Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » 10 stvari koje morate osigurati kada krene svjetski kaos

10 stvari koje morate osigurati kada krene svjetski kaos

kaos-stvari-preppersAko ste se počeli pripremati za sudnji dan i ako polako formirate svoje zalihe, ubrzo ćete shvatiti na koje sve stvari niste pomislili prilikom skladištenja

Na početku će vam djelovati kao da je lista vrlo kratka, ali vjerujte da ste mnogo toga propustili.

Možda ne bi bilo loše da provjerite da li ste pripremili sljedeće stvari, pošto će vam one u nekom trenutku sigurno zatrebati:

1. Alkohol
Glavna dva svojstva alkohola koja će nam biti potrebna jesu njegov učinak na naš živčani sustav i sposobnost dezinfekcije. Pomislite samo na sve one ljude koji bi dali sve za bocu svog omiljenog viskija ili piva.

2. Sapun
Pored dezinfekcije, zažaliti ćete ako ne budete imali dovoljno sapuna. Bez osnove sanitacije, razbolit ćete se vrlo brzo, a to sigurno ne želite u razdoblju kada lijekovi ne budu dostupni i kada će vam trebati što više energije i snage. Najbolje bi bilo da osigurate sebi velike količine antibakterijskog sapuna kao što je Lisol.

3. Otvarači za konzerve
Većina hrane koju budete skladištili će najvjerojatnije biti u obliku konzervi, što znači da je otvarač za konzerve neizbježna stavka. Međutim, sigurno je da vam neće biti dovoljan samo jedan. Što ako ga slomite?

4. Upaljači i šibice
Upaljača i šibica nikad nije dosta. Točno je da možete zapalite vatru i bez njih ali je suviše teško i komplicirano. Uzmite u obzir da upaljači i šibice nisu skupi, a uštedjet će vam puno vremena.

5. Toalet papir
Razlog za pohranu toalet papira je više nego očigledan. Jeste da je u pitanju jednostavna stvar bez koje se može živjeti, ali sigurno je da vam čini život lakšim. Učinite si uslugu i potrudite se da imate dovoljno toaletnog papira za izvanredne situacije. Možda ne bi bilo loše da imate i dodatne zalihe papirnatih maramica i ubrusa za svaki slučaj.

6. Škare
Možete imati mnoštvo noževa, ali škare su definitivno nezamjenjive. Škare režu kosu, nokte i brojne druge stvari bolje nego išta drugo. Ne bi bilo loše da u kući čuvate bar 5-6 pari škara za svaki slučaj.

7. Vijci, alat i drugi materijal
Sigurno nećete požaliti ako odlučite spremiti veći dio opreme za popravak i pravljenje stvari. Čak ćete poželjeti i da ste spremili više jer su to stvari koje je teško mogu improvizirati.

8. Analgetici
Nabavite jake lijekove protiv bolova, jer vrlo lako može dogoditi da dobijete katastrofalnu zubobolju, a to je nešto što nije baš lako trpjeti. Ne brinite zbog roka trajanja jer ovi lijekovi jedino mogu izgubiti na jačini. Najbolje bi bilo sačuvati jake analgetike poput kodeina.

9. Municija
Ova stavka je sasvim očigledna. Čak i ako imate oružje, ono vam ne znači ništa ako nemate streljivo. Municije nikad nije previše.

Između ostalog, ne bi bilo loše sačuvati i nešto lukova i strijela za svaki slučaj, pošto je vatreno oružje prilično glasno i privlači pažnju.

10. Izbjeljivač (H2O2)
Zamislite da vam se prelije septička jama i da je kontaminirani otpad svuda oko vas. Biti će vam potrebno nešto brzo da dezinficirati vodu tako da je možete sigurno piti. Jedan od jednostavnih načina da se riješe  ova dva problema je izbjeljivač. To je jeftino sredstvo za čišćenje koje pjednostavno morate imati pri ruci.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs,youtube.com/uredio i preveo:nsp)

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,