Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA » NOVA ODLUKA: New York izbacuje necijepljenu djecu iz javnih škola

NOVA ODLUKA: New York izbacuje necijepljenu djecu iz javnih škola

djeca-cijepljenejPrema novom zakonu koji je tek stupio na snagu u New Yorku, djeci koja nisu bila cijepljena na temelju izuzeća zbog vjerskih osnov više neće biti dopušteno pohađati javne osnovne škole u državi

Novi zakon, donesen u lipnju, a stupio je na snagu u petak, a roditeljima necijepljene djece je dan rok od 14 dana od početka školske godine kako bi pokazali da su poduzeli korake kako bi svojoj djeci omogućili barem prvu dozu imunizacije koja odgovara njihovoj dobi.

To se odnosi na cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole (MMR).

Nekoliko drugih država, uključujući Kaliforniju, Maine, Mississippi i Zapadnu Virdžiniju, nedavno su poduzele dodatni korak u uklanjanju izuzeća od cijepljenja za bilo šta drugo osim medicinske potrebe, u pokušaju suzbijanja najgoreg epidemije ospica koje je Amerika doživjela u zadnjih 25 godina.

Od više od 1.241 slučaja u 31 američkoj saveznoj državi koje su Centri za kontrolu bolesti (CDC) potvrdili od rujna 2019. godine, otprilike 83 posto je bilo je u New Yorku.

Epidemija je nesrazmjerno utjecala na ortodoksnu židovsku zajednicu.

Njujorške škole za koje se utvrdi da prekrše pravilo isključenja necijepljene djece suočavaju se s novčanom kaznom do 2.000 dolara po prekršaju.

Zakon još treba saslušati Vrhovni sud u New Yorku, međutim, politika provedbe ovog zakona može ostati na snazi dok se spor nastavlja.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,