Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Ratoljubac George Soros: Treći svjetski rat je blizu, Kina sprema nešto veliko i ‘to nije pretjerivanje’

Ratoljubac George Soros: Treći svjetski rat je blizu, Kina sprema nešto veliko i ‘to nije pretjerivanje’

George-Soros-ratNakon što se svjetska ekonomija urušila 2008. godine, globalni financijer George Soros je napisao knjigu u kojoj je objasnio što je trebalo biti poduzeto od strane vlasti i bankarskih institucija da bi se spriječila globalna ekonomska kriza

Soros je i više nego utjecajan u područjima poduzetništva i politike. Mnogi smatraju da on sjedi sa samim vrhom elite i da ima veze u Bijeloj kući, kao i da predvodi financijske institucije. Kao takav, on bi lako mogao biti taj koji će pokrenuti rat, prenosi shtfplan.com

Njegov novac i utjecaj su odgovorni za biranje američkih predsjednika, kao i za uništenje suverenih ekonomija, a smatra se da je izravno umiješan u kolaps ruske rublje krajem devedesetih godina.

Dakle, kada je u pitanju razumijevanje svega što se događa u svijetu, Soros je osoba koju treba poslušati.

On u svom najnovijem članku za The New York Review of Books daje ozbiljno upozorenje koje utječe na sve nas.

Soros, koji je prethodno upozorio da će uslijediti tuče i kolaps diljem Amerike sada kaže da vrijeme istječe za SAD i Kinu po pitanju suradnje u političkoj i financijskoj sferi.

On smatra da će neuspjeh u suradnji nesumnjivo dovesti do većih nevolja u narednom desetljeću, pa čak i nuklearnog rata.

“Vlada SAD ne može puno dobiti, ali može mnogo izgubiti ugrožavanjem odnosa s Kinom. Drugim riječima, ona ne može mnogo utjecati na progres Kine, ali i ako utječe, to bi moglo biti opasno po nju.

Predsjednik Xi Jinping je preuzeo osobnu odgovornost za ekonomiju i nacionalnu sigurnost. Ukoliko njegove reforme ne budu uspješne, on bi mogao pokrenuti vanjske konflikte kako bi održao jedinstvo u državi i sačuvao vlast.

To bi moglo dovesti do toga da se Kina udruži s Rusijom i financijski i politički i vojno. U tom slučaju, ukoliko bi vanjski konflikt eskalirao u vojni sukob sa saveznikom SAD, poput Japana, bez pretjerivanja bismo mogli reći da bi nastao Treći svjetski rat”, piše Soros.

On također navodi da se vojni proračuni u Rusiji i Kini, ali i u SAD-u drastično povećavaju, napominjući da Kina već jača svoje položaje u Južnokineskom moru.

Kina se sprema za nešto veliko u ovoj godini. Soros također navodi da Kinezi žele da njihova valuta bude uključena u Specijalna prava izvlačenja (SDR), kojima upravlja MMF, čime će njihova valuta dobiti globalni, a donekle i rezervni status.

SAD se protivi takvom potezu, ali time samo stvaraju veće napetosti između Istoka i Zapada.

Što god da je posrijedi povodom kineske valute, da li stvarno vjerujete da će SAD tek tako se odreći svog položaja jedine svjetske supersile predajući ekonomsku moć Kinezima?

Štoviše, zar stvarno mislite da će Kinezi ili Rusi mirno sjediti i gledati kako Amerika i dalje nameće svoju globalnu hegemoniju povodom svih financijskih, ekonomskih, političkih i vojnih pitanja?

Soros iznosi neka rješenja koja uključuju mnoštvo političkog djelovanja i sporazuma, ali pitanje je na što će se odlučiti oni na vrhu vladavine Istoka i Zapada pošto mnogo toga može izgubiti.

Moramo pretpostaviti da će ego, novac, moć i utjecaj stati ispred mira kao što se to dogodilo mnogo puta u povijesti.

To znači da će SAD, Kina i Rusija, umjesto da nađu kompromis, povećati vojnu aktivnost u zastupničkim državama poput Ukrajine, Irana, Sirije, pa čak i Sjeverne Koreje.

Scenarij koji predstavlja Soros nije nimalo nemoguć, a spominje ga i Joel Skousen, koji je nedavno napomenuo da će rat SAD protiv Kine i Rusije biti neizbježan. Kao i Soros, Skousen navodi da će se to dogoditi početkom dvadesetih godina 21. stoljeća jer Kini i Rusiji treba još vremena da unaprijede svoje vojne i tehnološke sposobnosti.

Skousen navodi da će se, kada one budu spremne, okršaj dogoditi u Aziji:

Mislim da će sve početi s napadom na Južnu Koreju. Sjevernokorejci imaju preko 2 milijuna vojnika, brojnu artiljeriju i mogu sravniti Seoul za 3-4 dana. SAD mogu spriječiti to samo uporabom taktičkog nuklearnog oružja.

Međutim, to će dati Kini izgovor baciti nuklearku na SAD. Tada će Rusija i Kina se udružiti protiv SAD, napadajući vojne mete, ne i civilne”.

Najmoćnije države na svijetu aktivno mobiliziraju svoju vojsku, kao što se to moglo uočiti pred Prvi svjetski rat.

Nemoguće je odrediti što će pokrenuti čitav konflikt, ali moguće je da će to biti nešto beznačajno poput ubojstva nekog člana elite.

Poslije smrti vojvode Franca Ferdinanda nastao je čitav kaos, a za šest mjeseci je poginulo preko milijun ljudi.

Treba uzeti u obzir da tada nije bilo nuklearnog oružja.
 
 
Izvor: Webtribune.rs
priredio: NSP
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21671"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,