Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » OBRA─îUN S NARODOM KAO U AMERICI: Iz BiH sti┼żu upozorenja o pripremama policije za “obra─Źun s narodom”

OBRA─îUN S NARODOM KAO U AMERICI: Iz BiH sti┼żu upozorenja o pripremama policije za “obra─Źun s narodom”

bosnaPolicijske snage u Bosni i Hercegovini opremaju se borbenim oklopnim vozilima koja preuzimaju kao vi┼íkove koje su oru┼żane snage te zemlje proglasile nepotrebnim a u nabavi te opreme prednja─Źi policija Republike Srpske, prenosi sarajevsko “Oslobo─Ĺenje”

Odluka o dodjeli policiji ─Źak ┼íesnaest vojnih vozila namijenjenih prije svega borbenim operacijama neuobi─Źajena je jer su sli─Źni zahtjevi u proteklim godinama bili tek sporadi─Źni a u Ministarstvu obrane BiH su ih uglavnom odbijali.

Zamjenik ministra obrane BiH Emir Suljagi─ç potvrdio je ovom listu kako je Ministarstvo unutarnjih poslova RS zatra┼żilo od Ministarstva obrane BiH ─Źak devet borbenih okolopnih vozila.

Pet takvih vozila zatra┼żio je MUP Federacije BiH a dva Dr┼żavna agencija za istrage i za┼ítitu (SIPA).

“Obra─Źun s narodom”

Sve te zahtjeve 19. lipnja odobrilo je povjerenstvo Ministarstva obrane BiH zadu┼żeno za “provedbu postupka rje┼íavanja vi┼íkova pokretne vojne imovine” a doministar Suljagi─ç smatra kako je rije─Ź o opasnom koraku koji ukazuje kako se policiju u BiH poku┼íava pripremiti za obra─Źun s nezadovoljnim narodom.

“Nemam nikakve dvojbe da se entitetske vlasti pripremaju za obra─Źun s narodom koji o─Źekuju”, izjavio je Suljagi─ç koji je doministrom obrane postao kao ─Źlan Demokratske fronte (DF), stranke koja je napustila vladaju─çu koaliciju na razini Federacije BiH no ostala je dio vladaju─çe ve─çine na razini dr┼żave.

“Izgradnja entitetskih vojski”

Doministar obrane smatra kako policijama u BiH uop─çe ne trebaju vojna vozila za obavljanje zada─ça koje imaju po zakonu.

“Za borbu protiv korupcije im ne trebaju borbena oklopna vozila. Za borbu protiv organiziranog kriminala tako─Ĺer a za borbu protiv terorizma nimalo”, kazao je Suljagi─ç.

Podsjetio je na teroristi─Źki napad na policijsku postaju u Zvorniku u kojemu bi uporaba oklopnih vozila bila besmislena dok bi ponavljanje scenarija poput onog u Kumanovu u Makedoniji u slu─Źaju BiH bila zada─ça kojom bi se bavile oru┼żane snage a ne policija.

Borbena okolopna vozila, isti─Źe Suljagi─ç, u slu─Źaju kada ih koristi policija namijenjena su isklju─Źivo za uporabu u situacijama masovnih okupljanja a u tom je slu─Źaju jasno tko bi bio metom.

“Ni kao ─Źovjek ni kao politi─Źar ne ┼żelim sudjelovati u izgradnji entitetskih vojski odnosno pretorijanskih gardi politi─Źkih stranaka”, kazao je Suljagi─ç dodaju─çi kako ─çe se svim sredstvima usprotiviti postupcima ─Źiji je kona─Źni cilj borba protiv naroda kojega vlast smatra neprijateljem.
 

 
 
(index.hr,youtube/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21761"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,