Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA » INDUSTRIJA LIJEKOVA: Neurotksi─Źni Lijek za Gripu Odobren za Uporabu kod Djece

INDUSTRIJA LIJEKOVA: Neurotksi─Źni Lijek za Gripu Odobren za Uporabu kod Djece

Tamiflu lijek djeca novoro─Ĺen─ŹeTamiflu, antivirusni lijek koji se suo─Źava sa me─Ĺunarodnim kritikama zbog svoje smrtonosne nuspojave, je odobren od strane SAD Food and Drug Administration za uporabu kod dojen─Źadi starosti od samo dva tjedna.

Odluka FDA dolazi usred me─Ĺunarodne kontroverze oko Tamiflu-a, generi─Źki poznatog kao oseltamivir. Jo┼í od odobrenje lijeka u 1999. godina, zabilje┼żena su nekoliko samoubojstava i incidenata bizarnih nuspojava. U Velikoj Britaniji, gdje je uporaba Tamiflu-a bila relativno niska u trenutku objavljivanja ─Źlanka 2005. godine, su prijavljena samo 41 izvje┼í─ça “┼żutih kartona” o nuspojavama, jedna nuspojava koja je uznemirila i dve nuspojave “zbunjenih stanja”

U Japanu je, me─Ĺutim, za vrijeme pandemije pti─Źje gripe, umrlo 54 ljudi bez prethodnih vidljivih psihijatrijskih ili zdravstvenih komplikacija, nakon uzimanja Tamiflu-a u 2005.

Tamiflu proizvo─Ĺa─Ź, Roche Holding AG, odgovara smireno. “Ovi doga─Ĺaji su izuzetno rijetki u odnosu na broj lije─Źenih pacijenata.”

Haruhiko Nokiba ka┼że da 17-godi┼ínja ┼żrtva koja je po─Źinila samoubojstvo u 2004. nakon uzimanja Tamiflu-a, ka┼że: “Da su izdali upozorenje ranije, onda je broj umrlih mogao biti prepolovljen.”

cjepivo Tamiflu lijek Roche

 

FDA Slijedi Novac

Naljepnica upozorenja o takvim bizarnim psihijatrijskim nuspojavama poput onog na kojeg je japanska farmaceutska tvrtka Chugai naljepila na Tamiflu u 2004. – mo┼żda su utjecale na prihode od prodaje Roche-a. To je, naravno, pretpostavka poput kakve se FDA koristi prilikom odobravanja Tamiflu-a za kori┼ítenje kod dojen─Źadi starosti manje od godinu dana.

Postoje─çi Podaci Poti─Źu Pozornost

┼áto ovo naga─Ĺanje ne uzima u obzir, me─Ĺutim, je da su djeca znatno osjetljivija na lijekove. Njihovi manje razvijene barijere krv-mozak i mehanizmi za detoksikaciju ─çe ih u─Źiniti manje sposobnima za odvo─Ĺenje kemikalija iz svojeg mozga i tijela u razvoju, za razliku od odraslih.

Kao inhibitor neuraminidaze, Tamiflu blokira glavni enzim u virusu gripe koji omogu─çava ulazi kroz membranu stanice doma─çina. Budu─çi da sisavci imaju ─Źetiri varijacije (da znamo do sada) enzima neuraminidaze, poznata kao sialidaza homologs, lijek poput Tamiflu-a koji cilja ove neuraminidaze je vjerojatno vrlo neprecizan. Ovi enzimi su klju─Źni za neurolo┼íko zdravlje, tako da je “kri┼żna reaktivnost” koja je povezana s Tamiflu-om mo┼że biti kriva za mnoge stvari, kao ┼íto je pove─çan rizik od poro─Ĺajnih defekata kod potomaka trudnica koje su uzimale Tamiflu.

U stvari, postoje─çi podaci umjesto pretpostavki su trebali okrenuli FDA daleko od ovog odobrenja. Prema studiji objavljenoj u Pediatric Infectious Disease Journal, ve─çina (54 posto) pra─çenih dojen─Źadi lije─Źenih Tamiflu-om je iskusilo komplikacije. “Najozbiljnije od ovih komplikacija kod djece su bili: meningitis 1%, upala plu─ça u 9% (6% posto), i upala uha u 2 % (1% posto).”

Druga studija, objavljena u ─Źasopisu IInternational Journal of Vaccine Risk and Safety in Medicine, je pratila 119 izvje┼í─ça Tamiflu-induciranih smrti, iznenadno pogor┼íanje kod 38 slu─Źaja u roku od 12 sati od uzimanja lijeka. “Ovi rezultati su u skladu sa iznenadnim smrtima zabilje┼żenih u nizu toksi─Źnosti kod ┼żivotinja, kod serije prijavljenih slu─Źajeva i rezultatima potencijalnim kohortnim studijama.”

FDA ne brine o vama

Ovo je samo jo┼í jedan ┼ítetan proboj ┼íuplje politike FDA koja je usko povezana i korupmirana od strane industrije. U drugim slu─Źajevima, FDA otvoreno podupire i zala┼że se za ┼íirenje GMO-a u na┼íoj opskrbi hranom, ve─çina uglavnom GM kukuruza i GM p┼íenice, ali i GM lososa. U nastojanjima poraznog pokreta za GMO ozna─Źavanje, po─Źetkom 2012. je vlada pobrisala milijun potpisa iz “Just Label It” kampanje.

Oni su postavili svoje pogled na obilje┼żavanje oraha kao lijeka zbog njihovog presti┼żnog omega 3 sadr┼żaja i zabrane slobodne kupovine vitamina B6 u du─çanima u korist farmaceutske tvrtke BioStratum, i pretvorili ga u recept za Pyrodoxamine, prirodni oblik vitamina B6, koji se kupuje kao lijek u ljekarnama. Snage unutar na┼íe vlastite vlade izabrane od strane ljudi, okre─çu prirodne bogate izvore u skupe proizvode i one koje si rijetko tko mo┼że priu┼ítiti.
 

 

 
 
izvor: infowars.com, youtube.com, davidicke.com/uredio:nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=12345"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: Featured, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,