Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ISTRAŽIVANJE: Lopovluku nikad kraja! Gotovo polovica novopridošlih maloljetnih migranata u Njemačkoj – su odrasli ljudi

ISTRAŽIVANJE: Lopovluku nikad kraja! Gotovo polovica novopridošlih maloljetnih migranata u Njemačkoj – su odrasli ljudi

migranti-laziStudija koju je proveo Institut za pravnu medicinu u njemačkom gradu Munsteru otkrila je da je gotovo polovica migranata koji tvrde da su mlađi od osamnaest godina – odrasli ljudi

U ime dražvnog suda i ureda za skrb mladih, liječnici iz Munstera istraživali su dob 600 takozvanih ‘maloljetnih izbjeglica bez pratnje’ čija je dob bila pod znakom pitanja.

Ono što su otkrili istraživači bilo je šokantno.

Od 600 ‘maloljetnika bez pratnje’ koje su liječnici pregledali, 40 posto mladića su bili odrasli ljudi, prenosi Focus Online.

Većina tih muškaraca bila je iz Afganistana, Eritreje, Alžira i Gvineje.

Brojka od 40 posto više je nego vjerovatno niska procjena. Ako je bilo sumnje u dob migranta nakon forenzičke analize, istraživači su ih klasificirali kao maloljetnike.

Profesor forenzičkih znanosti i zamjenik ravnatelja Andreas Schmeling rekao je novinarima tiska: “Budući da datum rođenja ne možemo precizno odrediti, postoji siva zona. S ovom varijabilnošću uvijek smo prosuđivali u korist dotične osobe. Stoga bi u slučajevima sumnje bio klasificiran kao maloljetnik.”

Starost migranata određena je podacima dobivenim na nekoliko različitih metoda. Migranti su podvrgnuti fizikalnim pregledima, a zglobovi su im kao i zubi pregledani rendgenskim zrakama.

Treba znati da takozvane ‘maloljetne osobe bez pratnje’ dobivaju poseban tretman u Njemačkoj. Oni primaju veću financijsku i socijalnu potporu, dok uglavnom ne moraju živjeti u kolektivnom smještaju.

Njemačko udruženje gradova i općina procijenilo je da su troškovi zbrinjavanja ‘maloljetnika bez pratnje’ otprilike 5.000 eura mjesečno.

Liječnici u Njemačkoj nisu prvi u Europi otkrili uznemirujuću istinu da veliki postotak takozvanih maloljetnih ilegalnih migranata laže od njihovoj dobi da bi dobili poseban tretman.

U lipnju je izvještaj otkrio da 90 posto marokanskih migranata koji su posljednjih godina došli u Švedsku pod krinkom da su ‘maloljetnici’ – su odrasli.

Prošle godine je u Švedskoj stomatolog sebi upropastio karijeru nakon što je javnosti otkrio da su 80 posto njegovih pacijenata, migrantske “djece”, zapravo odrasli ljudi.

I, prije samo nekoliko tjedana, nedavno objavljena statistika u Francuskoj otkrila je da francuski porezni obveznici troše ne manje od dvije milijarde eura godišnje na takozvane ‘maloljetne migrante’.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,