Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PROFESOR SA SVEUČILIŠTA YALE: Darwinizam je ‘pun rupa’ i zastario je kao znanstvena teorija

PROFESOR SA SVEUČILIŠTA YALE: Darwinizam je ‘pun rupa’ i zastario je kao znanstvena teorija

majmun-darvinSve veći broj znanstvenika napušta evolucijsku teoriju koju je jednom predložio Charles Darwin, jer se ona jednostavno ne drži znanosti

Jedan od tih Darwinovih protivnika je David Gelernter, poznati pisac i profesor sa sveučilišta Yale, koji je javno objavio da se sada bavi Darwinovom teorijom, jer ima previše “rupa” te je bolno zastarjela kao teorija.

S druge strane, “inteligentni dizajn”, kako se često naziva, prema Gelernteru ne treba odbacivati, jer je to “ozbiljna” teorija potkrijepljena dokazima koji su u mnogim slučajevima daleko uvjerljiviji od svega što su Darwin i kolege ikada predstavili.

Prema Gelernterovom mišljenju, prava je šteta što je “slobodni govor” o suprotstavljenim teorijama često prožet znanstvenim konsenzusom vezanim za darvinizam, za koji kaže da je postao “vlastita” religija za mnoge akademike koji se toga pridržavaju.

Pišući u eseju pod naslovom „Odustajanje od Darwina“, Gelernter primjećuje da jedan od temeljnih načela Darwinove teorije evolucije je ideja da određeni životni oblik ima sposobnost evolucije u potpuno drugačiji životni oblik, što se u osnovi nikada nije dokazalo na odgovarajući način pomoću znanstvene metode.

“Darwinova teorija predviđa da se novi životni oblici postupno razvijaju od starih u stablu razgranatog i širećeg života”, objašnjava Gelernter u svom eseju.

“Ova hrabra nova kambrijska stvorenja moraju stoga imati predkambrijske prethodnike, slične, ali ne baš tako maštovite i sofisticirane”, dodaje.

“Nisu mogli svi iznenada nastati poput gomile gejzira. Svaki je morao imati usko povezanog prethodnika, koji je morao imati i svoje prethodnike.”

Činjenica je da je praktično nemoguće stvoriti funkcionalni stabilan protein koji dokazuje da je Darwinova teorija evolucije laž

Gelernter u svom radu također ističe da ostaje „gotovo nemogućuće“ stvoriti funkcionalno stabilni protein, što znači da je još nemoguće da se nasumično uskoči u prirodu kao što bi zahtijevala Darwinova teorija evolucije.

Čini se da to samo po sebi opovrgava darvinizam, samim time što dodatno ilustrira religioznu prirodu vjerovanja u evoluciju, što je u mnogo čemu već temeljno osporavano.

“Neizmjerno je toliko veliko, a sićušno tako malo da je neo-darvinistička evolucija – do sada – mrtvi gubitak vremena” – objašnjava Gelernter.

Prestajući na trenutak podržavati teoriju inteligentnog dizajna ili ideju da je inteligentni Bog stvorio sve stvari, Gelernter priznaje da je to i dalje „apsolutno ozbiljan argument“, a onaj koji bi ozbiljni, iskreni znanstvenici dobro znali razmotriti kako im je cilj ukazati na podrijetlo svih stvari.

Međutim, mnogi znanstvenici iz establišmenta to očigledno odbacuju i više su nego voljni „uništiti“ svakog tko se usudi čak i to predložiti kao mogućnost. Njihov zatvoreni um i voljna sljepoća na tu temu smanjuju njihovu sposobnost da se uključe u bilo koju vrstu kritičkog razmišljanja o Darvinovoj teoriji.

“Ono što sam vidio, u njihovom intelektualnom ponašanju, i na fakultetima širom Zapada, ništa se ne približava slobodi govora na ovu temu” – kaže Gerlernter.

“To je ogorčeno odbacivanje, to je vrsta gorkog, temeljnog, bijesnog, ogorčenog i nasilnog odbacivanja, koje se ne nalazi ni blizu znanstvenoj ili intelektualnoj raspravi.

Vidio sam da se to događa uvijek iznova. “Ja sam darwinist, ako kažete nešto protiv, ja to ne želim to čuti, točka.”


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,