Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » JUBILARNA 500. “PARALELA” NAJBOLJEG VANJSKOPOLITIČKOG MAGAZINA NA BALKANU

JUBILARNA 500. “PARALELA” NAJBOLJEG VANJSKOPOLITIČKOG MAGAZINA NA BALKANU

500-PARALELE-MLADEN-MARICKultni magazin “Paralele” je doživio 500. emisiju! Bez dlake na jeziku, ova emisija na javnoj federalnoj televiziji priča o masonima, iluminatima, chemtrailsima, cjepivima, teorijama zavjere, američkom imperijalizmu, bankarskim elitama koje porobljavaju svijet, i ostalim temama koje se kriju običnom čovjeku

Zahvaljujući kolegi Mladenu Mariću, Federalna televizija je emirala 500. izdanje vanjskopolitičkog magazina „Paralele.

Prva emisija je emitirana daleke 29.10.2001. godine, a 20. siječnja 2015. godine je emitirano jubilarno izdanje. Za više od 13 godina i preko 4000 priloga u magazinu “Paralele” su se obrađivali važni događaji koji su promjenili svjetsku političku nakon 11. rujna 2011. godine.

Nakon 11. rujna 2001. godine izvršene su invazije na Irak, Afganistan, Libiju, i počeli ratovi u Siriji i Ukrajini. Obješen je Sadam Hussein, ubijen je Osama bin Laden. Sa vlasti je srušen Hosni Mubarak.

Urednik i voditelj Mladen Marić je ostao vjeran svom prepoznatljivom stilu vođenja emisije, i uvijek možemo očekivati oštre stavove o svjetskim silama koje odlučuju o našim životima.

KRATKI INTERVJU: 1. Kako ocjenjujete rad na emisiji Paralele koji je iza vas?

Kao sve emisije, i Paralele su imale uspone i padove, ali mislim da sam na drugačiji način uspio približiti vanjsku politiku običnim gledoacima. Trinaest godina i 500 emisija nije malo u emitiranju ove emisije, koja ja stekla određenu popularnost u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. U Paralelama se obrađuju teme koje, bez lažne skromnosti, nećete vidjeti u ostalim televizijama i medijima.

2. Jeste li zadovoljni učinjenim? Biste li promijenili nešto?

Zadovoljan sam i ne bih ništa mijenjao. Paralele su prepoznatljive, između ostalog, prema drugačijem načinu vođenja emisije i prilozima koji kritički i oštro analiziraju svjetske događaje, pogotovo najvažnije.

U emisijama sam se uvijek trudio da pojasnim neke događaje koje na drugačiji način analiziraju svjetsku politiku, pogotovo ako znamo da većina svjetskih medija zastupa iste stavove, ponekad veoma jednostrane, kao što je bio slučaj s napadima na Irak, Afganistan i Libiju, događajima u Siriji i ratu u Ukrajini.

Nije sve onako kako nam zapadni mediji prezentiraju, a u onome, što ne kažu, zapravo se krije suština problema. Mnogi nisu spremni zagrebati ispod površine, a tu se krije suština problema.

3. Kako se mijenjala svjetska politika tijekom vašeg rada?

Svjetska politika doživjela je dramatične promjene nakon 11. rujna 2001. godine. Paralele su bile ‘svjedokom’ tih događaja, pogotovo zapadnih invazija na pojedine arapske zemlje, naravno, sve i ime demokracije, iako se radi o neokolonijalnim ratovima za prirodne resurse, pogotovo naftu i plin, koji su itekako potrebni posrnuloj zapadnoj ekonomiji.

Svjetska politika mijenjala se i činjenicom kako su sa životne i političke scene otišli mnogi ljudi koji su desetljećima utjecali na zbivanja: Jaser Arafat, Ariel Sharon, Osama bin Laden, Sadam Husein, Hosni Mubarak, Benazir Bhutto, Hugo Chavez, Slobodan Milošević, Kim Jong il, Nelson Mandela i mnogi drugi. Svijet se nalazi u drugom Hladnom ratu, ratu Zapada i Rusije i teško je reći tko će biti pobjednik ovog rata.
 

 
 
(youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=19798"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,