Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJNOVIJE: Odmazda na ameriÄku ekonomsku agresiju – Kina uvodi najnovije carine na ameriÄku robu u vrijednosti od 75 milijardi dolara

NAJNOVIJE: Odmazda na ameriÄku ekonomsku agresiju – Kina uvodi najnovije carine na ameriÄku robu u vrijednosti od 75 milijardi dolara

chrisler-trakaPeking je napokon predstavio svoj odgovor na najnovije carinske tarife u Washingtonu, obećavÅ¡i da će povećati namete na ameriÄki izvoz u vrijednosti od 75 milijardi dolara i ponovno uspostaviti carine od 25 posto na ameriÄke automobile

Mjere odmazde Pekinga provest će se u istoj fazi kao i carine Washington, koji kineskim proizvodima u vijednosti 300 milijardi dolara planira povećati carine 1. rujna i ponovo 15. prosinca.

SAD su u poÄetku prijetile da će dodatni nameti usmjereni na kineski uvoz stupiti na snagu u rujnu, ali su kasnije odgodili dio carina za kraj godine.

Kinesko ministarstvo trgovine izjavilo je u petak da je ovaj korak odmazda ameriÄkim “jednostranim” ekonomskim politikama i “protekcionizmu”.

Prije toga, Peking je pozvao Washington da ne nastavlja sa prijetnjama da će uvesti dodatne carine, kako bi izbjegao daljnju eskalaciju trgovinskog rata između dvije najveće svjetske ekonomije.

Kina je takoÄ‘er upozorila da će poduzeti mjere odmazne ako ameriÄke tarife stupe na snagu, ali prethodno nije razradila koje će korake poduzeti.

Dodatni nameti kretat će se od 5 do 10 posto za razne ameriÄke proizvode.

Na primjer, dodatna carina od 5 posto primijenit će se na osjetljivi ameriÄki uvoz poput soje i uvoza sirove nafte i zapoÄet će sljedećeg mjeseca.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,