Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » MONSANTO GMO Kukuruz Stvorio Mutirane Mega Insekte i Superkorov

MONSANTO GMO Kukuruz Stvorio Mutirane Mega Insekte i Superkorov

veliki-kukac-MonsantoSkupina od 22 znanstvenika, stručnjaka za kukuruz, upozoravaju američku vladinu instituciju EPA (agencija za zaštitu okoliša, “Environmental Protection Agency”) na opasnosti koje predstavljaju genetski modificirani usjevi tvrtke Monsanto.

Istraživanje je objavljeno u uglednom znanstvenom časopisu ” Environmental Sciences Europe”.

Znanstvenici upozoravaju kako Monsanto GMO kukuruz stvara insekte “mutante” koji razvijaju posebne otpornosti kao rezultat masovnog korištenja GMO proizvoda.
Kukuruz je ključna prehrambena kultura i također se intenzivno koristi u proizvodnji etanola, stočne hrane i drugdje.
U Americi je trenutno 88% posto svog kukuruza genetski modificirano, prema informacijama ministarstva poljoprivrede – list Natural Society prenosi kako je među novim nasadima ta brojka još i veća, oko 92% svog kukuruza je genetski modificirano.

Zbog mutiranih insekata poljoprivrednici prisiljeni koristiti sve više pesticida

Joseph Spencer, stručnjak za kukuruz sa Sveučilišta University of Illinois navodi kako nova saznanja nimalo ne iznenađuju i kako bi se ista trebalo ozbiljno upozoriti agenciju EPA.

Spencer navodi kako nakon dužeg razdoblja korištenja GMO proizvoda i posebnih Monsanto sredstava protiv nametnika, kukuruzna zlatica je mutirala u mega-kukca i sada prijeti i GMO usjevima, prenosi Reuters.

Znanstvenici su 5. ožujka poslali upozorenje federalnoj agenciji EPA kako bi još jednom upozorili na taj problem.

Iz agencije je već ranije data izjava u kojoj se navodi kako je EPA primila na znanje nova otkrića i kako je već upoznata s činjenicom da Monsanto GMO proizvodi stvaraju otporne kukuruzne zlatice koje upravo pustoše GMO usjeve nakon što je došlo do mutacija zbog korištenja pesticida poznatog i kao Bacillus Thuringiensis. EPA također ima saznanja kako su se mutirane kukuruzne zlatice pojavile u sljedećim saveznim državama: Iowa, Illinois, Minnesota i Minnesota, prenosi Bloomberg.

List Natural Society navodi kako je otkriveno već 8 vrsta insekata koji su mutirali zbog čega poljoprivrednici sada moraju upotrebljavati još veće količine pesticida.

Monsanto pesticid stvorio “superkorov” koji je poharao 120 milijuna hektara zemlje

Monsanto nije samo najveći proizvođač GMO proizvoda, već ujedno i glavni proizvođač pesticida za zaštitu tih istih genetski modificiranih proizvoda. Najpopularniji i najprodavaniji Monsanto pesticid zove se “Roundup” – masovno korištenje istog također je već dovelo do mutacije, prenosi The New York Times.

Zbog obilate uporabe Monsantovog “Roundup” pesticida razvio se tzv. “Superkorov” koji se do danas proširio na čak 120 milijuna hektara zemlje i potpuno uništio tamošnja poljoprivredna imanja.

Natural Society prenosi kako aktualno korištenje GMO proizvoda prijeti integritetu cijele okoline, ali i cijeloj ljudskoj vrsti. Tvrde kako bi se GMO proizvodi morali temeljito i dugoročno testirati prije svakog puštanja u prirodi, to nije praksa korporacije Monsanto koja – kao i svaka druga korporacija na svijetu – ima samo jedan primarni cilj, ostvariti što veći mogući profit.

Natural Society ističe 3 države koje se danas najžešće bore protiv uvoza i korištenja GMO proizvoda: Peru, Francuska i Mađarska.
 

 
 
(vestinet.rs, youtube.com/uredio:nsp)

banka, banke, krediti, kamata, zajam, otkup zlata, osiguranje, software

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,