Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni » Srbija sjedi┼íte “balkanske” masonerije: Tito i Petar Kara─Ĺor─Ĺevi─ç bili britanski masoni

Srbija sjedi┼íte “balkanske” masonerije: Tito i Petar Kara─Ĺor─Ĺevi─ç bili britanski masoni

Izaslanstvo slobodnozidarske lo┼że Veliki orijent Francuske uvijek je imalo godi┼ínje sastajali┼íte u Beogradu. Masoni su uvijek cijenili Beograd kao masonski centar regije, tako i danas.

Prema tvrdnjama Koordinacijskog tijela Velikog orijenta Francuske, spomenutom “sastanku nazo─Źilo┬á je 46 delegata pari┼íkih lo┼ża, devet delegata lo┼ża iz Srbije, kao i osam delegata lo┼ża iz Rusije, Poljske, Makedonije i Bugarske”, procurilo je tada u javnost.

Ono ┼íto je najve─çem djelu hrvatske javnosti tada uspjelo proma─çi svakako je ─Źinjenica da su srbijanski mediji, za razliku od hrvatskih, spomenutom posjetu dali veliku medijsku pozornost.

Tako su u radijskoj emisiji “Atlantis”, koja je ukinuta nedugo nakon ovog priloga, gostovali profesor Velja Abramovi─ç i Marko Lopu┼íina, poznati obavje┼ítajni stru─Źnjak i novinar.

Izvje┼í─çe tajne slu┼żbe britanske VIII. armije iz svibnja 1945. – Hrvate smo partizanima izru─Źivali prijevarom! (VIDEO)

Britanska vojska, uz asistenciju britanske tajne slu┼żbe, prijevarom je izru─Źila ratne zarobljenike Titovim partizanima, znaju─çi da ─çe oni nakon izru─Źenja biti pobijeni, pokazuju to do sada neobjavljeni britanski dokumenti od 18. svibnja 1945. godine.

Rije─Ź je o dokumentu britanske tajne slu┼żbe iz sastava 1. brigade, pisanom 18. svibnja 1945. u 21.00, u kome se jasno govori kako su ─Źasnici britanske snage bili u potpunosti svjesni kakva sudbina ─Źeka hrvatske ratne zarobljenike, te ve─çi broj ┼żena i djece, koje su, u skladu sa zapovjedi nadre─Ĺenih, prijevarom izru─Źivali Titovim┬á jugoslavenskim partizanima.

Na Bleiburgu bilo 300 000 vojnika i civila

O ukupnom broju izbjeglih Hrvata, koji su se polovicom svibnja 1945. godine na┼íli na Bleibur┼íkom polju, nikada nije postignuto suglasje. Me─Ĺutim,┬á dokument britanske 1. brigade od 13. svibnja 1945., klasificiran pod brojem 32. jasno spominje brojku od 300.000 vojnika i civila, koji su za┼ítitu pred Titovim partizanima poku┼íali prona─çi kod zapadnih saveznika.

Dokumenti iz privatnog arhiva britanskog obavještajca Nigela Nicholsona

Spomenuti dokumenti se nikad nisu nalazili u arhivu ili muzeju.  Bili su, naime, o privatnom vlasništvu britanskog obavještajca Nigela Nicholsona, koji je 1945. djelovao u sastavu  VIII. armije, pohranjeni  u njegovom domu u Cranbrooku, u Engleskoj.

Ove dokumente kri┼íom je snimio Michael Palaich, ameri─Źki Hrvat tre─çe generacije, kada je 1989. godine, rade─çi na pripremi filma “Bleibur┼íka tragedija”, boravio u njegovom domu.

Nigel Nicholson odbio je tom prigodom izru─Źiti navedene dokumente, ali je Michael Palaich uspio tijekom posjete sve kri┼íom snimiti. Napominjemo, ovi dokumenti nikad nisu vidjeli svjetlo dana, a izravno svjedo─Źe o izravnoj britanskoj upletenosti u genocid, koji su jugoslavenski komunisti 1945. po─Źinili nad Hrvatima.

1. Izvje┼í─çe Britanske Tajne Slu┼żbe, 18 Svibnja 1945
2. Dokument tajne slu┼żbe Britanske VIII Armije 13 svibnja 1945


Tajno snimljeno i kona─Źno na svjetlu dana kako bi svjedo─Źilo…

Ivo Josipovi─ç i srbijanski princ Kara─Ĺor─Ĺevi─ç na “koncertu pomirbe

Na otvorenju XI. Julian ┬áRachlin Festivala, u gradu Dubrovniku, odr┼żan je ove godine ┬ádugo promocijoniran koncert beogradske Filharmonime pod upravjanjem indijskog dirigenta ┬áZubina Mehte,┬á kojem je prisustvovalo preko 1000 osoba, a kojem je, kao politi─Źka li─Źnost, ┬ápredsjedao Ivo Josipovi─ç.

