Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » JUBILARNA 500. “PARALELA” NAJBOLJEG VANJSKOPOLITI─îKOG MAGAZINA NA BALKANU

JUBILARNA 500. “PARALELA” NAJBOLJEG VANJSKOPOLITI─îKOG MAGAZINA NA BALKANU

500-PARALELE-MLADEN-MARICKultni magazin “Paralele” je do┼żivio 500. emisiju! Bez dlake na jeziku, ova emisija na javnoj federalnoj televiziji pri─Źa o masonima, iluminatima, chemtrailsima, cjepivima, teorijama zavjere, ameri─Źkom imperijalizmu, bankarskim elitama koje porobljavaju svijet, i ostalim temama koje se kriju obi─Źnom ─Źovjeku

Zahvaljuju─çi kolegi Mladenu Mari─çu, Federalna televizija je emirala 500. izdanje vanjskopoliti─Źkog magazina ÔÇ×Paralele.

Prva emisija je emitirana daleke 29.10.2001. godine, a 20. sije─Źnja 2015. godine je emitirano jubilarno izdanje. Za vi┼íe od 13 godina i preko 4000 priloga u magazinu “Paralele” su se obra─Ĺivali va┼żni doga─Ĺaji koji su promjenili svjetsku politi─Źku nakon 11. rujna 2011. godine.

Nakon 11. rujna 2001. godine izvr┼íene su invazije na Irak, Afganistan, Libiju, i po─Źeli ratovi u Siriji i Ukrajini. Obje┼íen je Sadam Hussein, ubijen je Osama bin Laden. Sa vlasti je sru┼íen Hosni Mubarak.

Urednik i voditelj Mladen Mari─ç je ostao vjeran svom prepoznatljivom stilu vo─Ĺenja emisije, i uvijek mo┼żemo o─Źekivati o┼ítre stavove o svjetskim silama koje odlu─Źuju o na┼íim ┼żivotima.

KRATKI INTERVJU: 1. Kako ocjenjujete rad na emisiji Paralele koji je iza vas?

Kao sve emisije, i Paralele su imale uspone i padove, ali mislim da sam na druga─Źiji na─Źin uspio pribli┼żiti vanjsku politiku obi─Źnim gledoacima. Trinaest godina i 500 emisija nije malo u emitiranju ove emisije, koja ja stekla odre─Ĺenu popularnost u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. U Paralelama se obra─Ĺuju teme koje, bez la┼żne skromnosti, ne─çete vidjeti u ostalim televizijama i medijima.

2. Jeste li zadovoljni u─Źinjenim? Biste li promijenili ne┼íto?

Zadovoljan sam i ne bih ni┼íta mijenjao. Paralele su prepoznatljive, izme─Ĺu ostalog, prema druga─Źijem na─Źinu vo─Ĺenja emisije i prilozima koji kriti─Źki i o┼ítro analiziraju svjetske doga─Ĺaje, pogotovo najva┼żnije.


U emisijama sam se uvijek trudio da pojasnim neke doga─Ĺaje koje na druga─Źiji na─Źin analiziraju svjetsku politiku, pogotovo ako znamo da ve─çina svjetskih medija zastupa iste stavove, ponekad veoma jednostrane, kao ┼íto je bio slu─Źaj s napadima na Irak, Afganistan i Libiju, doga─Ĺajima u Siriji i ratu u Ukrajini.

Nije sve onako kako nam zapadni mediji prezentiraju, a u onome, ┼íto ne ka┼żu, zapravo se krije su┼ítina problema. Mnogi nisu spremni zagrebati ispod povr┼íine, a tu se krije su┼ítina problema.

3. Kako se mijenjala svjetska politika tijekom vašeg rada?

Svjetska politika do┼żivjela je dramati─Źne promjene nakon 11. rujna 2001. godine. Paralele su bile ‘svjedokom’ tih doga─Ĺaja, pogotovo zapadnih invazija na pojedine arapske zemlje, naravno, sve i ime demokracije, iako se radi o neokolonijalnim ratovima za prirodne resurse, pogotovo naftu i plin, koji su itekako potrebni posrnuloj zapadnoj ekonomiji.

Svjetska politika mijenjala se i ─Źinjenicom kako su sa ┼żivotne i politi─Źke scene oti┼íli mnogi ljudi koji su desetlje─çima utjecali na zbivanja: Jaser Arafat, Ariel Sharon, Osama bin Laden, Sadam Husein, Hosni Mubarak, Benazir Bhutto, Hugo Chavez, Slobodan Milo┼íevi─ç, Kim Jong il, Nelson Mandela i mnogi drugi. Svijet se nalazi u drugom Hladnom ratu, ratu Zapada i Rusije i te┼íko je re─çi tko ─çe biti pobjednik ovog rata.
 

 
 
(youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=19798"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,