Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Porast smrtnih slučajeva znanstvenika koji su radili na bio-terorističkom oružju

Porast smrtnih slučajeva znanstvenika koji su radili na bio-terorističkom oružju

antrax virus novisvjetskiporedak.comTIJEKOM ZADNJIH SEDAM GODINA, više od 24 najznačajnijih i cijenjenih mikrobiologa – čije je istraživanje bilo koncentrirano na borbeni bioterorizam – umrli su pod nerazjašnjenim okolnostima.

Jedan je izboden sa mačem, drugi je pregažen autom, treći je izudaran po glavi dok nije podlegao ranama. Znanstvanik je nađen sa puno ubodnih rana u prsa; jedan je drugi pak isčeznuo u nitrogeno-napunjenoj zračnoj komori; jedan je otet iz automobila dok mu je auto ostao upaljen, i sa punim rezervarom benzina.

Nitko od ovih ljudi nije umro od prirodne smrti. Njihove smrti su bile nasilne, namjerne, i odaju čistu poruku ostalim ekspertima za viruse, imunolozima, entomolozima, i onima koji istražuju bio – oružje….da žive u ozbiljnoj opasnosti.

Jedna od zadnjih žrtava je bio pionir bio-obrane Bruce Ivins, koji je prema podacima izvršio samoubojstvo 29.srpnja u Frederick Memorial bolnici, predoziravši se sa pilulama Tylenol 3. (Kako je došao do dovoljno pilula da se ubije u mentalnoj ustanovi, je još uvijek pod znakom pitanja.) Ivins je bio direktno povezan sa  slučajem Antraxa 2001. godine. Povezan je bio, prvo, preko potencijalnog razvoja cjepiva koji se bori sa toksinom, i drugo kao primatelj Odličja za Izuzetne Zasluge – najprestižnije odličje koje može primiti civilni znanstvenik. Ivins je ito tako asistirao u Vladi, u istraživanju Antrax panike.

 

antrax virus novi svjetski poredak

Bruce Ivins

Najbliži Ivinsovi suradnici su općenito skeptični u svezi priči o samoubojstvu, naglašavajući da je on bio dobrovoljac Crvenog Križa, da je svirao orgulje u lokalnoj crkvi, uživao u vrtlarenju, bio oženjen i imao dvoje djece. U drugu ruku, da se dočara najužasnija moguća slika, socijalni radnik povezan sa FBI imenom Jean Doley je izjavio da je Ivins u stvarnosti bio sociopat, samoubijica i ubojica osvetnik, koji je htio ubiti svoje kolege u trenutku slave, kad je saznao da je on meta istrage Ministarstva pravosuđa povezane uz slučaj Antrax.

Izjave svjedoka su upitne u mnogim različitim razinama. Uzorci ljudske kose iz poštanskog sandučića u Princetonu, N.J. gdje je Antrax poslan, ne poklapa se sa Ivinsovom, kažu izvori povezani uz slučaj. Tijekom 18 godina, Ivins se držao kao jedan od najvećih sigurnosnih jamstava u ministarstvu Obrane. Kao što je novinar Scott pitao, “Kako su ti educirani i diplonirani psiholozi i psihijatri propustili ovu krimimalnu namjeru Dr. Ivinsa?”

Ako je Ivins bio izložen  tolikim tendencijama samoubojstva,  da li bi te namjere bile identificirane barem jednom u dvije dekade, posebno ako je radio u Fort Detrick -u, središtu medicinskog razvoja američke vojske za infektivne bolesti, koja je jedna od najčuvanijih postrojenja u zemlji?
 

 
Ivins je druga žrtva vladinog lova na vještice koji je počeo sa usklađenim uznemiravanjem dr. Steven Hatifill -a, čija je karijera i reputacija bila nepovratno uništena prije uzimanja 5.8 miliona dolara namire od FED-a. Manje od mjesec dana nakon što je Vlada nagradila Hatfill -a, slučaj Antrax se počeo zavlačiti i istraga je krenula nigdje, zato jer su slijedili krivog čovjeka godinama, ali iznenada Bruce Ivins se predozirao i čitav slučaj je bio riješen ?!

