Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DANSKA: Ministrica za migracije poručila somalijskim muslimanima… ‘Vratite se u domovinu i obnovite zemlju iz koje ste došli’

DANSKA: Ministrica za migracije poručila somalijskim muslimanima… ‘Vratite se u domovinu i obnovite zemlju iz koje ste došli’

danska-migrantiKao i sve zapadnoeuropske zemlje koje su preuzele velik broj muslimanskih migranata iz Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, Danskoj je bilo teško zaustaviti ove nezapadnjačke migrante da se getoiziraju

Imali su još teži posao kada su ih tjerali na posao.

Nedavno je danska ministrica migracija Inger Stojberg poručila:

„Ako vam više ne treba naša zaštita i vaš život i zdravlje više nisu ugroženi u vašoj zemlji, a posebno u Somaliji, morate se, naravno, vratiti kući i obnoviti zemlju iz koje ste došli.”

Od 2017. godine, danska Služba za imigraciju počela je provoditi sveobuhvatne preglede ‘dozvole boravka izbjeglica’ i ukinula je dozvolu boravka za gotovo 1000 somalijskih migranata.

Povrh toga, danski je parlament također odobrio novu politiku kojom će se kriminalni migranti preseliti na nenaseljeni otok prije nego što budu deportirani.

Ideja koja stoji iza ove politike nastoji ograničiti širenje radikalne islamske ideologije u danskim zatvorima.

Početkom listopada ove godine, Stojberg je uzvratila udarac naporima Europske unije da namete migrantske kvote, tvrdeći da one “premalo doprinose” radnoj snazi.

Kad bi samo njihova skandinavska susjeda Švedska mogla usvojiti iste vidike i politike.

Nedavno istraživanje koje je proveo profesor emeritus iz ekonomije Lars Calmsfors otkrilo je da Švedska – u usporedbi s Norveškom, Danskom i Finskom – ima najviše poteškoća sa novoprimljenim migrantima na posao i u radne navike.

Stvari su postale toliko loša u Švedskoj da su dužnosnici u švedskoj općini Bengtsfors bili prisiljeni zatražiti nacionalnu vladu za proračunsku pomoć zbog ogromnog financijskog opterećenja koje su pretrpjeli porezni obveznici kao posljedica preuzimanja preveliima.

Neuspjeh većine muslimanskih migranata da se asimiliraju i integriraju u europsko društvo i dalje je golemi problem s kojim se većina liberalnih stranaka i stranaka desnog centra odbija boriti.

U tom pogledu, Danska je bila izuzetna po tome što su njezine lijeve stranke bile spremne riješiti taj problem.

Dok većina europskih vlada ne usvoji razumne politike o migraciji, islamski ekstremistički napadi, masovna silovanja, šerijatske patrole, šerijatski sudovi, NO-GO zone, osakaćivanje ženskih genitalija, dječiji brak i antisemitizam – će se nastavit širiti.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,