Kao poseban gost na tom neslu┼żbeno┬á nazvanom ”koncertu hrvatsko-srpske pomirbe”┬á trebao je biti ┬ánazo─Źan uz Josipovi─ça njegov srpski kolega Boris Tadi─ç. Me─Ĺutim, poradi prosvjeda i o┼ítrih komentara koji su se pojavili u Beogradu nakon puta premijerke Jadranke Kosor u nezavisnu Repuzbliku Kosovo ÔÇô Tadi─çev dolazak je otkazan. Jedan┬á Josipovi─çev savjetnik je priznao┬á da je bio┬á ”razumljiv” put premijerke Kosor u Pri┼ítinu, ”jer pritisak Njema─Źke i Amerike na nju u svezi Kosova vi┼íe se nije mogao podnositi. ┼áteta ┼íto je do svega toga do┼ílo u isto vrijeme.”

Umjesto Tadi─ça, glavna srpska li─Źnost na koncertu ┬ábio je princ Aleksandar Kara─Ĺor─Ĺevi─ç, unuk┬á jugoslavenskoga┬á kralja Aleksandra, koji je poginuo 1934. u atentaru u Marseillu. Princ je ro─Ĺen u Londonu 1945., kum─Źe je britanske kraljice, bavi se visokom srpskom politikom i voli potpisivati svoje napise kao Aleksandar II. Kara─Ĺor─Ĺevi─ç, princ Jugoslavije. Osobni je prijatelj srpskoga ministra Vanjskih poslova, Vuka Jeremi─ça, i oca srpskoga predsjednika. Na ”koncert pomirbe” predsjednik Josipovi─ç je pozvao sve strane veleposlanike sa sjedi┼ítem u Zagrebu, isto kao i predsjednika Europske komisije, Jaoa Manuela Barrosa. Ovaj ipak nije do┼íao, ali bio je prisutan veleposlanik EU-a u Zagrebu, Pau Van Doren, uz petnaestak drugih ┼íefova diplomatskih misija.

Politi─Źki zna─Źaj koncerta je svakako smanjen izostatkom Borisa Tadi─ça, tako da je jugoslavenski tisak naglasio posebice umjetni─Źki dio koncerta. Ali i tu se je morala na─Źi┬á stanovita nota koja neodgovara jednom kulturnom doga─Ĺaju, koliko god on bio me─Ĺunarodnog karaktera:┬á jedan od glazbenih kriti─Źara s odu┼íevljenjem je istakao scenu u kojoj izvrsnu ”hrvatsku sporanisticu Marija Kuhar ┼áo┼íu, zavodi vrli srpski Ip─Źa Ramanovi─ç”, u sceni opere Don Giovanni.

Dapa─Źe, me─Ĺu brojnom srpskom publikom, kao da je Dubrovnik po drugi puta trebao biti simboli─Źki scenarij┬á srpske agresije, sada pod kulturnom i nasmje┼íenom ”kontrolom” Josipovi─ça i Tadi─ça, ta je scena do┼żivjela najve─çe ovacije. Za sada, samo na pozornici. I ovaj puta, bez Tadi─ça…ali s novim Kara─Ĺordevi─çem.

┼áto se dirigenta Mehte ti─Źe, on je vjerojatno bio potpuno izvan te politi─Źke igre: velki maestro ┬ádirigira raznovrsnim glazbenim sastavima ve─ç 50 godina, od Los Angelesa i New Yorka, od Kanade do Izraela, od Njema─Źke do Italije, preko Londona ┬ápa do Beograda i Indije. Svoju veliku sposobnost, zanos i kreativnost je tako dokazao i prigodom ove frustrirane politi─Źke zlouporabe umjetnosti, u Dubrovniku, 27. kolovoza 2011. Osim izvedbom iz Don Giovannia, jo┼í jednom je Mehta┬á nadma┼íio samoga sebe tako─Ĺer i u interpretaciji djela uvijek obljubljenog Wolfgang Mozarta.

U spomenutoj se emisiji, tako, moglo ─Źuti da su Josip Broz Tito i Petar Kara─Ĺor─Ĺevi─ç bili visokopozicionirani britanski masoni izravno podlo┼żni velikom me┼ítru Winston Churchillu, po ─Źijoj su zapovjedi ─Źetnici u┼íli u partizane a Tito postao glavni igra─Ź u britanskom projektu druge Jugoslavije ali i mnogi drugi detalji vezani za ulogu Beograda u planovima britanske masonerije.
 
 
(hrsvijet.net/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=6749"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Illuminati, Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,