Nitko neće trebati nikada brinuti o pismima u kojima je bio Antrax, onakva pisma kakva su primili Tom Brokaw i bivši senator Tom Daschle. Ali dali se pravi krivac nađen i identificiran, ili je netko drugi zaštićen od progona i osude?

Odgovor možda leži u doktoru Philip M. Zack, mikrobiologu koji je već pokušao lažirati arapskog kolegu, dr. Ayaad Asaad, u svezi panike vezane uz Antrax.

Zack, na kraju se otkrilo, je židov, i bio je otpušten sa radnog mjesta u Fort Detrick -u, zbog neprestanog zlostavljanja Dr. Asaad -a, ekstremno diskriminirajući njegovu odjeću jer je bio arap.

Nastavljeni posjeti u tajne laboratorije i nakon njegovog otkaza su snimljeni pomoću kamera. On je bio snimljen kako ulazi u Fort Detrick u nekoliko navrata.  Osoba koja ga je ilegalno pustila unutra je bio Dr. Marian K. Rippy, isto tako židov. Kao dodatak, Zack je bio dobro upoznat sa Antraxom vojne-razine, istim tipom Antrax virusa koji se koristio u poštanskim paketima u 2001. godine.

Daljnji dokazi su pokazali je Vlada povezivala DNA testove sa originalnim izvorom spora (koje su veoma rijetke) i Fort Detrick -u. Zack je ponovo postao prvo-osumnjičeni zato jer je panika izazvana Antrax virusom nastala kratko nakon terorističkog napada 9/11, u vrijeme kad su neokonzervativci i Izrael bili prisiljeni krenuti u njihov “rat protiv terora”. Zack je bio poznat kao rabin “Arap koji mrzi Židove”, i pisma koja su bila zaražena Antrax virusom su imala antisemitsku retoriku kojoj se obraća svim arapima (“Smrt Izraelu, Alah je najveći”)

antrax virusDa li je čitava histerija vezana uz Antrax motivirana da baci dodatnu sumnju na muslimane da bi se opravdale  težnje neokonzervativaca za ratom na Bliskom Istoku? Da li je Antrax panika srodna WMD (Weapon of mass destruction) Sadama Husseina, koja je zapravo taktika da se invazija Iraka pogura još malo naprijed? Da li su Steven Hatfill i Bruce Ivins nečije žrtve koje su korištene od strane Vlade da bi skrenuli pozornost sa umješanosti Dr Zack -a?

Na poslijetku, da li su većina  najboljih svjetskih mikrobiologa ubijena da bi minimalizirali napore kojima bi se sakrili budući bio-teroristički napadi?

Dr. Bruce Ivins je bio stidljivkao osoba i jako predan i posvećen znanstvenik. Slijedeći njegovu smrt, on je bio okarakteriziran kao luđak koji nosi pancirku, kao onaj tko je trovao svoje žrtve biološkim oružjem.

Ali, ako je panika vezana uz virus Antrax, još jedna psihološka operacija neokonzervativaca i Mossada, implikacije za ovo prikrivanje će biti goleme. Mnogo prijatelja i kolega Dr. Ivins -a, ne vjeruje da je on bio ubojica, i smatra da je njegovo “samoubojstvo” bilo rezultat teškog i planiranog vladinog non-stop uznemiravanja. Specijalist za bolesti W. Russel Byrne ga je okarakterizirao kao “čovjeka koji je izgledao kao da ide na egzekuciju”.

Da li je novi broj dodan misterioznom broju mrtvih znanstvenika mikrobiologa?

POPIS UBIJENIH ZNANSTVENIKA
 
 
(preveo:mag.Alfred Bošković/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=6391"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,