Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA » Talijanski sud donio revolucionarnu odluku: MOBITEL MOŽE UZROKOVATI TUMOR NA MOZGU!

Talijanski sud donio revolucionarnu odluku: MOBITEL MOŽE UZROKOVATI TUMOR NA MOZGU!

mobilni telefon rakTalijanski Vrhovni sud je presudio da postoji uzročna veza između korištenja mobitela i tumora na mozgu. Vladajuća odluka je postavljena kao pravni presedan koja bi potencijalno mogla izazvati poplavu tužbi.

Innocente Marcolini, 60-godišnji umirovljeni poduzetnik tvrdi da je prekomjerna upotreba mobilnog telefonaoko šest sati svaki dan tijekom 12 godina izazvala benigni tumor na mozgu koji je ostavio lice djelomično paralizirano.

Talijanski sud je presudio u korist poduzetnika, priznajući da postoji “uzročna veza” između korištenja telefona  i razvoj tumora.

“Ovo je značajno za vrlo mnoge ljude. Htio sam da ovaj problem postane javan, jer mnogi ljudi još uvijek ne znaju rizike”, kazao je Marcolini za Corriere della Sera “. Uvijek sam bio na telefonu najmanje pet ili šest sati dnevno . Uvijek sa mobilnim telefonom pritisnutim na uho. “

Marcolinijev je tumor bio smješten na trigeminalnom živcu, blizu mjesta na kojem je njegov mobitel doticao glavu. Iako je tumor bio ne-kancerogen, on je ugrožavao njegov život i mogao se proširiti na karotide i blokirati jednu od glavnih krvnih žila u mozgu.

U njegovom slučaju on je tvrdio da elektromagnetsko zračenje mobitela može oštetiti stanice, čineći da se tumori češće javljaju.

mobilni telefon tumor

Prije i poslije razgovora sa mobilnim telefonom

Onkolog i profesor okolišne mutageneze Angelo Gino Levis, koji je dao dokaze tijekom sudskog saslušanja, rekao je da je suđenje bilo “iznimno važno.”

“Konačno, korelacija je službeno priznata između elektromagnetskih valova i razvoja tumora unatoč anti-alarmantne propagande i istraživanja financiranih od strane proizvođača mobilnih telefona,” rekao je Levis  Corriere-u. On je naglasio da je, nakon rada na nekoliko studija, odnos između uporabe mobilnih telefona i povećanog rizika od tumora mozga je dokazana.


“To će otvoriti, ali ne cestu, već autocestu do žrtava pravnih akcija . Mi uzimamo u obzir klasnu akciju”, rekao je britanskom listu The Sun.

Ostali stručnjaci su bili oprezniji tijekom slučaja. Silvio Garattini, direktor Instituta za farmakološka istraživanja je rekao da u ovom trenutku ne postoji konkretni dokazi koji dokazuje vezu između tumora i korištenja mobitela. Garattini je rekao: “Sud je stao uz oštećenog jer su bili sigurni.”

Trenutno, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) svrstava mobilne telefone kao “kancerogene” te ih stavlja u istu kategoriju kao kavu i pesticide.
 

 
(rt.com,blacklistednews.com/NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,