Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Njemačka globalistička vlada poručila Italiji: ‘Otvorite svoje luke ilegalnim imigrantima iz zemalja Trećeg svijeta!’

Njemačka globalistička vlada poručila Italiji: ‘Otvorite svoje luke ilegalnim imigrantima iz zemalja Trećeg svijeta!’

merkel-italijaNjemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer pozvao je svog kolegu u Italiji Mattea Salvinija da ponovno otvori svoje luke za transportna plovila ilegalnih migranata dok nevladine organizacije povećavaju svoje aktivnosti trgovine ljudima na obalama Libije

Seehofer, političar koji zagovara politiku “otvorenih granica”, pitao je italijanskog nacionalnog ministra unutarnjih poslova zašto je zatvorio luke u svojoj zemlji kada većina migranata na kraju završi s pristajanjem i iskrcajem na tlo Italije, izvještava Il Giornale.

“Želim izbjeći ponavljati isti obrazac, u kojem brodovi puni ilegalnih migranata čekaju osam ili 14 dana ispred obale Italije i Salvini koji ne želi da pristanu na obalu. Ali to uvijek završi pristajanjem, zato što migranti kolabiraju, razbole se ili među njima ima trudnica (što je zapravo nikada)“ – rekao je njemački ministar unutarnjih poslova.

Seehoferovi komentari slijede sporazum koji je u srijedu postignut između EU i Italije, a koji je migrantima na brodu talijanske obalne straže omogućio da se iskrcaju u talijanskoj luci, sve dok će biti premješteni u druge države članice EU.

Kao odgovor na riječi svog njemačkog kolege, Matteo Salvini je rekao: “Nećemo ništa otvoriti, luke ostaju zatvorene”, dodavši “Mi nismo izbjeglički kamp u Europi.”

Salvinijeve prkosne riječi odjekivale su Europom i dok je odgovarao francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu nakon što ga je Macron osudio zbog toga što se nije pojavio na konferenciji o migracijama u Parizu.

“Italija neće biti vaš izbjeglički kamp … Marseille je luka, ne dolazite i vršite pritisak na nas. Ako očekujete da potpišemo dokument tamo gdje brodovi stižu u Italiju, griješite. Talijani više neće biti robovi nikome” – uzvratio je Salvini.

Nedavno su nevladine organizacije koje upravljaju brodovima za transport migranata na Sredozemlju povećale svoje napore za spašavanjem migranata ili trgovinom ljudi – ovisno kako se gleda.

Novi brod francuske nevladine organizacije SOS Mediterranee objavio je da je nastavio sa sakupljanjem i prijevozom migranata sa obala Libije prema Europi.

Brod Alan Kurdi, njemačke nevladine organizacije Sea-Eye, objavio je da je također nastavio sa sakupljanjem i prijevozom migranata sa obala Afrike.

Početkom tjedna glasnogovornik Sea-Eye-a Gordon Isler objavio je da je pokupio 40 migranata, uz napomenu da je najbliža sigurna luka talijanska luka bila Lampedusa.

U izjavi upućeno nevladinim organizacijama koje tvrde da im je najvažniji interes migranata u srcu, Salvini je rekao:

“Ako se nevladina udruga zaista brine o zdravlju imigranata, može postaviti kurs za Tunis: ako umjesto toga, misle da mogu doći u Italiju kao da ništa se dogodilo, imaju pogrešnog ministra.”


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,