Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ZUCKERBERG NAKON FACEBOOKA SMANJUJE ČITANOST I NA DRUGIM SVOJIM MREŽAMA: Instagram zadnjim potezom uništava influencere – ‘Sad moraju naći prave poslove’

ZUCKERBERG NAKON FACEBOOKA SMANJUJE ČITANOST I NA DRUGIM SVOJIM MREŽAMA: Instagram zadnjim potezom uništava influencere – ‘Sad moraju naći prave poslove’

insta-faceNakon što je Instagram počeo u upotrebu pomalo uvoditi novu verziju te društvene mreže u kojoj nema lajkova, influenceri diljem svijeta našli su se u problemima

Prvi su u medije istupili australski influenceri, koji se žale da gube tisuće pratitelja jer nema lajkova, a pokazalo se da ostatak nacije nema puno empatije za njihove muke. Naprotiv, poručili su im da si sad “nađu poslove u stvarnom svijetu”.

“Siguran sam da traže djelatnike u supermarketu”, tek je jedan od brojnih, sličnih komentara na članak Daily Maila Australia o tome da se influenceri muče da osiguraju ugovore sa sponzorima nakon što su s njihovih profila nestali lajkovi.

“I ja bih bio očajan da sam našao posao na kojem ne moram ništa raditi, a sad moram početi zapravo raditi”, piše drugi komentator.

Neki su se našalili da su influenceri “u njihovim molitvama i srcu” nakon što se počelo govoriti da više neće moći živjeti od zarade na društvenim mrežama.

“Hvala Bogu da je Instagram našao način kako završiti s džabalebarenjem te ekipe”, vesele se drugi.

Kako pišu strani mediji, nova Instagramova praksa rezultirala je velikim gubitkom pratitelja na profilima pojedinih poznatih influencera. Pokazalo se i da se sponzori poprilično oslanjaju na broj lajkova kod odluke s kim će surađivati.

Prema podacima sa Social Bladea, influencerica Elizabeth Sobinoff samo u ponedjeljak je ostala bez 683 pratitelja, iako je počela pisati o ženskoj snazi. Otkako su lajkovi nestali, izgubila je oko tisuću pratitelja.

Dotad je imala njih 207 tisuća. Njena kolegica Cyrell Paule izgubila je 1241 pratitelja.


(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,