Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AUSTRIJSKA OBAVJEŠTAJNA SLUŽBA: ‘Radikalni islamski terorizam sigurnosna je prijetnja broj jedan u Austriji’

AUSTRIJSKA OBAVJEŠTAJNA SLUŽBA: ‘Radikalni islamski terorizam sigurnosna je prijetnja broj jedan u Austriji’

austrija-isisNovo izvješće koje je objavila austrijska obavještajna služba kaže da je radikalni islamski terorizam još uvijek najbitnije sigurnosno pitanje u zemlji, a borci povratnici iz ISIS-a primarna su briga državnih službi

Prema Kronen Zeitungu, Austrijski ured za zaštitu ustava (BVT) u svom je izvješću rekao da borci povratnici iz ISIS-a i drugih radikalnih islamskih ekstremističkih skupina koji se vraćaju u Austriju sa Bliskog Istoka predstavljaju najveću opasnost za zemlju zbog borbenog iskustva koje su stekli u inozemstvu.

BVT je procijenio na kraju 2018. godine da se najmanje 320 ljudi iz Austrije uputilo u Siriju ili Irak kako bi se borili za radikalne islamske terorističke grupe.

Obavještajna agencija procijenila je da je od tog broja 107 vjerojatno ubijenih, dok se 93 vratilo u Austriju.

U izvješću je agencija spomenula da će koristiti svježe tehnike kako bi neutralizirala prijetnje koje predstavljaju radikalni ekstremisti.

U listopadu 2018. BVT je predstavio novi dvostrani pristup koji se temelji na deradikalizaciji poznatih ekstremista i sprečavanju terorističkih napada.

U 2018. godini – unatoč sveukupnom napretku u aktivnosti krajnje ljevice – došlo je do smanjenja krajnje ljevičarskih ekstremističkih krivičnih slučajeva, koji su smanjenih za 35,1 posto u odnosu na 2017. godinu.

U 2018. su se slučajevi krajnje desnog ekstremizma tek neznatno povećali u odnosu na 2017. iako su oni i dalje znatno niži nego u 2016. godini.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,