Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak » ŠOK DILJEM SVIJETA: Britanska vlada tvrdi da posjeduje majčino dijete čak i prije nego se rodi

ŠOK DILJEM SVIJETA: Britanska vlada tvrdi da posjeduje majčino dijete čak i prije nego se rodi

socijalna-sluzbaPostoje dijelovi svijeta manje slobodni od drugih, ali očito, ovih dana, tiranija u Velikoj Britaniji može početi čak i prije što si se rodio.

Nevjerojatno, ali prema britanskim izvješćima, socijalni radnici vladini su prisilno udaljili dijete od majke, a sve po nalogu suda.

Kao što je izvijestio Daily Telegraph:

Socijalna služba iz grada Essex je dobila dobila nalog visokog suda protiv žene kojim joj je omogućeno da se žena i njezino dijete prisilno omame sedativima, i da joj se dijete uzme iz utrobe.

Vijeće navodi da je ovo djelovanje u najboljem interesu žene, talijanke koja je bila u Velikoj Britaniji na privremenom radut, a sve se to dogodilo jer je talijanka pretrpjela živčani slom.

‘Basprimjeran’

Jesu li britanske zdravstvene vlasti ikada čuli za promjenu raspoloženja i druge psihičke promjene kroz koje trudnice ponekad prolaze? I je li stvarno pretrpjela “živčani slom”?

Mala djevojčica, koja sada ima 15 mjeseci, još uvijek se odgaja na trošak britanskih poreznih obveznika. Štoviše, odjel socijalne službe je odbio predati djevojčicu natrag svojoj majci, koja je, prema njezinim odvjetnicima, napravila potpuni oporavak.

Sada, se slučaj pretvorio u međunarodni pravni problem. Odvjetnici majke su razumljivo opisali što se dogodilo njihovom klijentu kao slučaj “bez presedana” u najmanju ruku.

Odvjetnici tvrde i da, čak i ako je vijeće postupalo u najboljem interesu svog klijenta, britanski dužnosnici su trebali konzultirati se sa njezinom obitelji i dobiti prethodno odobrenje talijanske socijalne službe, koje bi bile u boljoj poziciji da se brinu za dijete.

“Nikad nisam čuo da se takvo što u svih svojih 40 godina posla”, rekao je Brendan Fleming, britanski odvjetnik specijaliziran za majčinstvo.

“Mogu razumjeti ako je netko jako bolestan da oni ne mogu biti u mogućnosti dati svoj pristanak na medicinski postupak, ali prisilni carski je bez presedana”, rekao je za novine.

“Ako je bilo ikakve brige od strane talijanske majke za ovo dijete, onda je bolje bilo da su vlasti vlasti u Britaniji obavijestili socijalne službe u Italiji i da se dijete skrbi u Itlaiji.”

Predmet postavlja nova pitanja o britanskim zakonima, što je očito da daju previše moći i ovlasti socijalnim dužnosnicima u zemlji. Preko socijalnih službi npr. u Americi se isto na sličan način oduzimaju djeca iz besmislenih razloga.

Telegraph je izvijestio da će slučaj uskoro biti na dnevnom redu u britanskom parlamentu od strane saborskog zastupnika John Hemming-a, liberalniog demokrata koji je predsjednik Kampanje Reforme Javnog Obiteljskog Zakona, organizacije koja traži reforme i veću otvorenost u sudskim postupcima koji uključuju i pitanja u svezi obitelji.

“Vidio sam nekoliko slučajeva zlouporabe prava ljudi na obiteljskim sudovima, ali ovo je jedan od ekstremnijih” rekao je za novine.

“Zakon bi uključivao Sudsku zaštitu koja onemogućava carski rez bez da je dotična osoba svjesna onoga što je predloženo” Hemming je nastavio. “Brinem se o načinu na koji su ove odluke o osobnoj uračunljivosti donesene bez ikakve vidljive zabrinutosti u pogledu utjecaja na osobu u društvu.”

Oduzeto joj je dijete, a zatim je negirala svoju kćer

Majka, koja nije identificirana zbog pravnih razloga, je talijanski državljanin koji je doputovao u Britaniju prošle godine pohađati tečaj prijevoznika na zračnoj luci Stansted u Essexu.

Dok je bila tamo, ona je navodno pretrpila napad panike, što je njezina obitelj kasnije rekla zbog njezina neuspjeha da uzme lijek za postojeće bipolarno stanje.

Pozvala je policiju, koji su očito postali zabrinuti za nju i prevezli u neregularnu bolnicu, već u mentalnu ustanovu, koja je shvatila tek kasnije, o čemu se tu radi. Ona je rekla svojim odvjetnicima da kada se pokušala vratiti u svoj hotel kasnije, ona je bila onemogućena i zadržava, a potom je nad njom proveden Carski rez pod odredbom Zakona o mentalnom zdravlju. Nije znala što se događa, jer je imala bipolarno stanje.

“Talijanka, koja kaže su je držali u neznanju o postupku, kaže da je pet tjedana u bolnici nakon toga bila prisilno pod sedativima. Kad se probudila, rečeno joj je da je dijete bilo rođeno uz pomoć Carskog reza i da je pod skrbništvom države”, telegraph.co.uk je izjavio.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , ,