Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » ALUMINIJSKA FOLIJA: Ovo svi imamo u kući i ubijamo se polako

ALUMINIJSKA FOLIJA: Ovo svi imamo u kući i ubijamo se polako

aluminijska-folijaMislite da je aluminij siguran, zar ne? Ako nešto nije sigurno za uporabu, pretpostavljamo da ne bi bilo prisutno u vodi, hrani ili predmetima koje svakodnevno koristimo. Do sada ste sigurno naučili da to ne funkcionira na taj način

Trovanje aluminijem je ozbiljan problem u današnjem svijetu, obzirom na to koliko često se nalazi u svemu što jedemo i upotrebljavamo. Zato zaštititi svoju obitelj i sebe ovim savjetima, prenosi riseearth.com

Trovanje aluminijem

Kada je tijelo izloženo sve više aluminiju, onda akumulira u organizmu.

Iako je čovjekovo tijelo obično vrlo učinkovito u ispiranju od toksina i teških metala, čak i najzdravije tijelo ima svoje granice. Tijekom vremena, aluminij se nagomilava u kostima, organima i drugim tjelesnim tkivima. Bolnica Mount Sinai napominje da je trovanje aluminijem ozbiljan problem.

Rani znaci trovanja aluminijem uključuju slabost mišića, bol u kostima, napade, konfuziju. Ako djeca pate od trovanja aluminijem, može se manifestirati kroz odloženi rast i razvoj.

Čak i ozbiljni problemi mogu biti uzrokovani aluminijem, uključujući bolest mozga, živčanog sustava, anemija i problemi sa plućima. Studija provedena od strane ekoloških istraživanja pokazuju da embriji izloženi aluminiju razvijaju abnormalnost i nedostatke.

Gdje se alumunijum nalazi

Aluminij je metal koji se najčešće može naći u Zemljinoj kori. Međutim tijelo nema fiziološku potrebu za aluminijem. Možda se pitate, onda, zašto se može naći u mnogo toga što jedemo, dodirnemo ili udahnemo. Mnogi lijekovi obuhvaćaju aluminij.

Ako uzmete mnogo aspirina, lijekove na recept ili multivitamine, stavljate sebe u opasnost od trovanja aluminijem. Pored toga, konzumirate aluminij svaki put kada jedete. Mnogo posuđe je napravljeno od aluminija.

Tijekom procesa kuhanja i skladištenja, metal prodire u hranu. Izlaganje višku aluminija je uobičajeno ako radite u području u kojem je prisutan aluminij. Ako ste u blizini ili radite u rudniku, slijedi vam svakodnevno udisanje aluminija. Ovo je još opasnije nego da ga konzumirate ili dolazte u kontakt s njim preko vaše kože.

Zaštite se od toksičnosti aluminija

Vaše tijelo može obraditi aluminij u malim količinama, tako da u izvjesnoj mjeri, vaše tijelo obavlja posao za vas. Međutim, na vama je da izbjegavate aluminij. Kada kupujete posuđe i pakirate prehrambene proizvode, odaberite predmete koji nemaju aluminij. Ako koristite aluminijsko posuđe, zamijenite ga za opcije lijevanog željeza.

Ne samo da je to bolje za vas, nego može učiniti da okus hrane bude još ukusniji. Kad god je to moguće, izbjegavajte obrađenu i pakiranu hranu. Mnogi proizvođači koriste aluminij kao konzervans u hrani. Kuhajte svježu hranu , ili čak jedite sirovo povrće.

Povlačenjem mudrih poteza i ograničavanjem, možete zaštiti sebe i vašu obitelj.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , ,