Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA » INDUSTRIJA LIJEKOVA: Neurotksični Lijek za Gripu Odobren za Uporabu kod Djece

INDUSTRIJA LIJEKOVA: Neurotksični Lijek za Gripu Odobren za Uporabu kod Djece

Tamiflu lijek djeca novorođenčeTamiflu, antivirusni lijek koji se suočava sa međunarodnim kritikama zbog svoje smrtonosne nuspojave, je odobren od strane SAD Food and Drug Administration za uporabu kod dojenčadi starosti od samo dva tjedna.

Odluka FDA dolazi usred međunarodne kontroverze oko Tamiflu-a, generički poznatog kao oseltamivir. Još od odobrenje lijeka u 1999. godina, zabilježena su nekoliko samoubojstava i incidenata bizarnih nuspojava. U Velikoj Britaniji, gdje je uporaba Tamiflu-a bila relativno niska u trenutku objavljivanja članka 2005. godine, su prijavljena samo 41 izvješća “žutih kartona” o nuspojavama, jedna nuspojava koja je uznemirila i dve nuspojave “zbunjenih stanja”

U Japanu je, međutim, za vrijeme pandemije ptičje gripe, umrlo 54 ljudi bez prethodnih vidljivih psihijatrijskih ili zdravstvenih komplikacija, nakon uzimanja Tamiflu-a u 2005.

Tamiflu proizvođač, Roche Holding AG, odgovara smireno. “Ovi događaji su izuzetno rijetki u odnosu na broj liječenih pacijenata.”

Haruhiko Nokiba kaže da 17-godišnja žrtva koja je počinila samoubojstvo u 2004. nakon uzimanja Tamiflu-a, kaže: “Da su izdali upozorenje ranije, onda je broj umrlih mogao biti prepolovljen.”

cjepivo Tamiflu lijek Roche

 

FDA Slijedi Novac

Naljepnica upozorenja o takvim bizarnim psihijatrijskim nuspojavama poput onog na kojeg je japanska farmaceutska tvrtka Chugai naljepila na Tamiflu u 2004. – možda su utjecale na prihode od prodaje Roche-a. To je, naravno, pretpostavka poput kakve se FDA koristi prilikom odobravanja Tamiflu-a za korištenje kod dojenčadi starosti manje od godinu dana.

Postojeći Podaci Potiču Pozornost

Što ovo nagađanje ne uzima u obzir, međutim, je da su djeca znatno osjetljivija na lijekove. Njihovi manje razvijene barijere krv-mozak i mehanizmi za detoksikaciju će ih učiniti manje sposobnima za odvođenje kemikalija iz svojeg mozga i tijela u razvoju, za razliku od odraslih.

Kao inhibitor neuraminidaze, Tamiflu blokira glavni enzim u virusu gripe koji omogućava ulazi kroz membranu stanice domaćina. Budući da sisavci imaju četiri varijacije (da znamo do sada) enzima neuraminidaze, poznata kao sialidaza homologs, lijek poput Tamiflu-a koji cilja ove neuraminidaze je vjerojatno vrlo neprecizan. Ovi enzimi su ključni za neurološko zdravlje, tako da je “križna reaktivnost” koja je povezana s Tamiflu-om može biti kriva za mnoge stvari, kao što je povećan rizik od porođajnih defekata kod potomaka trudnica koje su uzimale Tamiflu.

U stvari, postojeći podaci umjesto pretpostavki su trebali okrenuli FDA daleko od ovog odobrenja. Prema studiji objavljenoj u Pediatric Infectious Disease Journal, većina (54 posto) praćenih dojenčadi liječenih Tamiflu-om je iskusilo komplikacije. “Najozbiljnije od ovih komplikacija kod djece su bili: meningitis 1%, upala pluća u 9% (6% posto), i upala uha u 2 % (1% posto).”

Druga studija, objavljena u časopisu IInternational Journal of Vaccine Risk and Safety in Medicine, je pratila 119 izvješća Tamiflu-induciranih smrti, iznenadno pogoršanje kod 38 slučaja u roku od 12 sati od uzimanja lijeka. “Ovi rezultati su u skladu sa iznenadnim smrtima zabilježenih u nizu toksičnosti kod životinja, kod serije prijavljenih slučajeva i rezultatima potencijalnim kohortnim studijama.”

FDA ne brine o vama

Ovo je samo još jedan štetan proboj šuplje politike FDA koja je usko povezana i korupmirana od strane industrije. U drugim slučajevima, FDA otvoreno podupire i zalaže se za širenje GMO-a u našoj opskrbi hranom, većina uglavnom GM kukuruza i GM pšenice, ali i GM lososa. U nastojanjima poraznog pokreta za GMO označavanje, početkom 2012. je vlada pobrisala milijun potpisa iz “Just Label It” kampanje.

Oni su postavili svoje pogled na obilježavanje oraha kao lijeka zbog njihovog prestižnog omega 3 sadržaja i zabrane slobodne kupovine vitamina B6 u dućanima u korist farmaceutske tvrtke BioStratum, i pretvorili ga u recept za Pyrodoxamine, prirodni oblik vitamina B6, koji se kupuje kao lijek u ljekarnama. Snage unutar naše vlastite vlade izabrane od strane ljudi, okreću prirodne bogate izvore u skupe proizvode i one koje si rijetko tko može priuštiti.
 

 

 
 
izvor: infowars.com, youtube.com, davidicke.com/uredio:nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=12345"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Featured, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,