za sada, samo na pozornici. I ovaj puta, bez Tadića…ali s novim Karađordevićem.

Što se dirigenta Mehte tiče, on je vjerojatno bio potpuno izvan te političke igre: velki maestro  dirigira raznovrsnim glazbenim sastavima već 50 godina, od Los Angelesa i New Yorka, od Kanade do Izraela, od Njemačke do Italije, preko Londona  pa do Beograda i Indije. Svoju veliku sposobnost, zanos i kreativnost je tako dokazao i prigodom ove frustrirane političke zlouporabe umjetnosti, u Dubrovniku, 27. kolovoza 2011. Osim izvedbom iz Don Giovannia, još jednom je Mehta  nadmašio samoga sebe također i u interpretaciji djela uvijek obljubljenog Wolfgang Mozarta.

U spomenutoj se emisiji, tako, moglo čuti da su Josip Broz Tito i Petar Karađorđević bili visokopozicionirani britanski masoni izravno podložni velikom meštru Winston Churchillu, po čijoj su zapovjedi četnici ušli u partizane a Tito postao glavni igrač u britanskom projektu druge Jugoslavije ali i mnogi drugi detalji vezani za ulogu Beograda u planovima britanske masonerije.
 
 
(hrsvijet.net/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=6749"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Illuminati, Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,