Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Švicarska se digla na noge kako bi zaustavila uvođenje 5G mreže. Hoće li Hrvatska učiniti isto?

Švicarska se digla na noge kako bi zaustavila uvođenje 5G mreže. Hoće li Hrvatska učiniti isto?

5g-svicarskaJedna od prvih zemalja koja je započela s primjenom 5G tehnologije, Švicarska je također prva koja je najranije pokazala znakove populističkog ustanka protiv 5G mreže

Izvješća pokazuju da se švicarski demonstranti sve više organiziraju kako bi prosvjedovali protiv 5G mreže, i protiv opasnosti povezane s njezinim radioaktivnim frekvencijama.

Građani također spriječavaju da 5G antene i dalje budu instalirane po cijeloj zemlji.

Budući da političari i druge vlasti ovu brigu ne shvaćaju ozbiljno, određeni broj Švicaraca pokušava riješiti ovo pitanje uz pomoć nacionalnog referenduma koji će omogućiti glasačima da odluče hoće li ili ne dopustiti da se 5G mreža nastavi instaliravati.

Još u veljači Švicarska je objavila da će 5G frekvencije u zemlji biti dodijeljene trima glavnim operaterima: Swisscom, Sunrise i Salt, koji će ostvariti 384 milijuna dolara godišnjeg prihoda.

Ova tri operatora toliko su se ponosila ovom odlukom da su počeli bombardirati građane reklamama preko​medija najavljujući kako će 5G ove godine biti dostupan u cijeloj Švicarskoj, i to ne samo u gradovima, već i u ruralnim selima, pa čak i u švicarskim Alpama.

Do početka srpnja oko 334 tornja već su bile opremljene 5G antenama, a još je velik posao u planu – to jest, ako ga Švicarci koji prosvjeduju i podupiru inicijativu za glasovanje – ne zaustave prije.

Već u Ženevi vlasti su prestale graditi nove 5G repetitore i antene zbog velikog javnog prosvjeda, čak i ako se ček i pretvaraju postojeće 4G antene u 5G antene, za što nije potrebno nikakvo izdvojeno odobrenje.

Ali sve to samo po sebi neće biti dovoljno za potpunu snagu 5G mreže jer 5G antena trebaju biti u izobilju i u neposrednoj blizini s drugim 5G antenama da bi mogle raditi.

Drugim riječima, pretvaranje samo postojećih 4G antena u 5G antene učinit će 5G pokrivenost djelomičnom, u najboljem slučaju.

21. rujna švicarski prosvjednici su organizirali masovno okupljanje ispred vladinih zgrada u Bernu, te su imali ogroman odziv. Također su podigli svijest o potrebi inicijative za glasovanjem po tom pitanju, što se čini neizbježnim.

“Mislim da na našoj strani imamo većinu građana”, izjavila je Coco Tache-Berther, jedna od organizatora grupe Fequencia koja se zalaže protiv uvođenja 5G tehnolotije.

Sada je vrijeme da Hrvati ustanu i kažu “NE” 5G mreži

Kao što su mediji izvještavali u prošlosti, Švicarska je često na čelu progresivnih pokreta poput ovog.

Na primjer, davne 2014. godine, vijesti su objavile kako se razvijaju čitava sela u Švicarskoj koja ne koriste Wi-Fi i ostale oblike elektromagnetskog zračenja, te su one bile poznate kao enklave koje funkcioniraju kao sigurne zone za ljude sa velikom “elektroosjetljivošću”.

Sada je Švicarska opet na prvom mjestu u borbi protiv 5G-a, s naporima cijele države da zaustavi uvođenje 5G mreže prije nego što bude prekasno.

“Čeka nas ozbiljna, neovisna studija koja pokazuje ima li, da ili ne, 5G štetan učinak za stanovništvo” – izjavio je Daniel Buchs, liječnik i regionalni parlamentarc iz Kršćansko-demokratske stranke koji predvodi pokret u Ženevi da se prestane uvoditi 5G mreža.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , ,