Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » OBJAVILI JAVNO! OVO JE OPASNA HRANA U HRVATSKOJ: Tijesto s aluminijem, otrovno voće, začini sa salmonelom na policama vaših trgovina! (POPIS)

OBJAVILI JAVNO! OVO JE OPASNA HRANA U HRVATSKOJ: Tijesto s aluminijem, otrovno voće, začini sa salmonelom na policama vaših trgovina! (POPIS)

hrana-otrovMinistarstvo poljoprivrede objavilo je u Narodnim novinama (br. 33) listu opasne hrane!

Jeste li znali da je otrovana hrana u Hrvatskoj i javno objavljena na stranicama Narodnih novina, zajedno s još ‘milijun’ dokumenata? Sigurno niste! A znate li čemu taj popis služi? Kako biste bili upozoreni na vrijeme i kako bi u ovom slučaju, Ministarstvo poljoprivrede opralo svoje ‘prljave’ ruke ukoliko se primjerice otrujete aluminijem iz tjestenine ili se pak srušite od otrovane paprike s polica omiljenog dućana.

Zapravo nije jasno zašto netko uopće uvozi opasnu hranu u Hrvatsku, i zašto nas uopće hrane hranom za koju upozorenje moraju objaviti u Narodnim novinama. Ako je već hrana koju uvozimo otrovana, zašto ju uvozimo? Nama nije jasno s obzirom da Hrvatska ima kapaciteta da prehrani sve Hrvate bez i jednog grama uvoza, pa je očito nečji plan malo drugačiji od prehranjivanja.

Ljudi rijetko ili pak nikada ne gledaju i ne čitaju deklaracije te pojedinosti o proizvodu, iako je to u današnje vrijeme prijeko potrebno, jer danas je zatrovane hrane na policama dučana više nego ikada a jako puno namirnica koje su označene kao zdrave dok su zapravo puki otrov po čovjeka.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je u Narodnim novinama (br. 33) listu opasne hrane, koja podliježe povećanom broju kontrola pri uvozu zbog štetnih tvari koje sadrži.

Na listi opasnih namirnica našli su se i lješnjaci, kikiriki iz Brazila, Gane i, Indije i Južnoafričke Republike koji sadrže aflatoksine, tjestenina iz Kine u kojoj ima i aluminija, crni i zeleni čaj “obogaćeni” pesticidima. Pesticida ima i u većini hrane uvezene u Hrvatsku, od graha i dinja do paprika i patlidžana, kao i u narančama, breskvama, naru, jagodama i paprikama.

Brojno povrće i začini s Tajlanda također sadrže pesticide, a u nekima je pronađena i salmonela. Cijelu listu opasne hrane u Hrvatskoj možete pogledati OVDJE. i zapitati se, znate li što jedete?

LISTA HRANE I HRANE ZA ŽIVOTINJE NEŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA KOJA PREDSTAVLJA POZNATU ILI PRIJETEĆU OPASNOST, A KOJA PODLIJEŽE POVEĆANOM BROJU SLUŽBENIH KONTROLA PRI UVOZU
 
(dnevno.hr/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,